Reumatológia

Krónikus izomfájdalommal küzd? Nehezére esik a mozgás a porckopás miatt?
Hagyja, hogy szó szerint levegyük a terhet a válláról!

 

Úgy gondoljuk, a felhőtlen, fájdalommentes mozgás öröme mindenkinek jár. Központunkban minőségi szolgáltatással, barátságos kiszolgálással és elérhető árakkal várjuk gyógyulni vágyó pácienseinket!


Mivel foglalkozik a reumatológia?

A reumatológia a mozgás szervrendszerének ízületeken kívüli részeinek (inak, izmok, szalagok), valamint a gerinc elváltozásainak konzervatív, nem műtéti kezelésével foglalkozik. A reumás betegségek sokfélék lehetnek, közös jellemvonásuk, hogy fájdalmat, merevséget okoznak az izmokban, inakban, gerincen. Gyakori típusai a gyulladásos és a kopásos ízületi megbetegedések és a csontritkulás is.

A szerzett vagy veleszületett mozgásszervi elváltozások műtéti és helyreállító kezelésével mint  (protézisek beültetése, csont-, illetve porcpótlás, korrekciók) az ortopédia foglalkozik, az ilyen esetekben ortopédiai szakrendelésünket keresheti.

 

Milyen panaszokkal fordulhat szakembereinkhez? 

A reumatológiai panaszok nem csak az időseket érintik. Magyarország lakosságának 70%-a, a gyermekeket és a fiatal felnőtteket is beleértve, tapasztal valamilyen reumás eredetű problémát. Ide tartoznak a:

 • gerincpanaszok (nyak-, hát-, derékfájdalom, gerincferdülés, lumbágó, porckorongsérv)
 • végtagfájdalmak („befagyott váll”, teniszkönyök, golfkönyök, ínhüvelygyulladás, kalapácsujj, bütyök fájdalom és gyulladás, Achilles-ín gyulladás, sarokfájdalmak, sarkantyú)
 • ízületi porckopás (arthrosis)
 • ízületi gyulladások (köszvény, sokízületi gyulladás vagy PCP ill.”reuma”, pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladás „kolbászujj”)
 • csontritkulás (osteroporosis) okozta panaszok

Nem biztos benne, hogy jó helyen jár? 

Szükség esetén betegeink panaszainak tisztázására korszerű rendelőnkben lehetőség van ultrahangos vizsgálatok elvégzésére is.

 

Mi történik a reumatológiai szakrendelésen?

Jól tudjuk, hogy krónikus panaszokkal, régóta meglévő betegséggel milyen nehéz arra az elhatározásra jutni, hogy felkeressünk egy szakorvost. Sokszor könnyebbnek tűnik a halogatás, pedig profi, emberséges és szakszerű kivizsgálással, illetve megfelelő kezeléssel lehetőség nyílik rá, hogy csökkenjen az Önre nehezedő nyomás, akár végleg megszabaduljon a fájdalmaitól. 

Sikeres időpontegyeztetés után megkezdődhet a vizsgálat, melyre kérjük minden esetben hozza magával korábbi leleteit. A felméréshez nem csak a reumatológiai dokumentumok nyújthatnak megfelelő támpontot hanem bármilyen megelőző vizsgálati eredmény! 

A reumatológiai szakorvosi vizsgálaton belül lehetőséget nyújtunk:

Majd a vizsgálatok és kezelések elvégzése után biztosítunk az Ön számára egy összefoglaló lelet is. Amennyiben szükséges, egyeztetünk a következő időponttal kapcsolatban.

 

Dr. László Márta reumatológus a Benyovszky Orvosi Központban

Dr. László Márta belgyógyász, reumatológus 5 éve erősíti a Benyovszky Orvosi Központ gyógyító csapatát. Kiemelkedő szaktudásával, nagy mértékű empátiájával segíti a hozzá forduló pácienseket. 

Mielőtt csatlakozott Központunk szakértői gárdájához Dr. László Márta belgyógyász, reumatológus a Sportegyetem Rekreációs szakán szerzett másoddiplomát, illetve a Parádfürdői Állami Kórházban dolgozott orvos igazgatóként. Mátraderecskén, Magyarország első száraz széndioxid fürdőjének kialakításában a szakmai kutatócsoport vezetőjeként vett részt, részese volt 1999-ben a szakmai protokoll kidolgozásában és alkalmazásában, ennek eredményeként a mátraderecskei gázforrás gázát az OGYFI gyógygázzá nyilvánította. 

