Egészségmegőrzés és korai betegség felismerés ultrahang segítségével

Egészségmegőrzés és korai betegség felismerés ultrahang segítségével


Az ultrahangvizsgálat napjainkban az egyik legelterjedtebb diagnosztikai módszer, hiszen fájdalommentes, és azonnal kimutatja a gyanús elváltozásokat, betegségekre utaló tüneteket. Az ultrahang a 70-es évek elején terjedt el az orvosi gyakorlatban. Napjainkban igen gyakran használt vizsgálati módszer, hiszen semmilyen kellemetlenséget, vagy kockázatot nem jelent a páciens számára. A vizsgálat nem jár sugárterheléssel sem, ezért szükség esetén többször is ismételhető. Alapvizsgálat, melyet az orvosok a képalkotó módszerek közül általában elsőként alkalmaznak.

Kiknek ajánlott az ultrahang vizsgálat? Mik a mellékhatások?

Ultrahang vizsgálat bármely korban végezhető. 50 éves kor fölött mindkét nemnél javasolt rendszeres hasi-kismedencei ultrahang, és a nyaki erek ultrahang vizsgálata. Az ultrahangnak biológiailag káros hatása nincs, a kezelés alatt használt gélnek nincsenek mellékhatásai, és semmilyen fájdalommal nem jár.Ebben a csomagban három különleges ultrahang vizsgálati csomag található

Hasi- és kismedencei ultrahang : Ez a vizsgálat lehetővé teszi a hasi és kismedencei szervek részletes vizsgálatát. Ez magában foglalja a máj, a vesék, a húgyhólyag, a hasnyálmirigy és más szervek állapotának felmérését. A hasi UH segít az esetleges daganatok, ciszták, vagy egyéb rendellenességek korai azonosításában, ami kulcsfontosságú a kezelés sikeressége szempontjából.

Komplex nyaki ultrahang vizsgálat: Ez a vizsgálat egyedülállóan az emberi nyak területét célozza meg, és a pajzsmirigy, a nyálmirigyek, és a nyaki lágyrészek állapotának megítélésére szolgál. A pajzsmirigybetegségek, például a túlműködés vagy alulműködés, komoly egészségügyi problémákat okozhatnak, és az időben történő diagnózis kulcsfontosságú a megfelelő kezelés elkezdéséhez. Emellett a nyaki lágyrészek és nyirokcsomók ultrahangos vizsgálata is segít az esetleges duzzanatok vagy egyéb rendellenességek felismerésében.

Carotis ultrahang : Ez a vizsgálat a nyaki artériák állapotának felmérésére szolgál. Az érelmeszesedés és a szűkületek időben történő felismerése segíthet a stroke vagy más érrendszeri problémák kockázatának csökkentésében. A carotis UH segít az érelmeszesedés és a plakkok felfedezésében, ami lehetővé teszi a megelőző intézkedések meghozatalát.

Ezen vizsgálatok összessége rendkívül fontos, mivel lehetővé teszi az orvosoknak a szervek és struktúrák részletes megfigyelését, és segít korai stádiumban felfedezni olyan problémákat, amelyek különben csak később okoznának tüneteket.

A korai diagnózis és az időben megkezdett kezelés lehetővé teszi az egészségügyi problémák hatékonyabb kezelését és hozzájárulhat a hosszabb és egészségesebb élethez.

Online bejelentkezésComments for this post are closed.

Has és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …

Kivételes év végi nőgyógyászati szűrőcsomag

Az év végi nőgyógyászati szűrőcsomag kiemelt fontosságú a nők egészségének megőrzése szempontjából, mivel …

Aranyér gyűrűzés 90 százalékos hatékonysággal

Az aranyeres panaszok magyarországon is rengeteg embert érintenek, szinte népbetegségről beszélünk...

Egészségmegőrzés és korai betegség felismerés ultrahang segítségével

Az ultrahangvizsgálat napjainkban az egyik legelterjedtebb diagnosztikai módszer, hiszen fájdalommentes...

Kardiovaszkuláris betegségek korai felismerése

A szűrés amely segít az időben történő beavatkozásban, a megfelelő kezelések elindításában és az életmódváltások …

Gyermek és felnőtt ortopédiai szűrés

A gyermek és felnőtt ortopédia szűrés alapvető fontosságú a mozgásszervi problémák megelőzésében és az egészséges …