Alvásgyógyászati szakrendelés orvosai

Alvásgyógyászati szakrendelés orvosai

Az alvásgyógyítás valójában egy csapatmunka, amelynek tagjai az alvásgyógyász szakorvos mellett elsősorban Ön, aki úgy érzi a legtöbb reggel fáradtan ébred, napközben egyre nehezebben tud koncentrálni munkájára, többször úgy érzi, hogy jó volna lefeküdni pihenni, vagy éjszaka horkol, esetleg rángatózik a lába, gyakran felébred. Több mint 100 féle alvászavart különböztetnek meg a szakorvosok. Az alvásgyógyász szakorvos az Ön alváspanaszaitól függően választja ki az alvásgyógyítói csapat tagjai közül, mely szakterület orvosa gyógyítói kezelésére van Önnek szüksége: fül-orr-gégész, kardiológus, ortopéd-, vagy éppen fogszakorvos.

A Benyovszky Orvosi Központban működő Budapesti Alvásközpont orvosai:

Dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus (alvásgyógyász) szakorvos

Dr. Vida Zsuzsanna azon orvosok egyike Magyarországon, aki szakorvosi diplomával rendelkezik szomnológia (alvásgyógyászat) szakterületből. Számos szakirodalom, szerzője és társszerzője, a neurológia szakterülete mellett az alvás gyógyítását kiemelten fontosnak tartja, hiszen ma már Magyarországon (is) a lakosság egyharmada szenved alvászavaroktól.

Akár elvalvási nehézségekkel küzdünk, akár az éjszakai ébredések okoznak panaszt, a végeredmény ugyanaz: napközbeni fáradtság, a teljesítőképesség csökkenése, koncentrációs problémák. A jó alvás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségünket megőrizhessük. A kialvatlanság számos kedvezőtlen folyamatot indíthat el a szervezetben, melyek hatására megnő a szív-és érrendszeri és mentális betegségek (például a depresszió), a diabétesz és a magas vérnyomás kockázata is.


 

Dr. Szabó Gyöngyi neurológus, pszichiáter szakorvos

Dr. Szabó Gyöngyi évekig dolgozott Svédországban, ahol osztályvezető neurológus szakorvosként olyan pszichés, szorongásos emberekkel foglalkozott, akik alvásidejüket nem tudták teljes pihenéssel eltölteni.

Kiemelten fontosnak tartja a precíz anamnézis felvételt, a tünetek, panaszok összeállítását, megvitatását, hiszen munkája során számtalanszor tapasztalta, hogy egy-egy apró megjegyzés vezethet a gyógyulás útjára.


 

 

Dr. Kovács Viktória fül-orr-gégész szakorvos

Az alvás gyógyításában a fül-orr-gégész szakorvosunknak kiemelten fontos szerepe van az alvás közbeni levegővétel vizsgálatában. A horkolás, a légzéskimaradás rendkívül komoly következményekkel járhat, akár az alvó ember életébe is kerülhet.

Dr. Kovács Viktória fiatalos lendülettel, teli életszeretettel és mindig vidám mosollyal várja a hozzáforduló betegeket, akik a legmegfelelőbb orvosi ellátást kaphatják, hiszen immáron közel 20 éve dolgozik a fül-orr-gégészet szakterületen.

Munkája alapját a modern, bizonyítékokon alapuló nyugat-európai orvoslás és a folyamatos fejlődés képezi. A pontos diagnózis felállítása és a megfelelő terápia kiválasztása érdekében a legmodernebb diagnosztikai eszközöket használja és a folyamatos tanfolyamokon szerzett ismeretek alapján a legújabb terápiás elvek szerint gyógyít.

Anyanyelvi szinten beszél oroszul, kiválóan ért angolul és latinul, így nem okoz kommunikációs akadályt a nem magyarul beszélő páciensek szakorvosi ellátása sem.


bejelentkezes

Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Óraátállításról, alvásról otthoni karanténban

Március 29-én hajnali 2 órakor 3 órára kell előre állítani az órákat. Az óraátállítás kérdése a korábbi …

Koronavírus – 2020

Tisztelt Pácienseink! A kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való tekintettel munkatársaink és az Önök …

WSD 2020/és az Alvás éve program Magyarországon

MAGYAR ALVÁS SZÖVETSÉG ÜZENETE Ezúton is megköszönjük mindazok munkáját, akiknek fontos az alvás “ügye” …

Koronavírus

Kórokozó: A 2019 végén Vuhanban kialakult tüdőgyulladás-járvány hátterében álló egy újonnan kialakult, a …

Prosztata probémák

A férfiak húgy-ivarrendszeri problémái között vezető helyet foglalnak el a prosztata betegségei. A leggyakrabban …

Pajzsmirigy problémák okozta meddőség

A meddőség és a pajzsmirigyműködés között szoros kapcsolat áll fent. Sokszor magát a meddőséget pajzsmirigy problémák …