Kardiovaszkuláris betegségek korai felismerése

Kardiovaszkuláris betegségek korai felismerése

A szűrés amely segít az időben történő beavatkozásban, a megfelelő kezelések elindításában és az életmódváltások ajánlásában a betegségek kockázatának csökkentése érdekében, ezzel hozzájárulva a hosszabb és egészségesebb élethez. Ezen kardiológiai csomag összekapcsolja a szív- és érrendszeri egészség vizsgálatának fontos aspektusait. 

Szívultrahang (echokardiográfia): Ez a vizsgálat lehetővé teszi az orvosok számára, hogy részletesen megvizsgálják  a szív állapotát a szívbillentyűk, az ereken belüli problémák, és a szívizom működésének értékelésében. Ezáltal lehetővé teszi a korai szívbetegségek felderítését és a megfelelő kezelés elindítását

 Az echokardiográfia során rögzített képek és hangok segítenek az orvosoknak értékelni a szívizom, a billentyűk és a nagy ereket(a coronariákat bnem ). Ezáltal azonnal felismerhetők a szívbetegségek, például a szívelégtelenség, a szívbillentyű problémák, vagy a szívizomgyulladás jelei. A korai diagnózis és kezelés kulcsfontosságú a szívbetegségek súlyosságának csökkentésében.

Boka-kar index (ABI) mérés: Ez a vizsgálat az érrendszer állapotát és az érelmeszesedés kockázatát jelzi. Az ABI mérés során az orvosok a kar és boka artériáinak vérnyomását hasonlítják össze. Az alacsony ABI értékek a szűkült vagy elzáródott artériákat jelezhetik, ami az érrendszeri betegségek, például a perifériás artériás betegség (PAD) kockázatát növeli. A korai felfedezés lehetővé teszi a megelőző intézkedések és a kezelés megkezdését a súlyosabb problémák elkerülése érdekében. Az ABI mérés a perifériás artériás betegségek (PAD) kimutatására szolgál. Az alacsony ABI értékek azt jelezhetik, hogy az artériák elzáródásokkal vagy beszűkülésekkel küzdenek, amelyek kockázatot jelentenek a szív- és érrendszeri problémákra, például szívinfarktusra és stroke-ra.

 

A csomag tartalma 

  • kórtörténet
  • 12-elvezetéses EKG
  • vérnyomásmérés
  • szívultrahang (echokardiográfia)
  • boka-kar index (ABI) mérés
  • receptírásOnline bejelentkezésComments for this post are closed.

Has és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …

Kivételes év végi nőgyógyászati szűrőcsomag

Az év végi nőgyógyászati szűrőcsomag kiemelt fontosságú a nők egészségének megőrzése szempontjából, mivel …

Aranyér gyűrűzés 90 százalékos hatékonysággal

Az aranyeres panaszok magyarországon is rengeteg embert érintenek, szinte népbetegségről beszélünk...

Egészségmegőrzés és korai betegség felismerés ultrahang segítségével

Az ultrahangvizsgálat napjainkban az egyik legelterjedtebb diagnosztikai módszer, hiszen fájdalommentes...

Kardiovaszkuláris betegségek korai felismerése

A szűrés amely segít az időben történő beavatkozásban, a megfelelő kezelések elindításában és az életmódváltások …

Gyermek és felnőtt ortopédiai szűrés

A gyermek és felnőtt ortopédia szűrés alapvető fontosságú a mozgásszervi problémák megelőzésében és az egészséges …