20 perc az egészségért – Nőgyógyászati Szűrőcsomag

20 perc az egészségért – Nőgyógyászati Szűrőcsomag

A méhnyakrák korai felismerésének szinte egyetlen lehetősége az, ha rendszeresen - lehetőleg évente - méhnyakrák szűrésen veszünk részt.

A csomag tartalma:

  • komplex nőgyógyászati vizsgálat
  • citológia (méhnyakrák szűrés)
  • kolposzkóp
  • nőgyógyászati ultrahang
  • tapintásos emlővizsgálat

Minden nőnek ajánlott évente egyszer részt venni szűrésen. Amennyiben a kórelőzményében voltak eltérések, illetve ha a családban egyenesági rokonok között rosszindulatú megbetegedés előfordult, akkor ajánlott ezt gyakrabban igénybe venni.


Online bejelentkezés

A méhnyakrák - vannak-e korai figyelmeztető jelek?

A méhnyakrák tünetei jelentősen eltérnek a betegség korai és késői stádiumában. Korai stádiumban a méhnyakrák teljesen tünetmentes lehet, illetve előfordulhat hüvelyi vérzés, folyás vagy fájdalom. A késői stádiumú méhnyakrák tünetei ezzel szemben már sokkal jellegzetesebbek. A méhnyakrák korai felismerésében komoly problémát jelent, hogy a betegség jellemzően nem okoz észrevehető tüneteket egészen addig, amíg a daganat előrehaladottabb stádiumba nem kerül. A méhnyakrák kialakulása azonban 10-20 évig is eltarthat, így a tünetek általában már csak későn jelentkeznek, ezért minden nőnek ajánlott évente egyszer részt venni szűrésen.

A méhnyakrák korai tünetei

A méhnyakrák legelső észrevehető tünete a legtöbb esetben a hüvelyi eredetű vérzés. Ez gyakran nem is magától, hanem a nemi aktust követően jelentkezik. A méhnyakrák egyik további, korai tünete lehet, ha a hüvelyben, illetve a hüvely körül fájdalmat érzünk a szexuális aktust követően. Kellemetlen szagú, sárgás hüvelyi folyás is jelentkezhet, illetve fájdalomérzet a vizeletürítés közben.

Ne várjon a tünetek kialakulásáig!Comments for this post are closed.