Ne érje be kevesebbel – ennyi minden nőnek jár!

Ne érje be kevesebbel – ennyi minden nőnek jár!

Az éves nőgyógyászati szűrés rendkívül fontos a nők egészségének megőrzése szempontjából.  A csomagban lévő mikrobiológiai tenyésztés lehetővé teszi az orvosok számára, hogy azonosítsák a különböző nemi úton terjedő fertőzéseket, például a chlamydiát, a gonorrhoeát vagy a trichomoniasist.  Ezek a fertőzések gyakran tünetmentesek lehetnek, és hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek, mint például meddőség vagy krónikus gyulladásos betegségek. 

Mikrobiológiai vizsgálattal időben felfedezhetjük, megakadályozhatjuk a súlyosabb szövődmények kialakulását  és kezelhetjük a gyulladást okozó kórokozókat,amik okozhatnak kóros folyást, viszkető égő érzést vagy esetleg állandó alhasi fájdalmat aminek a hátterében különböző kórokozóval történő fertőzés is állhat a hátterében. A mikrobiológiai tenyésztés segítségével az orvosok időben felismerhetik ezeket a fertőzéseket, így lehetőség nyílik a kezelésre még a tünetek kialakulása előtt.

Az éves nőgyógyászati szűrés másik fontos eleme a kenetvétel. Ez a folyamat lehetővé teszi az orvos számára, hogy mintát vegyen a méhnyakból és a hüvelyből, majd laboratóriumi vizsgálatokra küldje el. A kenetvétel révén az orvosok meghatározhatják a hüvelyflóra egyensúlyát, és kimutathatják a lehetséges fertőzéseket vagy eltéréseket a sejtekben. A mikrobiológiai tenyésztéssel kombinálva a kenetvétel lehetőséget nyújt a korai stádiumú rákos elváltozások felismerésére is.

Az Éves Nőgyógyászati Szűrés tartalma

  • nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat
  • méhnyakrák szűrés
  • videókolposzkópos vizsgálat
  • tapintásos emlővizsgálat
  • hüvelyi ultrahang 
  • mikrobiológiai tenyésztés

Az éves nőgyógyászati szűrés magában foglalja a mikrobiológiai tenyésztést és a kenetvételt, segít a nőknek fenntartani reproduktív egészségüket, és korai felismerést nyújt a lehetséges problémákra. Ezért fontos, hogy minden nő rendszeresen részt vegyen ezeken a szűrővizsgálatokon, és tartsa fenn az egészségét hosszú távon.

Fontos: a vizsgálat előtt legalább  48 órával ne éljünk nemi életet, kerüljük a hüvelyöblítést még tiszta vízzel is, a hüvelybe való kúpok, zselék, krémek és egyebek használatát. Comments for this post are closed.

Moxa vagy köpölyözés?

A moxaterápia és a köpölyözés a hagyományos kínai orvoslás (TCM) két ősi terápiája. Mindkettő a test energiaáramlását, …

Hasi és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …

Szívultrahang Teljes Kardiológiával

A kardiológiai szűrés rendkívül fontos mindkét nem esetén, mert segít azonosítani az esetleges szívproblémákat, …

Prosztata – amikor számít a méret

A prosztata méretének megváltozásából eredő panaszokkal a kór előrehaladtával egyre több férfi küzd. Sajnos …

Mesterséges intelligencia a jó alvásért

Az életmódhoz kapcsolódó mesterséges intelligencia alkalmazások egyre szélesebb körben...

Duzzanat, fájdalom, ülési nehézség? Van megoldás!

Azoknak, akik aranyérrel vagy más végbél- és végbél körüli problémákkal küzdenek, vagy egészségmegőrzés és …