Ultrahang vizsgálat, magán ultrahang a Benyovszky Orvosi Központban

Az ultrahangos vizsgálat napjainkban az egyik legelterjedtebb diagnosztikai módszer, hiszen fájdalommentes, és azonnal kimutatja a gyanús elváltozásokat, betegségekre utaló tüneteket.

Az ultrahang a 70-es évek elején terjedt el az orvosi gyakorlatban. Napjainkban igen gyakran használt vizsgálati módszer, hiszen semmilyen kellemetlenséget, vagy kockázatot nem jelent a páciens számára.

Az ultrahang vizsgálat nem jár sugárterheléssel sem, ezért szükség esetén többször is ismételhető. Alapvizsgálat, melyet az orvosok a képalkotó módszerek közül általában elsőként alkalmaznak.

A vizsgálatot végzi: Dr. Márton Erika

Rendelési idő: Kedd délelőtt: 09:00-13:00

                           Szombat délelőtt: 09:00-13:00

Bármilyen problémát is mutat ki az ultrahang, a Benyovszky Orvosi Központban lehetőség van akár azonnal, a további szükséges vizsgálatok elvégzésére, legyenek azok bármilyen szakterületen. Beutalással vagy anélkül, forduljon hozzánk bizalommal!

Bejelentkezés

Hogyan működik az ultrahang?

Szervezetünk különböző szövetei jól vezetik az ultrahangot, azonban az egyes szervek vezetőképessége különböző.

Ha az ultrahang elér egy szervet, akkor egy része visszaverődik, másik része továbbhalad. A vizsgálófej elektromos kristályokat tartalmaz, és ezek segítségével ultrahang hullámokat állít elő, valamint képes a szövetek felületéről visszavert hullámok felvételére is. A jobb képminőség érdekében az emberi test és a vizsgálófej közé zselés anyagot kell juttatni.

Kiknek ajánlott az ultrahang vizsgálat? Mik a mellékhatások?

Ultrahang vizsgálat bármely korban végezhető. 50 éves kor fölött mindkét nemnél javasolt rendszeres hasi-kismedencei ultrahang, és a nyaki erek ultrahang vizsgálata. Az ultrahangnak biológiailag káros hatása nincs, a kezelés alatt használt gélnek nincsenek mellékhatásai, és semmilyen fájdalommal nem jár.

A Benyovszky Orvosi Központban elérhető ultrahang vizsgálatok:

  • - általános kivizsgálás
  • - nőgyógyászati ultrahang
  • - kardiológiai ultrahang
  • - urológiai ultrahang

Bejelentkezés