Nőgyógyászat

A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A nőgyógyászt nem csak panasz esetén érdemes felkeresni!

Mikor kell orvoshoz fordulni?

Legtöbb esetben a kismedencei fájdalom, a pecsételő vérzés, viszketés vagy egyéb tünetek nem súlyosak. Még olyan normális folyamatok, mint a peteérés is járhatnak fájdalommal. Ez az úgynevezett középciklusi fájdalom, melyet egyes nők az ovuláció alkalmával görcsös, féloldali alhasi fájdalomként élnek meg. Az, hogy a fájdalom melyik oldalon jelentkezik, hónaponként változhat.

Amennyiben rendszeresen, a ciklus közepén érez 2-3 napig tartó alhasi fájdalmat, mely magától elmúlik, az általában nem jelent semmi szokatlant. Hasonlóképpen, a rendellenes hüvelyi folyás is jelezhet nemi úton terjedő betegséget, de gyakran csak egy könnyen kezelhető fertőzés jele.

Szakorvos:  Dr. Bakó Erika

Ugyanakkor némely tünet súlyos egészségügyi problémát jelez. Nem kell pánikba esni, de jó tudni, hogy mikor forduljon orvosi segítségért.

Ilyen tünet:

  • kismedencei fájdalom
  • rendszertelen vérzés
  • kóros hüvelyi folyás
  • viszketés
  • hüvelyszárazság

nogyogyaszatHogyan zajlik a vizsgálat?

A nőgyógyászati vizsgálat során a beteg panaszaira, állapotára vonatkozó kérdések után citológiai vizsgálatra kerül sor. Ezen kívül megtekintik a hüvelyt, a szeméremtestet, a kisajkakat és a nagyajkakat – eltérés, kóros növedék és a váladék megítélése végett. A kismedence tapintásos vizsgálat során többnyire kiszűrhetők a ciszták, a miómák, a petefészek, a kismedence gyulladása. A hüvelyi UH vizsgálat pedig már pontos képet adhat ezen betegségekről, ill. a tapintással nem észlelhető méhüregi rendellenességekről is.

Milyen szolgáltatások érhetők el a Benyovszky Orvosi Központ nőgyógyászati szakrendelésén?

A gyógyszerfelírástól, a kezeléstől, a további vizsgálatok megszervezéséig, az esetlegesen szükséges magán vagy állami kórházi háttér biztosításáig, nálunk teljes ellátást kap!

 

Bejelentkezés

Szakorvos


Minden hónap 2. hétfő:
Hétfő 9:00 - 13:00
Nőgyógyászati vizsgálat + konzultáció 15 000 Ft
Nőgyógy.vizs. + konz. + cytológia 18 000 Ft
Nőgyógy.vizs. + konz. + cyt. + UH 25 000 Ft
Nőgyógyászati ultrahang 12 000 Ft

Write a Comment

Alvás Világnapja – World Sleep Day Hungary 2018

Az Alvás Világnapja nemzetközi esemény, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára, az életminőség …

Legyen a szívügye

Szívünk, mint a vérkeringésünk központi szerve, egész testünket ellátja vérrel. Folyamatos működése révén …

Mit mutat meg az ultrahang?

Olyan képalkotó eljárás, amely a különféle sűrűségű szöveteken áthaladó, illetve visszaverődő hanghullámok …

Rák világnapja 2018

Magyarországon évente 70-80 ezer új rosszindulatú daganatos megbetegedést diagnosztizálnak és több mint 30 ezer beteg …

Ne üljön a problémán!

Bár nem szívesen beszélünk róla, mégis tény, hogy minden harmadik ember szenved az aranyérbetegség tüneteitől. …

Ingyenes könyv daganatos betegeknek

Országszerte ingyenesen juthatnak hozzá a betegek ahhoz a könyvhöz, amely 243 oldalon foglal össze csaknem minden tudnivalót, …