Reumatológia

Krónikus izomfájdalommal küzd? Nehezére esik a mozgás a porckopás miatt? Hagyja, hogy szó szerint levegyük a terhet a válláról!

Úgy gondoljuk, a felhőtlen, fájdalommentes mozgás öröme mindenkinek jár. Központunkban minőségi szolgáltatással, barátságos kiszolgálással és elérhető árakkal várjuk gyógyulni vágyó pácienseinket!

Mivel foglalkozik a reumatológia?

A reumatológia a mozgás szervrendszerének ízületeken kívüli részeinek (inak, izmok, szalagok), valamint a gerinc elváltozásainak konzervatív, nem műtéti kezelésével foglalkozik. A reumás betegségek sokfélék lehetnek, közös jellemvonásuk, hogy fájdalmat, merevséget okoznak az izmokban, inakban, gerincen. Gyakori típusai a gyulladásos és a kopásos ízületi megbetegedések és a csontritkulás is.

A szerzett vagy veleszületett mozgásszervi elváltozások műtéti és helyreállító kezelésével mint  (protézisek beültetése, csont-, illetve porcpótlás, korrekciók) az ortopédia foglalkozik, az ilyen esetekben ortopédiai szakrendelésünket keresheti.

Milyen panaszokkal fordulhat szakembereinkhez? 

A reumatológiai panaszok nem csak az időseket érintik. Magyarország lakosságának 70%-a, a gyermekeket és a fiatal felnőtteket is beleértve, tapasztal valamilyen reumás eredetű problémát. Ide tartoznak a:

 • gerincpanaszok (nyak-, hát-, derékfájdalom, gerincferdülés, lumbágó, porckorongsérv)
 • végtagfájdalmak („befagyott váll”, teniszkönyök, golfkönyök, ínhüvelygyulladás, kalapácsujj, bütyök fájdalom és gyulladás, Achilles-ín gyulladás, sarokfájdalmak, sarkantyú)
 • ízületi porckopás (arthrosis)
 • ízületi gyulladások (köszvény, sokízületi gyulladás vagy PCP ill.”reuma”, pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladás „kolbászujj”)
 • csontritkulás (osteroporosis) okozta panaszok

Nem biztos benne, hogy jó helyen jár? 

Szükség esetén betegeink panaszainak tisztázására korszerű rendelőnkben lehetőség van ultrahangos vizsgálatok elvégzésére is.

 

Mi történik a reumatológiai szakrendelésen?

Jól tudjuk, hogy krónikus panaszokkal, régóta meglévő betegséggel milyen nehéz arra az elhatározásra jutni, hogy felkeressünk egy szakorvost. Sokszor könnyebbnek tűnik a halogatás, pedig profi, emberséges és szakszerű kivizsgálással, illetve megfelelő kezeléssel lehetőség nyílik rá, hogy csökkenjen az Önre nehezedő nyomás, akár végleg megszabaduljon a fájdalmaitól. 

Sikeres időpontegyeztetés után megkezdődhet a vizsgálat, melyre kérjük minden esetben hozza magával korábbi leleteit. A felméréshez nem csak a reumatológiai dokumentumok nyújthatnak megfelelő támpontot hanem bármilyen megelőző vizsgálati eredmény! 

A reumatológiai szakorvosi vizsgálaton belül lehetőséget nyújtunk:

 • gyógyszeres és/vagy injekciós kezelésre
 • McKenzie tornára
 • Kineziotape tapaszos kezelésre
 • Autogén tréningre
 • Safe lézer kezelésre
 • Balneo terápiára

Majd a vizsgálatok és kezelések elvégzése után biztosítunk az Ön számára egy összefoglaló lelet is. Amennyiben szükséges, egyeztetünk a következő időponttal kapcsolatban.

Dr. László Márta belgyógyász, reumatológus 5 éve erősíti a Benyovszky Orvosi Központ gyógyító csapatát. Kiemelkedő szaktudásával, nagy mértékű empátiájával segíti a hozzá forduló pácienseket. 

Mielőtt csatlakozott Központunk szakértői gárdájához Dr. László Márta belgyógyász, reumatológus a Sportegyetem Rekreációs szakán szerzett másoddiplomát, illetve a Parádfürdői Állami Kórházban dolgozott orvos igazgatóként. Mátraderecskén, Magyarország első száraz széndioxid fürdőjének kialakításában a szakmai kutatócsoport vezetőjeként vett részt, részese volt 1999-ben a szakmai protokoll kidolgozásában és alkalmazásában, ennek eredményeként a mátraderecskei gázforrás gázát az OGYFI gyógygázzá nyilvánította. 

