Tel: +36-1/786-3045 | +36-30/336-5161

Email: [email protected]

1089 Budapest, Benyovszky Móric utca 10.

(a pesti klinikai negyedben, a Nagyvárad tértől három percre)


0

Alattomos és néma – de megállítható!

Tünetmentesen, némán, sok évig fejlődő, panaszokat nem okozó daganat. Ez idő alatt rosszindulatú daganatok is kialakulhatnak. Kutatások szerint amennyiben a végbélrákot azután találják meg, hogy tüneteket produkál, 50 százalék esély van a túlélésre. Amennyiben a végbélrákot a tünetek megjelenése előtt ismerik föl, az esély 80 százalékra növekszik. Szűréssel a kezdeti stádiumban levő rák, illetve azok a kezdetben jóindulatú polipok is kimutathatóak, amelyek később elrákosodhatnak.

Az életkor előrehaladtával egyre nagyobb valószínűséggel jelennek meg polipok a belek falán. A végbélrák a legtöbb esetben polipokból alakul ki, ezért az orvosi kezelést igényel! Ezért a végbélrák szűrés minden 50. életévét betöltött férfi és nő számára javasolt!

Ne várjon tovább – kérjen most időpontot szakorvosi vizsgálatra!

A vizsgálat fájdalommenetesen, kellemes körülmények között, teljes diszkréció mellett zajlik!

 Nincs mitől tartania, foglalja le mielőbb időpontját, mert a végbélrák és az aranyér-panasz hazánkban népbetegségnek számít!


FONTOS: A vizsgálatot megelőző nap estétől (19 órától), kérjük szilárd, szénhidrátteli ételt kevésbé fogyasszon.

A vizsgálatot végzi: Dr. Tiba Imre, sebész, proktológus szakorvos.

A végbélrák tünetei

Bár a végbélrák tünetei alapvetően hasonlóak az aranyér és a vastagbélrák tüneteihez, azonban adódhat néhány különbség. A legbiztosabb megkülönböztetés csak rectoscopiás vizsgálattal lehetséges.

 • A végbél- és az aranyér betegséget – legalábbis a kezdeti tünetek szintjén – nem a vérzés, hanem jellemzően a fájdalomérzet megjelenése alapján lehet megkülönböztetni: míg a végbélrák rendszerint fájdalmatlan, addig az aranyér a legtöbbször fájdalommal jár együtt.
 • A végbélráknál a vérzés jellemző tünet, de a vastagbélrákkal szemben – ahol a székletvér sötét, illetve feketés színű – a végbélráknál inkább élénkpiros a vér színe. Ennek oka, hogy a vér ilyenkor nem a bél felsőbb, hanem a legalsó szakaszából származik, így még friss és nem sötétedett be. A vérzés emiatt ránézésre nem is igazán különíthető el az aranyér által okozott, ugyancsak élénkpiros színű vérzéstől.
 • A végbélrák “idegentest-érzést”, illetve folyamatosan jelenlévő székelési ingert válthat ki. Ennek következtében azonban általában korábban fel is ismerik, mint a vastagbélrákot.

Még ennyi ideig veheti igénybe a kedvezményt!

További kedvezményekkel nem összevonható!
Olvassa el a vizsgálatról szóló tájékoztatónkat!
Facebook Hozzászólás

Megosztás

Az orvos válaszol – proktológia

Következő cikk »

Hasi ultrahang-vizsgálat – mert fontos a jó közérzet!

Hónap témája

 • Ne szégyellje, kúrálja!

  10 hónap ago

  Korábban írtunk részletesebben a vizelet inkontinenciáról. A cikkből is kiderült, hogy bár Magyarországon is a népesség jelentős része küzd vizelettartartási problémákkal, mégis közülük csak minden tizedik fordul ...

  Bővebben
 • Ultrahang vizsgálatok a korszerű orvosi diagnosztikában

  3 év ago

  Az ultrahang vizsgálat ma már az alapvizsgálatok közé tartozik, semmilyen kellemetlenséget, vagy kockázatot nem jelent a páciens számára, nem jár sugárterheléssel sem, ezért szükség esetén többször is ...

  Bővebben
 • Új CT és mammográfiai készülék a kistarcsai Flór Ferenc kórházban

  3 év ago

  Az orvosi diagnosztika fejlődésének egyik leglátványosabb, legfontosabb és legdrágább területe a képalkotó technológia. A pontosság mellett a gyorsaság és a kommunikációs üzenetek rögzítése, valamint továbbítása kulcsfontosságú értékei ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés