Gyakori kérdések

Alvásdiagnosztika
Évek óta nem tudok aludni, gyógyszerrel sem. A háziorvosom is tanácstalan. – Minden alvásbetegnek egyénre szabott terápiára van szüksége. Alvásszakértő neurológus tud tanácsot adni, hogy gyógyszerre, pszichológiai, pszichiátriai, kardiológiai vagy milyen egyéb segítségre lenne szüksége.

Régóta horkolok és a feleségem szerint néha levegő után kapkodok a horkantások között. Mi lehet az oka? – Aki horkol, az gyakorlatilag nagyon kis mértékben fuldoklik. Azonban az idő előrehaladtával a légszomj fokozatosan erősödik, és állandó munkára készteti a szervezetet, ami emiatt nem tud regenerálódni, ez pedig azért veszélyes, mert egy idő után akár infarktushoz vagy más betegségekhez vezet.

Teljes körű kezelést kapok a központban? – Igen, hiszen orvosaink (neurológus, kardiológus, akupunktőr, pszichológus) alvásspecialista is.

Elektrolipolízis
Hányszor kell jönni? – Változó, mert valaki többet, valaki kevesebbet szeretne fogyni, de általában egy-másfél ruhaméretnyi fogyáshoz 8-10 alkalmas kúrákat javasol a doktornő.

Meddig tart egy kezelés? – Az első megbeszélt időpontban az asszisztens méréseket végez (súly, zsírtömeg, cm), így ez az alkalom kicsit hosszabb, de a kezelés általában 1 órát vesz igénybe.

Milyen diétát kell mellette alkalmazni? – Természetesen fontos a zsírmentes táplálkozás az egészség szempontjából, de az elektrolipolízises fogyáshoz legfontosabb a bő folyadékfogyasztás, hogy a zsír távozhasson a szervezetből.

Marad-e nyoma? – Általában nem, ritkán tűszúrások láthatóak a kezelések után, melyek rövid időn belül természetesen láthatatlanná válnak.

Mennyire fájdalmas a kezelés, és a tűk behelyezése? – A kezelést vékony , finom tűkkel végezzük ,szerepük abban áll, hogy a zsírszövetbe vezessék a gyenge intenzitású áramot. Az orvosi gyakorlatban használt , leginkább vérvételre, injekció beadására szolgálat tűkkel történő szúrás ebböl adódóan sokkal fájdalmasabb. A tűszúrások nagy része szinte nem is érzékelhető. Maga a kezelés egy belső bizsergő, masszírozó érzéssel jár. Mivel a doktornő a zsírba szúrja a tűt, így se izmot se ideget nem érint, ezért gyakorlatilag fájdalommentes.

Van esetleg valami összefüggés az elektrolipolízis és a zsírleszivás között? – Az elektrolipolízis egy kiméletesebb , a műtétet kiváltó módszer. Előnye a zsírleszívással szemben, hogy a természetes fogyási folyamatot imtálja időben erősen felgyorsítva, ezért élettaninak tekinthető.


Ultrahang, a korai felismerés fontos eszköze

Sokat hangoztatott kifejezés a korai felismerés, jelentőségét viszont a legtöbben csak akkor érezzük, ha komoly műtéttől, …

Akkor is segíthet, ha a nyugati orvoslás nem tud!

Az orvosok tanácstalanul állnak a panaszai előtt? Nem tudják, hova irányítsanak tovább, milyen kezelést javasoljanak, …

Alvás Világnapja Budapesten

Magyarországon a nemzetközi alvásszervezetek partnerségével, három nappal a hivatalos világeseményt megelőzően, …

Allergia – Prick teszt

  Ne várja meg az allergia szezon kezdetét! Pihentető alvás helyett nehézlégzés, a gondtalan strandolás helyett …

Fájdalmatlan, de nem ártalmatlan!

A végbél- és az aranyér betegséget – legalábbis a kezdeti tünetek szintjén – nem a vérzés, hanem jellemzően …

Diabetológia – magatartásorvoslás

Hazánkban a cukorbetegség az összlakosság 7-8 %-át érinti, ehhez kapcsolódik az elhízás, amelynek az előfordulása …