Az utóbbi 10 évben gyógyturizmus keretein belül havonta programokat szervez és vezet Mátraderecskén a mofettában és Magyarország többi ismert és kevésbé ismert gyógyfürdőiben. A kőbányai Egészségház reumatológia osztályának főorvosa, a Gellért Gyógyfürdő orvosa, rekreációs specialistája, a BALNEO terápia úttörője.

 

 

Bejelentkezés

 

Miért válasszon minket?

 

Mert minőségi szolgáltatásainkat elérhető áron kínáljuk! – Hiszünk benne, hogy a korszerű, emberközeli orvosi ellátás mindenkit megillet.

Bátran kérje segítségünket, ha

 • Elege van a fájdalmas mozdulatokból
 • Szeretné végre elengedni, kipihenni magát anélkül hogy fájdalmat érezne
 • Szeretné ha nagy tapasztalattal rendelkező elismert szakértők kezelnék
 • Kiemelt figyelmet kapna  

 

10 érv a Benyovszky Orvosi Központ mellett
 

 1. Akár soron kívül, beutaló nélkül jelentkezhet a legkülönfélébb vizsgálatokra: Röntgen, CT, MRI vagy PET CT
 2. A klinikai negyedben található intézmények legfontosabb diagnosztikai és terápiás eszközei szintén várják a gyógyulni vágyó pácienseket.
 3. Közel harminc orvossal és szakasszisztenciával állunk közvetlen beutalási kapcsolatban.
 4. Partnereink között vannak gyógyászati központok, klinikák és egyetem is, így mindig naprakész tudással rendelkezünk.
 5. Munkánkat 150 szakértő segíti. Szaktudásukkal kiegészítik mind a napi gyógyítást mind pedig a egészségügyi/életmód ismeretterjesztést.
 6. Szinte a hét minden napján teljeskörű laboratóriumi szolgáltatásokkal, kiegészítő szolgáltatásokkal várjuk a komplementer gyógyászat területén.
 7. Foglalkozás egészségügyi szűrésekkel, egyedülálló onkológiai konzultációval és obezitológiai tanácsadással segítjük betegeinket.
 8. Az intézmény a Magyar Alvás Szövetség központja, itt működik a Budapesti Alvásközpont is, ahol új lehetőségeket kínálunk az alvászavarok és a depresszió alternatív megközelítésű  (gyógyszerkerülő) kezelésére.
 9. A vizsgálatokat speciális orvosi-gyógyítói team végzi, dán és svéd orvosi szakmai tapasztalatokkal (Stockholmi Karolinska Klinika és Egyetem, Pharma Nord Dánia).
 10. Ugyancsak újdonság központunkban az anyagcsere betegségek (elhízás, cukorbetegség) magatartás – orvoslási megközelítése

 

 

 

Cím: 1089 Budapest, Benyovszky Móric u. 10.

A Benyovszky Orvosi Központ megközelíthető a Nagyvárad tér felől gyalogosan (5 perc séta), vagy a 24-es villamossal (Elnök utcai megálló), a Keleti Pályaudvar felől ugyancsak a 24-es villamossal. 

 


Hívás: +36-1-786-3045

Szakorvos

Rendelés időpont

Árak

Vizsgálat Ár
1 Reumatológiai vizsgálat – konzultáció 20 000 Ft
2 Reumatológiai kontroll 15 000Ft
3 Injekció beadás 5 000 Ft

Az aranyér változatai 1 rész

Az aranyérnek az elhelyezkedés szempontjából háromféle típusa létezik: a külső aranyér, belső aranyér és ezek …

Miért baj a kialvatlanság?

Az álmatlanság tünet. Lényege, hogy az alvás nem felel meg alapvető funkciójának, folyamata megzavart, tartama megrövidült, …

Nem mindig az erősebb nem az erősebb

HPV fertőzés hogyan érinti a férfiakat A genitális HPV-t általában fertőzött személlyel folytatott nemi érintkezés …

A méhnyakrák szűrése csak a HPV vírus szűrésével lehet teljes!

Az elmúlt évek szakmai adatai azt mutatják, hogy a méhnyakrák az esetek 24-32%-ában olyan nőknél alakul ki, akiknek …

Terhesgondozás

Az egyik legnagyobb élmény egy leendő édesanya életében amikor reggel végre megjelenik az a várva várt második …

Krónikus obstruktív légúti betegség COPD

Következménye a krónikus bronchitis ( hörghurut) és a tüdőtágulat Ez a két leggyakrabban előforduló tüdőbetegség …