Tel: +36-1/786-3045 | +36-30/336-5161

Email: [email protected]

1089 Budapest, Benyovszky Móric utca 10.

(a pesti klinikai negyedben, a Nagyvárad tértől három percre)


Nőgyógyászat

A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A nőgyógyászt nem csak panasz esetén érdemes felkeresni!

Mikor kell orvoshoz fordulni?

13

Nőgyógyászati rendelő

Legtöbb esetben a kismedencei fájdalom, a pecsételő vérzés, viszketés vagy egyéb tünetek nem súlyosak. Még olyan normális folyamatok, mint a peteérés is járhatnak fájdalommal. Ez az úgynevezett középciklusi fájdalom, melyet egyes nők az ovuláció alkalmával görcsös, féloldali alhasi fájdalomként élnek meg. Az, hogy a fájdalom melyik oldalon jelentkezik, hónaponként változhat.

Amennyiben rendszeresen, a ciklus közepén érez 2-3 napig tartó alhasi fájdalmat, mely magától elmúlik, az általában nem jelent semmi szokatlant. Hasonlóképpen, a rendellenes hüvelyi folyás is jelezhet nemi úton terjedő betegséget, de gyakran csak egy könnyen kezelhető fertőzés jele.

Szakorvos:  Dr. Bakó Erika

bejelentkezes

Ugyanakkor némely tünet súlyos egészségügyi problémát jelez. Nem kell pánikba esni, de jó tudni, hogy mikor forduljon orvosi segítségért.

Ilyen tünet:

 • kismedencei fájdalom
 • rendszertelen vérzés
 • kóros hüvelyi folyás
 • viszketés
 • hüvelyszárazság

nogyogyaszatHogyan zajlik a vizsgálat?

A nőgyógyászati vizsgálat során a beteg panaszaira, állapotára vonatkozó kérdések után citológiai vizsgálatra kerül sor. Ezen kívül megtekintik a hüvelyt, a szeméremtestet, a kisajkakat és a nagyajkakat – eltérés, kóros növedék és a váladék megítélése végett. A kismedence tapintásos vizsgálat során többnyire kiszűrhetők a ciszták, a miómák, a petefészek, a kismedence gyulladása. A hüvelyi UH vizsgálat pedig már pontos képet adhat ezen betegségekről, ill. a tapintással nem észlelhető méhüregi rendellenességekről is.

Milyen szolgáltatások érhetők el a Benyovszky Orvosi Központ nőgyógyászati szakrendelésén?

A gyógyszerfelírástól, a kezeléstől, a további vizsgálatok megszervezéséig, az esetlegesen szükséges magán vagy állami kórházi háttér biztosításáig, nálunk teljes ellátást kap!

Vizsgálati díjak

bejelentkezes

Webinárium című műsorunk vendége volt Dr. Belics Zorán szülész-nőgyógyász szakorvos, akivel a nőgyógyászati problémákról és azok kezeléséről beszélgettünk. Itt tudja megnézi az adást felvételről:

Hónap témája

 • Ne szégyellje, kúrálja!

  9 hónap ago

  Korábban írtunk részletesebben a vizelet inkontinenciáról. A cikkből is kiderült, hogy bár Magyarországon is a népesség jelentős része küzd vizelettartartási problémákkal, mégis közülük csak minden tizedik fordul ...

  Bővebben
 • Ultrahang vizsgálatok a korszerű orvosi diagnosztikában

  3 év ago

  Az ultrahang vizsgálat ma már az alapvizsgálatok közé tartozik, semmilyen kellemetlenséget, vagy kockázatot nem jelent a páciens számára, nem jár sugárterheléssel sem, ezért szükség esetén többször is ...

  Bővebben
 • Új CT és mammográfiai készülék a kistarcsai Flór Ferenc kórházban

  3 év ago

  Az orvosi diagnosztika fejlődésének egyik leglátványosabb, legfontosabb és legdrágább területe a képalkotó technológia. A pontosság mellett a gyorsaság és a kommunikációs üzenetek rögzítése, valamint továbbítása kulcsfontosságú értékei ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés