Vérvételi vizsgálati csomagok 25% kedvezménnyel

Vérvételi vizsgálati csomagok 25% kedvezménnyel

A Benyovszky Orvosi Központban vérvételre is van lehetőség, amelyhez nem szükséges orvosi beutaló.

Az alábbi laborvizsgálati csomagokat mindenkinek ajánljuk, amennyiben konkrét problémái vannak, vagy csak ellenőriztetni szeretné egészségi állapotát. Ajánljuk továbbá azoknak is, akik a szakorvosi illetve háziorvosi rendeléseken javasolt vérvizsgálatokon felül, még több információhoz szeretnének jutni.

Pajzsmirigy vizsgálata vérből

5Pajzsmirigy panelünket azoknak a betegeinknek ajánljuk, akik a következő tünetek, panaszok bármelyikét tapasztalják magukon: testsúlyváltozás, hajhullás, bőrszárazság vagy éppen izzadás, teherbeesési nehézségek, székrekedés vagy éppen hasmenés, levertség vagy éppen izgatottság. A felsoroltak hátterében ugyanis meghúzódhat a pajzsmirigy alul-, vagy túlműködése.

A vérvétel során vizsgálják a TSH, FT4 és FT3 értékeket. Amennyiben a laboratóriumi eredmények alapján igazoltnak látszik a pajzsmirigy funkció károsodása, ajánlott endokrinológus szakorvos (hormon-specialista) felkeresése.

Nőkben a még működő hormonális ciklus alatt több mint 50%-ban már jelen van a csontritkulás betegség másodlagos kiváltó okok miatt, ami főként a petefészkek, a mellékvese vagy a pajzsmirigy rendellenes működése miatt alakul ki. Postmenopauzális nőkben a másodlagos okok aránya kevesebb, de itt is a megváltozott hormonális ciklus mellett fokozódhat a csontritkulás kialakulása a pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy hormonok rendellenes termelődése miatt. Ennek kivizsgálásában és időben elkezdett kezelésében reumatológusa lehet segítségére.

A vizsgálat díja: 6. 700,- Ft helyett 5.025,- Ft

bejelentkezes

CEA rákszűrés vérből

ceaA CEA, amelyet eredetileg a bélcsatorna-karcinómákra véltek specifikusnak, más rosszindulatú betegségek és néhány nem rosszindulatú elváltozás esetén is mutathat a normálisnál magasabb értéket. A CEA teszt szűrési eljárásként nem ajánlott, azonban kiegészítő használata a betegség kórlefolyásának ellenőrzésére, ill. a rákban szenvedő betegek kezelése során széles körben elfogadottá vált. A diagnosztizált rosszindulatú daganatban szenvedő, ingadozó CEA értékkel rendelkező betegek monitorizálása során a CEA mérése hasznos információt adhat.

  • A CEA teszt a vastagbél-végbél-, emlő-, tüdő-, prosztata-, hasnyálmirigy- és petefészek-karcinómában szenvedő betegek utánkövetése esetén hasznos klinikai eszköz. Vastagbél-végbél-, emlő-, tüdő-karcinómában a műtét előtt mért CEA fontos szerepet játszhat a betegség kórlefolyásának előrejelzésében is.
  • A  kezelést követően mért  tartósan magas keringő CEA szint nagy valószínűséggel lappangó áttétes és/vagy visszamaradt tumort jelez, valamint összefügghet a betegség progresziójával, ill. a kezelésre kis mértékben adott reakcióval..
  • Csökkenő CEA értékek kedvező prognózist és kezelésre adott megfelelő reakciót jelezhetnek.
  • A bizonyítottan karcinómában szenvedők kezelés előtti CEA értékei gyakran ugyanabba a tartományba esnek, mint az egészséges egyéneké.
  • Emelkedett keringő CEA értéket lehet megfigyelni dohányosok, ill. nem rosszindulatú betegségben, pl. cirrózis, colitis ulcerosa, végbélpolip, hepatitisz, tüdőbetegségek esetén.

A vizsgálat díja: 4.000,- Ft helyett 3.000,- Ft

bejelentkezes

Inzulinrezisztencia vizsgálat

inzulinrezisztenciaA vizsgálati csomagot olyan embereknek ajánljuk, akik túlsúlyosak, és emellett a következők bármelyike jelen van: családjukban előfordult cukorbetegség, magas a vérzsír-szintjük, kórelőzményben szerepel érbetegség, kevés fizikai aktivitást végeznek, vagy policisztás petefészek (PCO) szindrómájuk van. Mivel az inzulin rezisztencia visszafordítható állapot, így időben történő felismerése és kezelése kiemelten fontos.

A panel tartalmaz máj- és vesefunkciós méréseket, a vas- és zsíranyagcsere vizsgálatát, vércukor-terhelést (0 és 120 perces mérés, inzulin meghatározásokkal együtt), gyulladásos paraméterek és a D-vitamin vizsgálatát.

Mivel az inzulin rezisztencia laboratóriumi értékelésével kapcsolatban nincs egységes álláspont a klinikus szakorvosok között, ezért a lelettel érdemes felkeresni a megfelelő szakembert (endokrinológus, diabetológus vagy nőgyógyász), aki figyelembe véve a panaszokat, tüneteket és esetleg egyéb vizsgálatokat is, állítja fel a diagnózist.

A vizsgálat díja: 15.890,- Ft helyett 11.915,- Ft

bejelentkezes

D-vitamin csomag

dvitamin2Vizsgálati csomagunkat mindazok számára ajánljuk, akiknek ugyan panaszuk nincsen, de szeretnének áttekintő képet kapni szervezetük működéséről, emellett felmérni D-vitamin szintjüket. Ez a vitamin ugyanis nemcsak a csontok egészséges fejlődésében játszik szerepet, de az immunrendszer, az idegrendszer, a szív- és érrendszer és az anyagcsere működésére is hatással van.

A panel vizsgálatai alapján képet kapunk a máj és vese működéséről, a szénhidrát-, fehérje-, és zsíranyagcsere állapotáról. A vizsgálatsor információt nyújt a vas- és csontháztartásról, emellett tájékoztat a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokról.

A D-vitamin koncentrációját rendszeres időközönként (kb. negyedévente) érdemes ellenőrizni, az egészséges életmód szerves részeként.

A vizsgálat díja: 8.985,- Ft helyett 6.740,- Ft

 

bejelentkezes

Kedvezményes ajánlat érvényessége: 2016. 05.31.

Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Október 27-én óraátállítás!

Vasárnap óraátállítás, hajnali háromkor kettőre kell visszaállítani a mutatókat. Ez azt jelenti, hogy ugyan egy …

Mi is az az aranyér?

Még mindig egy titkolt, félelemmel övezett betegség, holott gyógyítása,kezelése manapság már olyan módszereken …

Amikor számít a méret

A prosztata méretének megváltozásából eredő panaszokkal a kór előrehaladtával egyre több férfi küzd. Sajnos …

Legyen a szívügye

A szív alapesetben 65-85-öt ver percenként, 4500-at óránként, 108 ezret naponta – nem csoda, ha néha elfárad, pihenni …

Aranyér – Tabuk nélkül!

A modern kor kellemetlen vele járója a mozgásszegény életmód, az ülő munka, a gyorséttermi ételek rostszegény …

Álomszabályozás

Milyen jó lenne, ha csak kellemes, jóérzésű, édes álmaink lennének, és a lidérces nyomasztó álmok pedig elkerülnének. …