A világon jelenleg kapható legösszetettebb és legpontosabb, nemzetközileg is elismert újszülött-és kisgyermek tesztje, amely 101 genetikai eredetű anyagcsere betegséget szűr.

A szülők gyakorlatilag már gyermekük születésének pillanatától tisztában lehetnek a kicsi betegségeivel és a kockázataival is. A DNA+Baby 100+ tesztben 100-nál is több genetikai eredetű anyagcsere betegségre való hajlam mutatható ki, többek között azok is, amik később olyan betegségeket okozhatnak, mint az immunrendszer gyengeségei, a krónikus bőrbetegségek, súlyos fejlődési rendellenességek, a hiperaktivitás vagy épp a beszédzavar. A teljes betegséglista megtekinthető ITT.

baba

Magyarországon eddig csak vérminták alapján végeztek újszülött kori anyagcsere szűrő vizsgálatokat a születést követő 48. és 72. óra között. A DNA-Plus Baby 100+ tesztjéhez ezzel szemben elég a vizeletminta, ráadásul otthon is elvégezhető.

KINEK AJÁNLOTT A DNA+ BABY 100+ TESZT?

- minden babának, lehetőleg közvetlen a szülés után

- minél előbb, annál jobb

- 5 éves kortól betegségmegelőzés céljából már csak korlátolt alkalmazhatóság

Mivel az első években gyermeke szervezete jelentős fejlődésen megy át, a kezeletlen betegségek visszafordíthatatlan károkat okozhatnak gyermekénél. Ezért különösen az újszülött-szűrés esetében fontos, hogy MINÉL KORÁBBAN, ANNÁL JOBB!

Optimális esetben vizsgáltassa meg újszülöttjét rögtön a születés után és adott esetben azonnal kezdje el a megfelelő megelőzést vagy kezelést. Minél tovább vár, annál kevesebb lehetősége marad a megelőzésre, olyannyira, hogy az 5-6. életévtől már a legrosszabb esetekben túl késő, hogy hatásosan egy lehetséges rossz kialakulásába beavatkozzon.

baba

MINTAVÉTEL

Ilyen egyszerű: a szettben található papírfiltert itassa át gyermeke vizeletével, hagyja megszáradni a levegőn, tegye be a válaszborítékba és juttassa vissza a hozzánk.

MINDEN TESZT MELLÉ JÁR:

- részletes jelentés;

- több mint 100 betegségre vonatkozó eredmények;

- kezelési javaslatok és információk;

- orvosnak szóló információs rész.

Az egész folyamat 4-6 hetet vesz igénybe, mivel a kiértékelés Ausztriában történik. Miután a minta beérkezett a Benyovszky Orvosi Központba, a megrendelő és gyermeke adatbiztonságának érdekében kódszámot kap, így a további feldolgozás névtelenül történik.

A mintát több alkalommal megvizsgálják, és ezt követően állítják össze a technikai jelentést. Az eredményeket genetikusok és molekuláris biológusok értékelik ki és készítik el gyermeke személyre szabott jelentését, amelyet e-mail-ben küldenek el Önnek.