Kínai-magyar orvosi együttműködés

Kínai-magyar orvosi együttműködés

Integrált gyógyítás Budapesten

Kínai orvosi küldöttség látogatott júliusban a Magyar-kínai Integrált Orvosi Gyógyítói Központ (Benyovszky Orvosi Központ) budapesti intézményébe. A Guangxi Orvostudományi és Gyógyszertudományi Intézet és a Guangxi Egyetem Kórházának magas rangú küldöttsége, Peng Yuegang alelnök-vezérigazgató és Ming Zhong professzor vezetésével tapasztalatokat cseréltek a hagyományos kínai orvoslás és a nyugati orvoslás integrálásának magyarországi tapasztalatairól. Elégedetten állapították meg, hogy a két éve indult program, a két ország kormányai közötti megállapodás szellemében, jól szolgálja a különböző gyógyítói kultúrák megismerését, és a mindennapi gyakorlatban mutatnak példát az együttműködésre. A VIII. kerületi intézményben a kínai gyógyítók magyar orvosokkal közösen végzik a munkát, amelyet a tervek szerint újabb szakemberek bevonásával, közös tudományos képzési, kutatási és gyakorlati területekkel kívánnak bővíteni. 

Guangxi Autonóm Terület (1958 óta hivatalosan Kuanghszi Csuang Nemzetiségi Autonóm Terület) Kína déli tartománya, annak Vietnammal közös határa mellett. Az itt élő csuangák 14 milliós lélekszámukkal Kína második legnagyobb nemzetiségének számítanak. Teljes lakossága 2004-ben 48 millió fő volt, A fővárosa Nanning, területe 236 700 km², amelynek 85%-a hegyvidék. A tartomány elhelyezkedése miatt mindig a kínai civilizáció határterületének számított.

Comments for this post are closed.

Miért forduljunk endokrinológushoz?

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek leginkább a pajzsmirigy mellékpajzsmirigyek mellékvese és a hasnyálmirigy …

Akiknek fontos a jó alvás

A Magyar Alvás Szövetség újévi levele azokhoz, akiknek fontos a jó alvás, és ezért tudnak, szeretnének és képesek …

Az alvás és a pandémia

Számos megfigyelés és tapasztalat, amely ma már a kutatók rendelkezésére áll világszerte, arra enged következtetni, …

Terhesgondozás fontossága

A teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől kezdve a szülésig). A terhesgondozás magában foglalja …

Szundi napközben – karantén helyzetben

A karantén miatt otthon töltött időben sokak számára teljesen megváltozott a korábban megszokott napi életritmusuk, …

Korántsem minden, amit a refluxról tudni érdemes

Napjainkban az egyik leggyakoribb nyelőcsövet érintő kórkép, amely a magyar lakosság ~30 százalékát érinti a reflux …