Lézeres garatmandulacsonk műtét

A lézeres műtétek kiemelt előnyei

  • pontosabb eljárás, gyorsabb regeneráció
  • szöveti felszínben és mélységben közvetlen arra a területre lehet hatni, amelyet kezelni szeretnénk, a lézerfény csak a kóros szövetet párologtatja el
  • szinte minimális vérzés
  • a lézerrel végzett műtétek esetén kevesebb a vér, a kisebb műtétek pedig teljesen vérmentesek, ami azért lehetséges, mert a lézersugár a kisebb ereket elzárja.
  • kevésbé fájdalmas
  • kisebb a fertőzés lehetősége

Garatmandulacsonk műtét

A lézeres garatműtét, más néven transzorális lézeres mikrosebészet minimálisan invazív alternatív megoldás a hagyományos, nyílt műtétekkel szemben. Ez az eljárás olyan krónikus torok betegségek, például torok fekélyek kezelésére szolgál, amelyek nem reagálnak a hagyományos kezelésekre.

Az eljárás során a lézersugár pontos bemetszéseket végez a torokban, hogy eltávolítsa a beteg szöveteket. A lézeres garatmandula csonk műtét során a cél a mandulák (garatmandulák) eltávolítása. Ezek a mandulák a garatüregben találhatóak, és fontos szerepet játszanak az immunrendszerben, azonban gyakori gyulladásuk kellemetlenséget, nehézlégzést, fájdalmas nyelést és alvászavarokat is okozhat. A lézeres technika előnye, hogy kisebb a vérzés, valamint rövidebb a felépülési idő és gyorsabb a gyógyulás, mint a hagyományos sebészeti módszereknél.

Mikor van szükség garatmandulacsonk műtétre?

A lézeres garatmandula csonk műtétet általában azoknak ajánlják, akik gyakran és súlyosan szenvednek mandulagyulladástól, ami kényelmetlenséget, nehézlégzést, fájdalmas nyelést és alvászavarokat okoz. A mandulagyulladás gyakori ismétlődése vagy a mandulák nagymértékű megnagyobbodása esetén is indokolt lehet a műtét.

Mi a műtéti eljárás menete?

A lézeres garatmandula csonk műtétet általában helyi érzéstelenítéssel végzik. A sebész speciális orvosi lézert alkalmaz a mandulák eltávolítására. A lézer segítségével precízen távolítja el a mandula csonkokat, minimalizálva ezzel a vérzést és a gyulladást. Az eljárás időtartama általában 45-90 perc. A műtét után a betegnek általában pár napot kell pihennie, kímélnie magát a további vérzés és gyulladás elkerülése érdekében. A felépülés időtartama változó, de általában ey-két  hét alatt visszatérhet a páciens a normál tevékenységeihez. Az eljárás után javasolt a kímélő étrend és a folyadékbevitel növelése a gyógyulás felgyorsítása és a gyulladás csökkentése érdekében.

Ultramodern lézersebészeti technológia

A lézersebészeti eljárás alkalmazásakor egy speciális orvosi lézerrel dolgoznak az érintett területen. A lézer berendezés által kibocsátott intenzív lézersugár fókuszáltan hat a szövetre, ami a szövetek melegedéséhez és elpárologtatásához vezet, így hatékonyan eltávolítja az érintett területet. Ez a módszer kizárólag a lézer energiáját alkalmazza a szövetek eltávolításához, és a legpontosabb és kevésbé invazív módszernek számít, így a felépülés is gyorsabb. Az alkalmazott technológia lehetővé teszi az orvos számára, hogy precízen és minimális szövetkárosodással távolítsa el a mandulákat.

A lézersebészeti eljárás előnyei közé tartozik

  • Precízió: A lézer energiáját használó rendszer lehetővé teszi az orvos számára a pontosabb és finomabb szövetmódosítást, így a célzott területek megfelelő korrekciója valósulhat meg.
  • Kisebb vérzés: A lézernyaláb hatására a szövetek és véredények összehúzódnak, ami véralvadást indukál, így a műtét során kevesebb vérzés tapasztalható.
  • Gyorsabb gyógyulás: Az orr sebészeti beavatkozások során a lézeres eljárás általában kevesebb szövetkárosodást okoz, ami lehetővé teszi a gyorsabb gyógyulást és visszatérést a mindennapi tevékenységekhez.
  • Kisebb hegesedés: Mivel a lézeres eljárás általában belsőleg, az orr vagy szájüregből történik, nincsenek külső vágások vagy varratok, így a hegesedés minimális.

LÉZERES GARATMANDULACSONK MŰTÉT

Legmodernebb lézersebészeti eljárással

240.000 Ft -tól

Online bejelentkezésTeljes kardiológiai kivizsgálás szívultrahang vizsgálattal!

A kardiológiai vizsgálat a szívritmus zavarok, a szívbillentyű betegségek, a szívelégtelenség, a magas  vérnyomás …

Komplex hasi ultrahang vizsgálat gyermekek számára

A hasi ultrahang konkrétan csak az érintett régióra koncentrál, de ezzel a technológiával gyakorlatilag a gyermek …

Az alvás világnapja magyarországon – 2024

A World Sleep Day/Alvás Nemzetközi Világnapja 2024-ben március 15-e, Magyarországon a nemzeti ünnep miatt március …

Benőtt köröm – hogyan tovább?

Fájdalmas állapot, amikor a köröm oldalsó széle a bőrbe nő, gyulladást és fertőzést okozva. A benőtt köröm …

Angiológiai vizsgálat, nem csak preventív célból!

Jelenleg vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri betegségek. Sok embert nyugtalanít az a tudat, hogy …

Urológiai vizsgálati csomag ajándék D-vitamin szűréssel!

A legfrissebb kutatási eredmények szerint a felnőtt magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos! A téli borongós …