Fontos a pihentető alvás

Fontos a pihentető alvás

Felmérések szerint a magyar lakosság 15-30 százaléka szenved valamilyen alvászavartól, és minden második ember találkozott már élete során ezzel a problémával.

Az alvásigény egyénenként és életkoronként jelentős eltérést mutat: egy újszülött többnyire csak enni és inni ébred fel, ám az idős emberek többsége már alig néhány órányi alvással is beérik.

Ha valaki frissen ébred és kipihentnek érzi magát, akkor elegendőnek bizonyult számára az alvásra fordított idő, és megfelelő volt az alvás minősége is. Az alvás során olyan hormonok szabadulnak fel, melyek testünk energiafelhasználását is szabályozzák.

Minél kevesebbet alszunk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy túlsúlyosak vagy akár cukorbetegek leszünk, de a rossz alvás számos, egyéb betegség – magasvérnyomás, depresszió, szívbetegség – kockázatát is fokozza.

Ha problémát jelent számunkra este az elalvás, reggel pedig a világ fájdalmát érezzük magunkban amiatt, hogy fel kell kelni, ahelyett, hogy azonnal altató után nyúlnánk, mindenekelőtt őszintén vizsgáljuk meg szokásainkat, életmódunkat és környezetünket.

Lehetséges, hogy néhány egyszerű változtatással magunknak is sikerül orvosolni a problémát, de érdemes szakember segítségét kérni, mert sokszor “nem látjuk attól a bizonyos fától az erdőt”.

Orvosi központunk alvásgyógyászat szakrendelésen alvásterapeuta orvosa várja Önt egy kötetlen beszélgetésre annak érdekében, hogy mielőbb pihenten ébredhessen. Kérjen időpontot Dr. Iller Barbara alvásterápiával foglalkozó általános orvoshoz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Bejelentkezés

Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Ultrahang, a korai felismerés fontos eszköze

Sokat hangoztatott kifejezés a korai felismerés, jelentőségét viszont a legtöbben csak akkor érezzük, ha komoly műtéttől, …

Akkor is segíthet, ha a nyugati orvoslás nem tud!

Az orvosok tanácstalanul állnak a panaszai előtt? Nem tudják, hova irányítsanak tovább, milyen kezelést javasoljanak, …

Alvás Világnapja Budapesten

Magyarországon a nemzetközi alvásszervezetek partnerségével, három nappal a hivatalos világeseményt megelőzően, …

Allergia – Prick teszt

  Ne várja meg az allergia szezon kezdetét! Pihentető alvás helyett nehézlégzés, a gondtalan strandolás helyett …

Fájdalmatlan, de nem ártalmatlan!

A végbél- és az aranyér betegséget – legalábbis a kezdeti tünetek szintjén – nem a vérzés, hanem jellemzően …

Diabetológia – magatartásorvoslás

Hazánkban a cukorbetegség az összlakosság 7-8 %-át érinti, ehhez kapcsolódik az elhízás, amelynek az előfordulása …