Szélesebb körű laboratóriumi vizsgálatok – Urológiai kezelés holisztikus felfogásban

Szélesebb körű laboratóriumi vizsgálatok – Urológiai kezelés holisztikus felfogásban

labor
“Az is fontos, hogy az urológiai vizsgálat eredményét és a véleményt összefoglaló tájékoztatóban a vizsgálat kapcsán ismertté vált problémákat a háziorvos figyelmébe ajánljam.”

„Az is fontos, hogy az urológiai vizsgálat eredményét és a véleményt összefoglaló tájékoztatóban a vizsgálat kapcsán ismertté vált problémákat a háziorvos figyelmébe ajánljam. Elsősorban azokat, amelyek az ő kompetencia körébe tartoznak – húgysavas diéta beállítás, gyógyszerezés és -kontrollálás, vércukor beállítás, -követés, szívtámogatás, vízhajó adása, megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás és a vesefunkciók ellenőrzése stb.  Többször segíti a beteg tájékozottságát az a beszélgetés, melyben megért összefüggéseket, pl. az emésztési panaszok és a rossz fogazata kapcsolata, vagy a folyadékfogyasztás, vízhajtózás, éjjeli vizeletürítések, a vese funkciójának, esetleg a prosztata nagyobbodásának a kapcsolata, stb. Az ilyen irányú beszélgetések – úgy érzem – sokat segítenek a háziorvosoknak, mivel az általam is kifogásoltak még határozottabb nyomatékot adnak a kezelői igyekezethez. Ezért is célszerű az egyébként urológiai kivizsgálása kapcsán amúgy is elvégzendő laborvizsgálatba olyan területeket is bevonnom, mint az éhgyomri vércukorszint, a HBA1c, az  éhgyomri inzulinszint, az inzulin rezisztencia, a Homa index érték. Így az eredményekkel már nemcsak a nőgyógyász és diabetológus kollégámnak, hanem végső soron a betegnek is segítségére lehetek!

Sikerélményként említem, hogy csaknem rendszeresen találok ilyen beteget szakrendelésemen, olyanokat is, akik nem éppen teenager korúak, és volt olyan páciemsem is, akinek az igen-igen alacsony D-vitamin szint rendezését követően került életében először áldott állapotba!” (Részlet dr. Varga Imre kiadás előtt álló, „A holisztikus betegellátás alapkérdései” című könyvéből.)

Szakszerű urológiai vizsgálat a Benyovszky Orvosi Központban!

Szakorvos: Dr. Varga Imre urológus

Dr.Varga Imre
Dr. Varga Imre

Dr. Varga Imre urológus szakorvoshoz nemcsak a férfiak fordulhatnak hozzá, hanem nők is. Nőknél gyakori probléma az inkontinencia, főként a stressz-inkontinencia, amely menopauza után minden negyedik nőnél jelentkezik. Férfiak esetén kiemelkedő a prosztata gyulladásos-, jó- és rosszindulatú daganatos betegségei által okozott panaszok: gyakori vizelés, nehéz vizelés, gyengült vizeletsugár, gyakori éjszakai vizelés, vizelés utáni vizeletcsepegés, vizelés közbeni vizeletelakadás, elégtelen vizeletürítés érzése, fájdalom a vizelés alatt, teljes vizeletelakadás.

Urológiai szakrendelés időpontja:

Elsősorban csütörtökön 16-18 óráig

A szakrendelésre előzetes bejelentkezés szükséges!

Bejelentkezés

2015.09.07-én 17:00 órakor  interaktív egészségpercek! Téma: Urológiai betegségek és azok kezelése! Vendégünk Dr. Varga Imre urológus szakorvos!

Küldje el kérdéseit az [email protected] e-mail címre, melyekre az interaktív egészségpercek során választ kap!

Kedves Olvasó! Cikkeinket szakemberek, orvosok, gyógyítók és újságírók készítik, azok tájékoztató, ismeretterjesztő jellegűek. A szerzők törekednek a tárgyszerű, hiteles megfogalmazásokra, a terjedelmi korlátok azonban behatárolják az információk mennyiségét, és ezért nem tudnak kimerítő választ adni sok olyan kérdésre, amelyek esetleg felvetődhetnek az olvasóban. Főképpen nem pótolhatják a szakemberekkel való közvetlen kommunikációt, amelyre ezúton is felhívjuk a figyelmet. Ha szükséges, keresse a személyes találkozást, kezdeményezzen közvetlen beszélgetést az orvossal, a szakemberrel: egészségügyi panaszát, kérdéseit mindig beszélje meg velük.
Comments for this post are closed.

Pánikbetegség.

A pánikbetegség egy szorongással járó pszichés zavar, amelynek rokonbetegsége az általános szorongás, a fóbia …

Levegőt!

A COPD a krónikus obstruktív tüdőbetegség (vagy obstruktív – légzési nehezítettséggel járó – bronchitis-emphysema) …

Az ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás autoimmun betegség, vagyis a szervezet saját sejtjeit, szöveteit támadja meg. Az ízületet védő …

Ambuláns sebészeti beavatkozások

Az ambuláns műtétek keretében olyan kisebb beavatkozásokat tudunk elvégezni amelyekhez nem szükséges altatás. A …

Anyajegy eltávolítás sebészeti magánrendelésen

Akár esztétikai, akár egészségügyi okból dönt az anyajegy eltávolítása mellett, fontos tudni, hogy a Benyovszky …

Nem dől össze a világ, a depresszió gyógyítható!

Általában több, egymástól részben független oka van lelki egészségünk látványos megrendülésének. A depresszió …