Az utóbbi 10 évben gyógyturizmus keretein belül havonta programokat szervez és vezet Mátraderecskén a mofettában és Magyarország többi ismert és kevésbé ismert gyógyfürdőiben. A kőbányai Egészségház reumatológia osztályának főorvosa, a Gellért Gyógyfürdő orvosa, rekreációs specialistája, a BALNEO terápia úttörője.

 

Miért válasszon minket?

Mert minőségi szolgáltatásainkat elérhető áron kínáljuk! – Hiszünk benne, hogy a korszerű, emberközeli orvosi ellátás mindenkit megillet.

Bátran kérje segítségünket, ha

 • Elege van a fájdalmas mozdulatokból
 • Szeretné végre elengedni, kipihenni magát anélkül hogy fájdalmat érezne
 • Szeretné ha nagy tapasztalattal rendelkező elismert szakértők kezelnék
 • Kiemelt figyelmet kapna  

 

Néhány érv a Benyovszky Orvosi Központ mellett
 

 • Akár soron kívül, beutaló nélkül jelentkezhet a legkülönfélébb vizsgálatokra: Röntgen, CT, MRI vagy PET CT
 • A klinikai negyedben található intézmények legfontosabb diagnosztikai és terápiás eszközei szintén várják a gyógyulni vágyó pácienseket.
 • Közel harminc orvossal és szakasszisztenciával állunk közvetlen beutalási kapcsolatban.
 • Partnereink között vannak gyógyászati központok, klinikák és egyetem is, így mindig naprakész tudással rendelkezünk.
 • Munkánkat 150 szakértő segíti. Szaktudásukkal kiegészítik mind a napi gyógyítást mind pedig a egészségügyi/életmód ismeretterjesztést.
 • Szinte a hét minden napján teljeskörű laboratóriumi szolgáltatásokkal, kiegészítő szolgáltatásokkal várjuk a komplementer gyógyászat területén.
 • Foglalkozás egészségügyi szűrésekkel, egyedülálló onkológiai konzultációval és obezitológiai tanácsadással segítjük betegeinket.
 • Az intézmény a Magyar Alvás Szövetség központja, itt működik a Budapesti Alvásközpont is, ahol új lehetőségeket kínálunk az alvászavarok és a depresszió alternatív megközelítésű  (gyógyszerkerülő) kezelésére.
 • A vizsgálatokat speciális orvosi-gyógyítói team végzi, dán és svéd orvosi szakmai tapasztalatokkal (Stockholmi Karolinska Klinika és Egyetem, Pharma Nord Dánia).
 • Ugyancsak újdonság központunkban az anyagcsere betegségek (elhízás, cukorbetegség) magatartás – orvoslási megközelítése

 

 


Telefon


Árak

Vizsgálat Ár
1 Reumatológiai  szakorvosi vizsgálat 20 000 Ft
2 Reumatológiai kontroll 15 000 Ft
3 Injekció beadás 5 000 Ft
4 Reumatológiai leletek terápiák konzultációja 12 000 Ft

Szakorvos

Rendelés időpont

Post-COVID szűrőcsomag a fertőzésen átesettek számára

A COVID-19 fertőzés után kialakulhatnak olyan szövődmények, melyek hosszútávú egészségkárosodást okoznak, ezért …

Akármilyen kicsi figyeljünk rá oda!

A cukorbetegség napjaink leggyakoribb betegsége, melynek kezelése kiemelkedő jelentőségű. A mielőbbi kezelés létfontosságú, …

Kórkép, amely érinti a szívet is

A kardiovaszkuláris betegség olyan kórkép, amely érinti a szívet (kardio), és sok esetben a szervezet teljes érrendszerét …

Óraátállítás 2021 – a Magyar Alvás Szövetség állásfoglalása

Március utolsó hétvégéjén, ahogy 42 éve minden tavasszal, előbbre kell állítanunk az óráinkat. Egy órával …

Nemzetközi konferencia volt Budapesten

A World Sleep Society, a World Association of Sleep Medicine társult nemzetközi szervezetével 2021-ben is meghirdette …

Alvás világnapja Magyarországon – Nemzetközi Alváskonferencia Budapesten

A World Sleep Society, a World Association of Sleep Medicine társult nemzetközi szervezetével 2021-ben is meghirdette …