Fitymafék bemetszés

Fitymafék bemetszés

A fitymafék a férfi nemi szerv előbőrét (fitymát) kapcsolja a makkhoz a pénisz alsó részén. A rövid fitymafék egy enyhe rendellenesség, amely merev állapotban nem engedi az egyébként kellő tágasságú fitymát hatra csúszni. Ilyenkor a pénisz alsó felén egy kis feszülő húr látható. Ennek az állapotnak az a veszélye, hogy nemi aktus közben elszakadhat, komoly, néha nehezen csillapítható vérzést okozva. Akinek veleszületett okok miatt rövidebb a fitymaféke, annak könnyen elszakadhat. Ez azért jelent fokozott kockázatot, mert visszahúzódáskor a bőrrel együtt jobban megfeszül. Ha hosszabb, akkor jobban nyúlik a bőrrel együtt. Azzal, hogy kinek milyen hosszú a fitymaféke, általában az érintettek sincsenek tisztában..

A szakadás vérzést és fájdalmat eredményez, aminek erőssége különböző lehet, van, hogy miatta az érintett azonnali orvosi ellátásra szorul. A vérzés szemmel látható, nem mikrovérzésről van szó. Az esetleges sérülést természetesen megelőzhetjük egy rövid műtéti megoldással. A fitymafék műtét, körülbelül 10-15 percet vesz igénybe, és ambulánsan elvégezhető műtét. Helyi érzéstelenítés és fertőtlenítés után a fitymafék haránt irányú átvágása történik. A vérzés csillapítást követően néhány, spontán felszívódó varrattal kerülnek a sebszélek egyesítésre. Nem szükséges kötés, illetve 2-3 hét múlva a varratok spontán távoznak.

Miért érdemes komolyan venni a problémát?

A betegség gyógyítása és a fitymafék műtét (frenulotómia) elvégzése azonban több szempontból is fontos lehet, melyek közül feltétlenül meg kell említeni néhányat. Mivel a betegek nem tudják a fitymát teljesen hátrahúzni, az alatta lévő váladékot sem képesek eltávolítani. Ennek higiéniás problémái mellett súlyosabb következményei is lehetnek, mégpedig gyulladások kialakulása, vagy baktériumok megjelenése. Ezen kívül a fitymafék betegségei során kialakulhatnak még vizelési problémák is, melyek szintén az előbb leírt veszélyekkel járhatnak, és nem utolsó sorban a szexuális életben is okozhatnak gondokat.

Mi a várható gyógyulási idő?

A beavatkozások többségét ambuláns ellátás keretében végezzük vagyis az eljárás 24 óránál kevesebb ellátást igényel. A fitymafék műtét elvégzése után a várható gyógyulási idő 2-3 hét, ez alatt az idő alatt a felszívódó varratok kihullnak.

Amennyiben problémával küzd jelentkezzen be egy Teljeskörű urológiai kivizsgálásra melynek alkalmával időpontot is lehet egyeztetni a beavatkozásra.Online bejelentkezésComments for this post are closed.

Láss úgy mint egy sas!

A Látás Hónapja októberben megemlékezésre kerülő kampány, amelynek célja a szem egészségének és a látás fontosságának …

Nehezített orrlégzés, nem múló orrdugulás? Biztos megoldás!

Elhúzódó orrdugulás, gyakori orrfolyás és orrvérzés, nehezített orrlégzés, orrpolip, arcüreggyulladás, deviált …

Bőrünk amelyben élünk!

A bőrgyulladás egy gyakori bőrbetegség, amely számos különböző típusban jelentkezhet. A leggyakoribb típusok közé …

Fogyás és akupunktúra

Az akupunktúra több ezer éves keleti gyógyászati módszer, amely a test energiavonalainak, a meridiánoknak stimulálásával …

Moxa vagy köpölyözés?

A moxaterápia és a köpölyözés a hagyományos kínai orvoslás (TCM) két ősi terápiája. Mindkettő a test energiaáramlását, …

Hasi és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …