Lézeres horkolásgátló műtét (LAUPP)

A lézeres műtétek kiemelt előnyei

  • pontosabb eljárás, gyorsabb regeneráció
  • szöveti felszínben és mélységben közvetlen arra a területre lehet hatni, amelyet kezelni szeretnénk, a lézerfény csak a kóros szövetet párologtatja el
  • szinte minimális vérzés
  • a lézerrel végzett műtétek esetén kevesebb a vér, a kisebb műtétek pedig teljesen vérmentesek, ami azért lehetséges, mert a lézersugár a kisebb ereket elzárja.
  • kevésbé fájdalmas
  • kisebb a fertőzés lehetősége

Horkolásgátló műtét

A horkolást számos tényező okozhatja, leggyakrabban azonban a légutak szűkülete áll az alvás közbeni izomlazítás miatt. Ennek következtében a légutak összeszűkülnek, ez a torokban lévő nyelv és lágy szövetek rezgéséhez vezet, és a horkolás hangját eredményezi. A horkolás gyakori okai közé tartoznak a megnagyobbodott mandulák vagy adenoidok, az eltérített septum, az elhízás és az allergiák.

Az allergiák légutak gyulladását idézhetik elő, amely horkoláshoz vezethet, míg az elhízás nyomást gyakorolhat a légutakra, nehezítve a levegő áthaladását. Egyéb horkolás okok között szerepelhet az alvási apnoe, az alkohol fogyasztása, a dohányzás és bizonyos gyógyszerek szedése. A horkolással járó kockázatok  az ok és a súlyosság függvényében változhatnak.

A horkolás kezelése fontos, mivel a horkolás megszakíthatja az alvást, ingerlékenységet és fáradtságot okozhat, csökkentheti a kognitív funkciót, és növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A horkolók gyakran tapasztalnak fokozott stresszt és szorongást is, ez depresszióhoz és más mentális egészségügyi problémákhoz vezethet.

Mikor van szükség horkolásgátló műtétre?

A LAUPP - Lézeres horkolásgátló műtét minimálisan invazív beavatkozás, melynek célja a horkolás csökkentése vagy megszüntetése. A legkorszerűbb lézersebészeti eljárás során a lágyszájpadot és a nyelvgyököt kisebbítik meg, ezáltal növelve a légutak átmérőjét és javítva a légzést. A LAUPP műtét akkor ajánlott, ha a horkolás alvászavarokat okoz, például az alvási apnoe esetén, vagy ha a horkolás zavaró a horkoló vagy a partner számára, és más kezelések nem hoztak eredményt. Ezenkívül ajánlott azoknak, akiknek a horkolás miatt kialakuló alvászavarok további egészségügyi kockázatokkal járnak.

Mi a műtéti eljárás menete?

Az eljárás során orvosaink a legkorszerűbb orvosi lézert alkalmazzák a légutak szöveteinek pontos célzására és eltávolítására, melyek a horkolásért felelősek. Ezek a szövetek általában a lágy szájpadlásban vagy az uvulában találhatók, melyek a torok hátsó részén lévő lágy szövetek. A felesleges szövet eltávolításával a lézeres horkolásgátló műtét hatékonyan csökkentheti a horkolás mértékét és javíthatja az alvás minőségét. Az eljárást általában helyi érzéstelenítéssel végzik (de altatásban is lehet), és egyetlen kezelés során elvégezhető. A műtét időtartama általában kb. 45 perc.

A lézeres horkolásgátló műtét számos előnnyel jár. Gyors és minimálisan invazív, ideális választás azoknak,  akik szeretnének  komolyabb beavatkozást elkerülni,  biztonságos és kevés kockázattal vagy komplikációval jár. A lézeres horkolásgátló műtét forradalmian új módszer a horkolás csökkentésére és az alvás minőségének ajavítására. Ha horkolás nehezíti az alvását és hatékony és biztonságos kezelési módszert keres, a lézeres horkolásgátló műtét kiváló lehetőség eljárás  lehet az Ön számára. A LAUPP műtét ambuláns beavatkozás, nem igényel kórházi tartózkodást. A műtétet követően általában néhány nap pihenésre van szükség, fontos az orvos utasításainak betartása a gyógyulási időszak alatt.

Ultramodern lézersebészeti technológia

A lézersebészeti eljárás alkalmazásakor egy speciális orvosi lézerrel dolgoznak az érintett területen. A lézer berendezés által kibocsátott intenzív lézersugár fókuszáltan hat a szövetre, ami a szövetek melegedéséhez és elpárologtatásához vezet, így hatékonyan eltávolítja az érintett területet. Ez a módszer kizárólag a lézer energiáját alkalmazza a szövetek eltávolításához, és a legpontosabb és kevésbé invazív módszernek számít, így a felépülés is gyorsabb. Az alkalmazott technológia lehetővé teszi az orvos számára, hogy precízen és minimális szövetkárosodással távolítsa el a mandulákat.

A lézersebészeti eljárás előnyei közé tartozik

  • Precízió: A lézer energiáját használó rendszer lehetővé teszi az orvos számára a pontosabb és finomabb szövetmódosítást, így a célzott területek megfelelő korrekciója valósulhat meg.
  • Kisebb vérzés: A lézernyaláb hatására a szövetek és véredények összehúzódnak, ami véralvadást indukál, így a műtét során kevesebb vérzés tapasztalható.
  • Gyorsabb gyógyulás: Az orr sebészeti beavatkozások során a lézeres eljárás általában kevesebb szövetkárosodást okoz, ami lehetővé teszi a gyorsabb gyógyulást és visszatérést a mindennapi tevékenységekhez.
  • Kisebb hegesedés: Mivel a lézeres eljárás általában belsőleg, az orr vagy szájüregből történik, nincsenek külső vágások vagy varratok, így a hegesedés minimális.

LÉZERES HORKOLÁSGÁTLÓ MŰTÉT

Legmodernebb lézersebészeti eljárással

340.000 Ft -tól

Online bejelentkezésTeljes kardiológiai kivizsgálás szívultrahang vizsgálattal!

A kardiológiai vizsgálat a szívritmus zavarok, a szívbillentyű betegségek, a szívelégtelenség, a magas  vérnyomás …

Komplex hasi ultrahang vizsgálat gyermekek számára

A hasi ultrahang konkrétan csak az érintett régióra koncentrál, de ezzel a technológiával gyakorlatilag a gyermek …

Az alvás világnapja magyarországon – 2024

A World Sleep Day/Alvás Nemzetközi Világnapja 2024-ben március 15-e, Magyarországon a nemzeti ünnep miatt március …

Benőtt köröm – hogyan tovább?

Fájdalmas állapot, amikor a köröm oldalsó széle a bőrbe nő, gyulladást és fertőzést okozva. A benőtt köröm …

Angiológiai vizsgálat, nem csak preventív célból!

Jelenleg vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri betegségek. Sok embert nyugtalanít az a tudat, hogy …

Urológiai vizsgálati csomag ajándék D-vitamin szűréssel!

A legfrissebb kutatási eredmények szerint a felnőtt magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos! A téli borongós …