Tel: +36-1/786-3045 | +36-30/336-5161

Email: [email protected]

1089 Budapest, Benyovszky Móric utca 10.

(a pesti klinikai negyedben, a Nagyvárad tértől három percre)


Személyiségfejlesztés – Egészségnevelés

Egeszsegneveles_altalanos-tajekoztato

Az egészséges ember arca boldogságot sugároz.

A személyiségfejlesztés, illetve az egészségnevelés napjainkban nem csak az emberek önmagukkal szemben támasztott igénye, de társadalmunk elvárása is. A gondolatok, az érzelmek harmóniája útján érjük el a test teljes harmóniáját, fizikai komfort érzetünket. Az ingerek, a stressz átszövi életünk minden pillanatát, reagálunk gondolatokra, érzelmekre, helyzetekre – melyeknek részesei vagyunk.

Szakértő: Drenovics Zsuzsanna

A túl sok inger, ami nem kerül feldolgozásra, egy ideig raktározódik a szervezetünkben, majd utat tör, és valamilyen fizikai folyamatban nyilvánul meg a szervezetünkben.

A számos kiváló lehetőség közül az Egészségnevelés szolgáltatásunkon szakértőnk a Quantum Biofeedback eljárást alkalmazza.

A módszer a tudomány legújabb vívmányait használja fel az emberi szervezet által kibocsátott elektromos impulzusok rögzítésére, mérésére és elemzésére. A vizsgálat során fizikai kapcsolatot létesül egy hardwer-softwer eszköz (számítógép) és maga az ember között úgy, hogy a homlokra, a két lábra és karra elektródák (az EKG-hoz vagy EEG-hez hasonlóan) kerülnek, melyek a test elektromos jeleit felfogják és elvezetik a számítógépre.

Egeszsegneveles_altalanos-tajekoztato02

A módszer emblémája

Hogyan működik ez a módszer?

A berendezés mikroimpulzusok formájában kérdéseket tesz fel a szervezetnek, melyre az válaszol. Az érkező válaszokat, a mért információkat speciális, nagyon érzékeny méréstechnikával működő szoftver, a képernyőn számadatok formájában kijelzi. Mint minden technikai megjelenés akkor lesz eredményes, ha a szakember humánértékelése magas színvonalat képvisel. Vagyis a quantum biofeedback felhasználásával a szakember jól mérje fel, jól értékelje, valamint fordítsa le hétköznapi nyelve a megjelenített adathalmazt.

Mi az értékelés lényege? Mi tapasztalható?

Ezzel a világszerte ismert és kiváló eredményekhez vezető eljárással a szervezet komplex működéséről kapható hiteles információ és a bevitt adatok alapján korrigálható az. A kóros rezgések megszűnnek, és kivezetődnek a testből. A meggyengült egészséges pedig felerősítődik. Használható egy adott pillanatban az egyén fizikai, szellemi állapotának meghatározására, valamint a kimutatott káros elváltozások feltérképezésére, természetesen szükség esetén szakember bevonásával. Ami minden esetben tapasztalható a programmal való találkozás után, a jobb közérzet, külső megjelenésünk felfrissülése, harmónia és nyugalom érzése.

Mit jelent az egészségtükör?

A rendszer bepillantást nyújt az egyén általános állapotba, és megmutatja a hiányállapotokat.

Vizsgálat típusok:

Hónap témája

 • Ne szégyellje, kúrálja!

  9 hónap ago

  Korábban írtunk részletesebben a vizelet inkontinenciáról. A cikkből is kiderült, hogy bár Magyarországon is a népesség jelentős része küzd vizelettartartási problémákkal, mégis közülük csak minden tizedik fordul ...

  Bővebben
 • Ultrahang vizsgálatok a korszerű orvosi diagnosztikában

  3 év ago

  Az ultrahang vizsgálat ma már az alapvizsgálatok közé tartozik, semmilyen kellemetlenséget, vagy kockázatot nem jelent a páciens számára, nem jár sugárterheléssel sem, ezért szükség esetén többször is ...

  Bővebben
 • Új CT és mammográfiai készülék a kistarcsai Flór Ferenc kórházban

  3 év ago

  Az orvosi diagnosztika fejlődésének egyik leglátványosabb, legfontosabb és legdrágább területe a képalkotó technológia. A pontosság mellett a gyorsaság és a kommunikációs üzenetek rögzítése, valamint továbbítása kulcsfontosságú értékei ...

  Bővebben
 • További cikkek

  Keresés