Tel: +36-1/786-3045 | +36-30/336-5161

Email: [email protected]

1089 Budapest, Benyovszky Móric utca 10.

(a pesti klinikai negyedben, a Nagyvárad tértől három percre)


0
 • Megtekintések: 87

Fontos a pihentető alvás

Felmérések szerint a magyar lakosság 15-30 százaléka szenved valamilyen alvászavartól, és minden második ember találkozott már élete során ezzel a problémával.

Az alvásigény egyénenként és életkoronként jelentős eltérést mutat: egy újszülött többnyire csak enni és inni ébred fel, ám az idős emberek többsége már alig néhány órányi alvással is beérik.

Ha valaki frissen ébred és kipihentnek érzi magát, akkor elegendőnek bizonyult számára az alvásra fordított idő, és megfelelő volt az alvás minősége is. Az alvás során olyan hormonok szabadulnak fel, melyek testünk energiafelhasználását is szabályozzák.

Minél kevesebbet alszunk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy túlsúlyosak vagy akár cukorbetegek leszünk, de a rossz alvás számos, egyéb betegség – magasvérnyomás, depresszió, szívbetegség – kockázatát is fokozza.

Ha problémát jelent számunkra este az elalvás, reggel pedig a világ fájdalmát érezzük magunkban amiatt, hogy fel kell kelni, ahelyett, hogy azonnal altató után nyúlnánk, mindenekelőtt őszintén vizsgáljuk meg szokásainkat, életmódunkat és környezetünket.

Lehetséges, hogy néhány egyszerű változtatással magunknak is sikerül orvosolni a problémát, de érdemes szakember segítségét kérni, mert sokszor “nem látjuk attól a bizonyos fától az erdőt”.

Orvosi központunk alvásgyógyászat szakrendelésen alvásterapeuta orvosa várja Önt egy kötetlen beszélgetésre annak érdekében, hogy mielőbb pihenten ébredhessen. Kérjen időpontot Dr. Iller Barbara alvásterápiával foglalkozó általános orvoshoz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Bejelentkezés

Facebook Hozzászólás

Megosztás

Télen sem szabad elhanyagolni!

Következő cikk »

Védje magát a nátha ellen!

Hónap témája

 • Ne szégyellje, kúrálja!

  10 hónap ago

  Korábban írtunk részletesebben a vizelet inkontinenciáról. A cikkből is kiderült, hogy bár Magyarországon is a népesség jelentős része küzd vizelettartartási problémákkal, mégis közülük csak minden tizedik fordul ...

  Bővebben
 • Ultrahang vizsgálatok a korszerű orvosi diagnosztikában

  3 év ago

  Az ultrahang vizsgálat ma már az alapvizsgálatok közé tartozik, semmilyen kellemetlenséget, vagy kockázatot nem jelent a páciens számára, nem jár sugárterheléssel sem, ezért szükség esetén többször is ...

  Bővebben
 • Új CT és mammográfiai készülék a kistarcsai Flór Ferenc kórházban

  3 év ago

  Az orvosi diagnosztika fejlődésének egyik leglátványosabb, legfontosabb és legdrágább területe a képalkotó technológia. A pontosság mellett a gyorsaság és a kommunikációs üzenetek rögzítése, valamint továbbítása kulcsfontosságú értékei ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés