Urológiai szakrendelés orvosai

Urológiai szakrendelés orvosai

Prof. Dr. Répássy Dénes egyetemi tanár
Dr. Varga Imre holisztikus szakorvos

Urológus szakorvosaink mindkét nem (hölgyek és urak) húgyszervi betegségeinek kivizsgálásával foglalkoznak. Ide tatoznak a vesék, a vesevezetékek, húgyhólyag és a húgycső fejlődési rendellenességei, köves, daganatos, gyulladásos betegségei, férfiak esetében még a herék, hímvessző, a járulékos nemi mirigyek problémái.

A vizsgálatok során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy Ön barátságos környezetben diszkrét körülmények között mondhassa el problémáját. A betegségek korai felismerésének a fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, mert ez biztosítja a betegek számára a leghatékonyabb kezelést és a legjobb gyógyulási esélyt.

Mikor ajánlott felkeresni szakrendelésünket?

 • a nemi szervekben tapintható elváltozások esetén
 • vizelési panaszoknál
 • húgyúti fertőzéseknél
 • fájdalmas vizelés észlelése esetén
 • deréktáji és alhasi panasz esetén
 • prosztata rákszűrés elvégzésére (nemzetközi ajánlás minden 50 év feletti férfi esetén évente, ahol a családban már előfordult prosztata rák, ott 40 év felett évente.)

A leggyakoribb urológiai betegségek, melyek urológus szakember által meghatározott hatékony terápia nélkül nem kezelhetők:

 • a külső nemi szervek és húgyutak fertőzései
 • a prosztata, vese, húgyhólyag,here rosszindulatú elváltozása
 • condyloma
 • előbőr sejtes letapadása
 • fitymaszűkület (phimosis)
 • herecsavarodás(torzió)
 • herevisszértágulat (varicokele)
 • le nem szállthere
 • merevedési zavar
 • prosztata megnagyobbodás
 • rövid fitymafék
 • vesekövesség

 

SZAKORVOSAINK

Prof. Dr. Répássy Dénes urológus szakorvos, egyetemi tanár

Prof. Dr. Répássy Dénes, egyetemi tanár

Több mint 40 éve dolgozik az urológia szakterületén, közel 20-évig a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján – tanársegéd, adjunktus, majd, mint egyetemi docens. Ezt követően további 20 évig a budapesti Szent István Kórház Urológiai osztályát vezette, mint osztályvezető főorvos, egyetemi magántanár.

Véleménye szerint nem szabad a betegnek eldöntenie, hogy (mint azt a reklámok is sugallják) esetleg “prosztata problémája” van-e!, mivel a tapasztalt probléma több, más betegség tünete is lehet. A vizeletürítési zavarok és egyéb kellemetlen végbéltáji vagy alhasi panaszok – a húgycső betegségétől a rákig – bármitől eredhetnek. Minden esetben csak a szakorvos tudja megmondani, mi az ok, és hogyan lehet megszüntetni. Alapvető feladattá kell, hogy váljon az évenkénti rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel, mert a megelőzés mindig fájdalommentes megoldás!

Szakorvosunk teljes önéletrajzát itt olvashatja: Prof. Dr. Répássy Dénes

Dr. Varga Imre holisztikus szemléletű urológus szakorvos

Dr. Varga Imre

Gyógyítói tevékenysége során a hozzá forduló férfiak és hölgyek általános, ambuláns urológiai kivizsgálását végzi kiegészítve az urológiai területek ultrahangos vizsgálatával. Arra törekszik, hogy mind szélesebb, alapos és szintetikus tudáshoz jusson, döntései során minden olyan szempontot kizár, amit nem a szakmaiság, a humánum, a becsületes, tisztességes viselkedés határoz meg.

Holisztikus betegellátási szemléletének köszönhetően, kiemelten fontosnak tartja, hogy a beteg vizsgálata során minden elváltozásra felhívja a figyelmet, még ha azok, nem is kapcsolódnak közvetlen az urológiai panaszhoz, vagy nem is okoznak a betegnek fájdalmat. Természetesen ilyen esetekben is mindaddig igyekszik figyelemmel kísérni a diagnosztikai vizsgálati utat, míg páciensem a megfelelő szakmai kézbe nem kerül.

Szakorvosunk teljes önéletrajzát itt olvashatja: Dr. Varga Imre

Comments for this post are closed.

Kardiológia preventív célból.

“Megéri a szívfájdalom azt a pár percnyi boldogságot, amiben részesülünk. És az összetört szív darabkái …

Tályoggal nehéz az élet! Régen furunkulusnak hívták

A tályog körülírt szöveti gennygyülem, amely akkor keletkezik, ha fehérvérsejtek tömegesen vándorolnak a test egy …

Carotis Ultrahang a nyaki verőér ultrahangos vizsgálata

A nyakban futó verőerek állapotát vizsgálja az erek esetleges elzáródását, szűkületét. Az agy működéséhez …

Y GENERÁCIÓS VAGY HOZZÁD SZÓLUNK!

Az internet azonnali feszültségoldást kínál hiszen mindenkinek van online barátja, egyből kibeszélheti a problémáit.Ebből …

BETARTANDÓ ÓVINTÉZKEDÉSEK!

A koronavírus ugyanúgy terjed, mint az influenza, cseppfertőzéssel, vagyis az orrból vagy szájból származó apró …

Végbélrepedés

Kevés olyan betegség létezik ami akkora fájdalmat tud okozni, mint egy kiadós végbélrepedés! Itt a cél a végbél-záróizomzat …