Depresszió tünetei és a depresszió kezelése

Depresszió: egyre gyakoribb szó a hétköznapi életünkben. Már nem is használjuk, hogy szomorú, hogy búskomor vagy melankolikus valaki. Mi a depresszió, mik a depresszió tünetei és milyen módszerek lehetségesek a depresszió ellen?

A depresszió gyógyítása a Benyovszky Orvosi Központban: 

depresszió kezelés irányvonalának meghatározása az első vizsgálat során egy alapos kikérdezés és fizikális vizsgálatra épül, amely egy órát vesz igénybe, ezt követi egy vérvétel (D-vitamin szűrés). A diagnózis felállításához szükségesek az előző kezelésről, gyógyszerszedésről és vizsgálatokról meglévő dokumentumok. A páciens betegség státuszának és a javasolt gyógyszerkezelésnek meghatározását egy öttagú team/csapat dönti el. A depresszió kezeléstovábbi lehetőségeit Önnel együtt határozza meg az orvos.

Adjon egy esélyt a depresszió gyógyítására nálunk a Benyovszky Orvosi Központban!  

Ha  szakszerű ellátást szeretne, jelentkezzen be rendelésünkre, vagy vegye fel a kapcsolatot velünk a 36-1-786-3045-ös telefonszámon

Bejelentkezés

A depresszió kialakulásának nagyon sokféle oka lehet. A depressziót kiválthatják különböző élethelyzetek, oka lehet testi és lelki betegség, hosszantartó fokozott stressz-hatások, vagy akár téli időszakban a napfény hiánya is. A WHO felmérése szerint napjainkban már minden negyedik embert érint a depresszió.

A depresszió tünetei

Az alábbi depresszió teszt kérdésire, hogyha kettő, három tünet állandósult Önnél mindenképpen javasolt pszichiáter, pszichológus felkeresése.

Fáradtság: a depresszió egyik „legenyhébb” tünete az állandó fáradtság. A betegnél fokozatosan jelentkezik majd állandó érzéssé válik a fáradtság. A fáradtság érzése annyira megterhelővé válhat, hogy megnehezíti a beteg életét még az egyszerű hétköznapi feladatok elvégzésében is.

Alvászavar: az alvázavar bár jelentkezhet csupán csak rövid időre, de hosszú időn keresztül fennálló alvázzavart ugyancsak depresszió tünetei közé sorolják.

Testtömeg változás: a depresszió tünetei közé lehet sorolni a testtömeg változást is, azaz az elhízást, vagy a gyors fogyást.

Örömérzet elvesztése: a depresszió tünetei között feltűnő lehet, hogy az egykor kiegyensúlyozott személy elveszíti az örömre való képességét. Az állandó búskomorság, melankólia mindenképpen olyan tünet, amely ráirányíthatja a figyelmet a depresszió meglétére.

Állandó rosszkedv: a hétköznapi életben elkerülhetetlen hogy olykor ne legyen rosszkedvünk, viszont az állandó rosszkedv, sírógörcsök ugyancsak a depresszió tünetei közé sorolhatók.

Önértékelési zavarok: a depresszió tünete lehet többek között, hogyha az egyén önértékelési zavarokkal küzd, lelkiismeret furdalása támad, önostorozó gondolatai vannak régebbi cselekedetei miatt, szorong, hogyha elveszíti önbizalmát.

A depresszió tünetei közül a legsúlyosabb és azonnal szakember segítségére van szükség, hogyha a depressziós egyénnél a halállal, öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok jelentkeznek. Ha Önnek gyakorta megfordulnak a fejében halállal, öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok mindenképpen ajánlott szakember, pszichológus, pszichiáter felkeresése hogy elkezdődjön a depresszió kezelése!

depresszió betegség. Mint minden betegséget, a depressziót is időben fel kell ismerni. A depressziós állapotot nem a beteg, hanem a vele, vagy körülötte élők érzékelik először. Ilyen esetben rendkívül fontos a környezet odaadó figyelme. A depresszió tüneteinek időben történő felismerés meghatározza a betegség lefolyását. A depresszió kezelés megválasztása mindenképpen pszichológus vagy pszichiáter feladata! Gyógyítani lehet, és gyógyítani kell! Mit tehetünk depresszió ellen?

depresszió kezelése

Az orvosi gyakorlatban a depresszió kezelése általában kétféleképpen történik: a depressziós betegnek antidepresszáns gyógyszert ír fel a pszichiáter és a javasolt terápiához tartozik általában a pszichoterápia is. A depresszió kezelése tehát két címszóval jellemezhető leginkább: antidepresszáns, pszichoterápia.

Az antidepresszáns gyógyszerek mindenképpen a terápia részét képzik, ám pszichoterápia (5-10 alkalom) abban az esetben működik hatékonyan, hogyha van hozzá készség, hogyha kialakul a hatékony kommunikáció az orvos és páciens között. Úgy tűnik, hogy a depresszió kezelés klasszikus forgatókönyve az alábbiak szerint jellemezhető: havonta egyszeri látogatás, s újból és újból az antidepresszáns gyógyszer. Ha nem segít más, vagy ha orvost váltunk, akkor egy másik antidepresszáns gyógyszer és egy másik pszichiáter. 

Van más út a gyógyuláshoz? Igen, van! A Depresszió Integrált Kezelése

A depresszió gyógyítása másképpen is történhet. Természetesen, amikor valaki komoly bipoláris depressziós vagy organikusan depressziós, szükséges a pszichiáterek módszere, ám a nem akut eseteknél segíthet a depresszió integrált kezelése. 

Mit tehetünk a depresszió ellen, mit is jelent a Depresszió Integrált Kezelése?

A Benyovszky Orvosi Központ felkészült és elkötelezett abban, hogy egyéni depressziós problémákra, egyénre szabott kezelést nyújtson. Központunkban dolgozó szakemberek elsődleges feladata tehát a depresszió gyógyítása, a depresszió kezelése antidepresszáns gyógyszerek nélkül! Klinikánkon több terápiás módszer ötvözetével támogatjuk a depresszió gyógyulását.

A depresszió kezelés új irányvonalát képzi egy általános állapotfelmérés során vizsgált D-vitamin szint azonosítása, és a vizsgálat eredményeinek a fényében a megfelelő mennyiségben adagolt D-vitamin.

Bejelentkezés