Kezelést végzi : Dr. Nagy Mária

“Több évtizedes pszichiáteri pályám során átfogó képet nyertem a pszichiátriai és egyéb lelki eredetű problémák gyógyíthatóságáról, megszelídíthetőségéről., kézben tarthatóságáról.

Tudom, hogy milyen fontos a megfelelő gyógyulási kép megtalálása, kimunkálása és az időben történő professzionális segítségnyújtás

A pszichiátriai kórképek nagyon sokrétűek, több oldalról körüljárhatóak az ember bio-pszicho-kultúrális beágyazottsága miatt. Ezért is fontos, hogy egy szakember többféle szemléletmódra tudjon  ráállni, esetleg szemléletében oszcillálni  a kliens igénye és gyógyulási útja, valamint lehetősége  és szükséglete szerint.a legmegfelelőbb terápiás segítséget nyújtva neki.

Pszichoterapeutaként azt vallom, hogy a lelki úton keletkezett sérüléseket leginkább lelki úton érdemes  gyógykezelni. A szelíd megoldások természetgyógyászként is közel állnak személyiségemhez.

Pszichoterapeuta szakorvosként számos pszichoterápiás módszerben képződtem, eklektikus látásmódommal alapvetően Rogers-i szemléletű vagyok,ugyanis empátiás megértéssel fordulok a szenvedő ember felé, hogy Ariadné fonalát adva  számára együtt kijöhessünk sorsa labirintusából. A pszichoterápia önmaga felszámolására törekszik, tehát a közös cél, hogy a kliens ismét visszataláljon saját önmaga által is biztonsággal járható egyéni útjára. 

Ha nagyon szükséges gyógyszeres terápiával is segíteni tudok, vagy gondozást igénylő kórképeknél megfelelő elirányítást, tanácsadást tudok eszközölni a megfelelő helyre való irányítással, esetleg szupportív betegvezetéssel igény szerint. Tanácsadást a legkülönbözőbb élethelyzetben vállalok, hiszen a szelíd konfliktuskezelés módszerét régóta alkalmazom családi konfliktusoknál, gyermeknevelési problémáknál is. Szimbólumterápiás, módosult tudatállapotra épülő képi megoldásokkal gyógyító módszerem gyors segítséget nyújt bármilyen élethelyzeti elakadásra. A jezsuita meditációt a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület 5 éves képzésén sajátítottam el. Kognitív- és viselkedésterápiás repertoáromba építve a legkülönbözőbb szorongásos és depressziós kőrképeknél sikerrel alkalmazom, ahogy az autogén tréninget is.”

Pszichoterápiás szakrendelés szakmai programja!

Bejelentkezés