Személyiségfejlesztés – Egészségnevelés

Egeszsegneveles_altalanos-tajekoztato
Az egészséges ember arca boldogságot sugároz.

A személyiségfejlesztés, illetve az egészségnevelés napjainkban nem csak az emberek önmagukkal szemben támasztott igénye, de társadalmunk elvárása is. A gondolatok, az érzelmek harmóniája útján érjük el a test teljes harmóniáját, fizikai komfort érzetünket. Az ingerek, a stressz átszövi életünk minden pillanatát, reagálunk gondolatokra, érzelmekre, helyzetekre – melyeknek részesei vagyunk.

Szakértő: Drenovics Zsuzsanna

A túl sok inger, ami nem kerül feldolgozásra, egy ideig raktározódik a szervezetünkben, majd utat tör, és valamilyen fizikai folyamatban nyilvánul meg a szervezetünkben.

A számos kiváló lehetőség közül az Egészségnevelés szolgáltatásunkon szakértőnk a Quantum Biofeedback eljárást alkalmazza.

A módszer a tudomány legújabb vívmányait használja fel az emberi szervezet által kibocsátott elektromos impulzusok rögzítésére, mérésére és elemzésére. A vizsgálat során fizikai kapcsolatot létesül egy hardwer-softwer eszköz (számítógép) és maga az ember között úgy, hogy a homlokra, a két lábra és karra elektródák (az EKG-hoz vagy EEG-hez hasonlóan) kerülnek, melyek a test elektromos jeleit felfogják és elvezetik a számítógépre.

Egeszsegneveles_altalanos-tajekoztato02
A módszer emblémája

Hogyan működik ez a módszer?

A berendezés mikroimpulzusok formájában kérdéseket tesz fel a szervezetnek, melyre az válaszol. Az érkező válaszokat, a mért információkat speciális, nagyon érzékeny méréstechnikával működő szoftver, a képernyőn számadatok formájában kijelzi. Mint minden technikai megjelenés akkor lesz eredményes, ha a szakember humánértékelése magas színvonalat képvisel. Vagyis a quantum biofeedback felhasználásával a szakember jól mérje fel, jól értékelje, valamint fordítsa le hétköznapi nyelve a megjelenített adathalmazt.

Mi az értékelés lényege? Mi tapasztalható?

Ezzel a világszerte ismert és kiváló eredményekhez vezető eljárással a szervezet komplex működéséről kapható hiteles információ és a bevitt adatok alapján korrigálható az. A kóros rezgések megszűnnek, és kivezetődnek a testből. A meggyengült egészséges pedig felerősítődik. Használható egy adott pillanatban az egyén fizikai, szellemi állapotának meghatározására, valamint a kimutatott káros elváltozások feltérképezésére, természetesen szükség esetén szakember bevonásával. Ami minden esetben tapasztalható a programmal való találkozás után, a jobb közérzet, külső megjelenésünk felfrissülése, harmónia és nyugalom érzése.

Mit jelent az egészségtükör?

A rendszer bepillantást nyújt az egyén általános állapotba, és megmutatja a hiányállapotokat.

Vizsgálat típusok:

Write a Comment

A Magyar Alvás Szövetség véleménye az Európai Parlament óraátállítással kapcsolatos felhívására

Az óraátállításról Európai Unióban és világszerte több mint 60 országban alkalmazott, gazdasági ágazatra gyakorolt …

Húgyúti fertőzések és megelőzésük

Nem csak a nyári vakációt teheti tönkre egy-egy pancsolás után kialakult húgyúti fertőzés, de hosszú távon komoly …

A felborult alvási ritmus következményei nyáron

Nyári időszakban könnyen felborulhat az alvási ritmusunk, a hőség, de akár az utazás kizökkenthet minket. Nemrégiben …

A prevenció fontossága

A legtöbben hajlamosak vagyunk, úgy élni az életünket, mintha egésznap versenyeznénk, így maximális hőfokon égünk, …

Júliusban alszunk a legjobban

Ma már objektív módszerekkel is megállapítható, hogy mennyire pihentető az alvásunk. Az alvás közbeni regenerációnk …

Vélemény az óraátállításról

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a nyári és a téli időszámításról, és az ezekkel kapcsolatos …