Dr. Székely György PhD gasztroenterológus

1977-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Végzés után azonnal a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórház IV. Belgyógyászati Osztályán kezdtem dolgozni, 1993 óta ugyanezen osztály (jelenleg I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály néven) osztályvezető főorvosa vagyok. Egyetemi éveim alatt a rektori tudományos pályázat első díját nyertem el.

 

 

 

 

Képzettségi adatok

Hazai és külföldi klinikákon – köztük SOTE I. Belklinika, BM Központi Kórház, Bologna St Orsola Klinika, Amszterdam Academical Medical Center – tanulmányoztam a legújabb eljárások alkalmazását.

1982-ben belgyógyászatból, 1985-ben gasztroenterológiából tettem szakvizsgát jeles eredménnyel. Angolul és németül beszélek.

Fenti munkahelyen az 1979-ben alakult – hazánkban elsőként – Emésztőszervi Ultrahang Diagnosztikai Laboratórium munkájába azonnal bekapcsolódtam. E munkacsoport végzett Magyarországon először ultrahanggal célzott máj-szövettani mintavételt. Későbbiekben a hasi erek és a májkeringés Doppler vizsgálatát tanulmányoztam, s ezt külföldi tanulmányutakat követően itthon is bevezettem. E témakörből a Magyar Tudományos Akadémia levelező aspiránsaként 1989-ben kandidátusi fokozatot szereztem.

Elsőként végeztem hazánkban emésztőszervi három-dimenziós ultrahang vizsgálatot, amely témából szintén rendszeresen tartok előadásokat hazai és külföldi kongresszusokon. Folyamatosan jelennek meg közleményeim hazai és külföldi folyóiratokban, tankönyvekben. Gasztroenterológusok számára oktatási anyag a közreműködésemmel készült „Belgyógyászati ultrahang diagnosztika”, valamint a sok éven át megjelent Gastro Update orvosi összefoglaló munka. Számos alkalommal felkért referáló előadó illetve szekcióelnök vagyok a gasztroenterológiai európai és világkongresszusokon, mint például Koppenhágában, Bolognaban, Berlinben és Temesvárott. Nemzetközi tanfolyamokon is végzek oktatómunkát, többek között Meranoban, Temesváron, Magyarországon. 1996-ban fő szervezőként működtem közre Budapesten az Európai Ultrahang Kongresszuson.

Szakmai tapasztalatok

Rendszeresen tartok továbbképző előadásokat és gyakorlatokat, főként gasztroenterológus szakorvos jelöltek részére. A Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségi tagja, az Ultrahang Szekció elnöke vagyok. Tagja voltam a Gasztroenterológiai Szakkollégiumnak. 1990-ben elnyertem a Magyar Gasztroenterológiai Társaság „Az év legjobb gasztroenterológiai közlemény” díját, 2007-ben a Fővárosi Önkormányzat „Budapestért” díját, valamint 2008-ban megtarthattam a Magyar Gasztroenterológiai Társaság kiemelt („State of Art”) előadását.

Szakterület

- Szakorvosi fizikális vizsgálat és konzultáció
- Emésztőszervi ultrahang vizsgálat
- Diétás és életmód tanácsadás emésztőszervi betegségekben
- Laboratóriumi vizsgálatok elrendelése és azok értékelése
- Terheléses laboratóriumi vizsgálatok krónikus hasnyálmirigygyulladás és laktóz érzékenység kimutatására
- Emésztőszervi és belgyógyászati panaszok gyógyszerelése
- Emésztőszervi betegségek szűrése

 



Comments for this post are closed.

Emlő- és hónalj ultrahang – a korai felismerés kulcsa

Az emlő- és hónalj ultrahang ma már nem csupán diagnosztikai vizsgálat, hanem a női egészségmegőrzés alapvető …

Viszlát nehézláb-érzés – visszerek kezelése szkleroterápiával

Egyre többen küzdenek visszértágulatokkal és seprűvénákkal: a nehézláb-érzés, feszülés, éjszakai görcsök …

Nemi herpesz – Megelőzés és/vagy kezelés?

A nemi betegségek tekintetében az ember megtesz minden tőle telhetőt, hogy védekezzen ellenük. Azonban azt is érdemes …

Sok férfit érint – fitymaszűkület és a rövid fitymafék

A fitymaszűkület és a rövid fitymafék sok férfi életét megnehezíti, mégis kevesen mernek róla beszélni. Gyakran …

Fáradtság, hízás, szapora pulzus? A pajzsmirigy-labor megmondja, miért.

A pajzsmirigy-labor korán jelzi az eltérést, segít megelőzni a szövődményeket (pl. szívritmuszavar, csontritkulás, …

Jóindulatú szemkörnyéki elváltozások eltávolítása

A szemhéjon és a szemkörnyéken gyakran jelennek meg jóindulatú bőrelváltozások, nem csupán esztétikailag kellemetlenek, …