Szélesebb körű laboratóriumi vizsgálatok – Urológiai kezelés holisztikus felfogásban

Szélesebb körű laboratóriumi vizsgálatok – Urológiai kezelés holisztikus felfogásban

labor
“Az is fontos, hogy az urológiai vizsgálat eredményét és a véleményt összefoglaló tájékoztatóban a vizsgálat kapcsán ismertté vált problémákat a háziorvos figyelmébe ajánljam.”

„Az is fontos, hogy az urológiai vizsgálat eredményét és a véleményt összefoglaló tájékoztatóban a vizsgálat kapcsán ismertté vált problémákat a háziorvos figyelmébe ajánljam. Elsősorban azokat, amelyek az ő kompetencia körébe tartoznak – húgysavas diéta beállítás, gyógyszerezés és -kontrollálás, vércukor beállítás, -követés, szívtámogatás, vízhajó adása, megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás és a vesefunkciók ellenőrzése stb.  Többször segíti a beteg tájékozottságát az a beszélgetés, melyben megért összefüggéseket, pl. az emésztési panaszok és a rossz fogazata kapcsolata, vagy a folyadékfogyasztás, vízhajtózás, éjjeli vizeletürítések, a vese funkciójának, esetleg a prosztata nagyobbodásának a kapcsolata, stb. Az ilyen irányú beszélgetések – úgy érzem – sokat segítenek a háziorvosoknak, mivel az általam is kifogásoltak még határozottabb nyomatékot adnak a kezelői igyekezethez. Ezért is célszerű az egyébként urológiai kivizsgálása kapcsán amúgy is elvégzendő laborvizsgálatba olyan területeket is bevonnom, mint az éhgyomri vércukorszint, a HBA1c, az  éhgyomri inzulinszint, az inzulin rezisztencia, a Homa index érték. Így az eredményekkel már nemcsak a nőgyógyász és diabetológus kollégámnak, hanem végső soron a betegnek is segítségére lehetek!

Sikerélményként említem, hogy csaknem rendszeresen találok ilyen beteget szakrendelésemen, olyanokat is, akik nem éppen teenager korúak, és volt olyan páciemsem is, akinek az igen-igen alacsony D-vitamin szint rendezését követően került életében először áldott állapotba!” (Részlet dr. Varga Imre kiadás előtt álló, „A holisztikus betegellátás alapkérdései” című könyvéből.)

Szakszerű urológiai vizsgálat a Benyovszky Orvosi Központban!

Szakorvos: Dr. Varga Imre urológus

Dr.Varga Imre
Dr. Varga Imre

Dr. Varga Imre urológus szakorvoshoz nemcsak a férfiak fordulhatnak hozzá, hanem nők is. Nőknél gyakori probléma az inkontinencia, főként a stressz-inkontinencia, amely menopauza után minden negyedik nőnél jelentkezik. Férfiak esetén kiemelkedő a prosztata gyulladásos-, jó- és rosszindulatú daganatos betegségei által okozott panaszok: gyakori vizelés, nehéz vizelés, gyengült vizeletsugár, gyakori éjszakai vizelés, vizelés utáni vizeletcsepegés, vizelés közbeni vizeletelakadás, elégtelen vizeletürítés érzése, fájdalom a vizelés alatt, teljes vizeletelakadás.

Urológiai szakrendelés időpontja:

Elsősorban csütörtökön 16-18 óráig

A szakrendelésre előzetes bejelentkezés szükséges!

Bejelentkezés

2015.09.07-én 17:00 órakor  interaktív egészségpercek! Téma: Urológiai betegségek és azok kezelése! Vendégünk Dr. Varga Imre urológus szakorvos!

Küldje el kérdéseit az [email protected] e-mail címre, melyekre az interaktív egészségpercek során választ kap!

Kedves Olvasó! Cikkeinket szakemberek, orvosok, gyógyítók és újságírók készítik, azok tájékoztató, ismeretterjesztő jellegűek. A szerzők törekednek a tárgyszerű, hiteles megfogalmazásokra, a terjedelmi korlátok azonban behatárolják az információk mennyiségét, és ezért nem tudnak kimerítő választ adni sok olyan kérdésre, amelyek esetleg felvetődhetnek az olvasóban. Főképpen nem pótolhatják a szakemberekkel való közvetlen kommunikációt, amelyre ezúton is felhívjuk a figyelmet. Ha szükséges, keresse a személyes találkozást, kezdeményezzen közvetlen beszélgetést az orvossal, a szakemberrel: egészségügyi panaszát, kérdéseit mindig beszélje meg velük.
Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Október 27-én óraátállítás!

Vasárnap óraátállítás, hajnali háromkor kettőre kell visszaállítani a mutatókat. Ez azt jelenti, hogy ugyan egy …

Mi is az az aranyér?

Még mindig egy titkolt, félelemmel övezett betegség, holott gyógyítása,kezelése manapság már olyan módszereken …

Amikor számít a méret

A prosztata méretének megváltozásából eredő panaszokkal a kór előrehaladtával egyre több férfi küzd. Sajnos …

Legyen a szívügye

A szív alapesetben 65-85-öt ver percenként, 4500-at óránként, 108 ezret naponta – nem csoda, ha néha elfárad, pihenni …

Aranyér – Tabuk nélkül!

A modern kor kellemetlen vele járója a mozgásszegény életmód, az ülő munka, a gyorséttermi ételek rostszegény …

Álomszabályozás

Milyen jó lenne, ha csak kellemes, jóérzésű, édes álmaink lennének, és a lidérces nyomasztó álmok pedig elkerülnének. …