A jó szex kellékei

A jó szex kellékei

A szeretkezés nemcsak az aktusból áll! Az előjáték sokszor hosszabb, és a nők számára élvezetesebb is, mint maga az aktus, mégis gyakori, hogy nem megfelelő az előjáték.

Miért szükséges?

Az előjáték nem egyszerűen petting! Míg a petting maga a “szeretkezés”, azaz a teljes kielégülés aktus nélkül, addig az előjáték az aktus bevezetője. Fontossága főleg azért van, hogy a férfi-nő szexuális készenlétét hozza harmóniába. Köztudott, hogy egy átlag nő lassabban izgul fel, mint egy átlag férfi, persze emellett számos egyéni variáció létezik, de mindenképpen fontos, hogy a testi-hangulati állapot megteremtődjön.

Ha ez nincs, akkor jönnek az ismert problémák: az izgalom nem indul be, így a nedvesedés sem megfelelő, amiből törvényszerűen következik a kellemetlen, fájdalmas aktus! Sok nő mintha szégyellné is, hogy őt hosszan kell izgatni, hogy sokat kell vele bajlódni! “Biztos unja már szegény barátom, elfárad a keze stb..”. Pedig az előjáték nem csak egy technika, amit csinálni kell, hisz minden szexről szóló könyv, cikk erről ír, hanem ez egy izgalmas, erotikus játék, ami a szerelmeskedés fontos része!

Az előjáték előjátéka

Nehéz megmondani, hogy tulajdonképpen hol is kezdődik a ráhangolódás a szexre. Sokszor egy nő már a lakásba való belépéskor tudja, hogy este mi fog történni, (vagy mi nem), az ágyban. Bizony nagyon lényeges, hogy általában milyen a hangulatunk, arról nem is beszélve, hogy egymással hogyan is állunk! Főleg egy hosszú kapcsolatban, házasságban érdemes erre odafigyelni, mert így megelőzhető a szex csökkenése, ritkulása. Hisz ilyenkor még érzékenyebbek vagyunk arra, hogy ne csak a szeretkezés miatt figyeljenek ránk, kedveskedjenek, illetve, hogy még akkor sem, csak durr bele…

A szexre ráhangolódni egy vacsorával, mozival, koncerttel is lehet. Minden, ami kikapcsol, ami kizökkent a napi rutinból, szóba jöhet. Még hangsúlyozottabb ez a családosoknál, ahol többszörösen fontos a gyerekek nélküli, kettesben töltött idő. Ha ez végképp nem megy, otthon is meg lehet teremteni a lelki kapcsolatot, amiből a simogatás, izgatás természetesen jön. Hihetetlen, de igaz, hogy már 10-15 percnyi intim beszélgetés is csodákat tud tenni! Eközben egy idő után a “táncoló kezekkel” lehet a meghitt hangulatot a szex felé vinni.

Hogyan folytassuk?

A csók varázsáról hajlamosak vagyunk megfeledkezni az évek folyamán, pedig az egyik legfontosabb indítás, amiben már benne lehet az erotika és egyben az érzelem is. Ez talán az egyetlen testi tevékenység, ami tartalmazza a szerelmeskedés két fontos tényezőjét, az érzelmeket és a vágyat is. A csókban egyszerre több érzékszervünk is szerepet kap, így az érintés, a szaglás és az ízlelés is! A „testcsók”, a nemi szervek csókolgatása jelentheti a csúcsot. Vigyázat! A leggyakoribb hiba, hogy túl gyorsan a lényeges testrészre kerül a sor, ami nemhogy a csúcsot nem jelenti, hanem inkább irritáló, fájdalmas!!! A legfontosabb, amit tudni kellene, hogy hol, hogyan és mikor izgassuk a párunkat! Nincsenek tuti megoldások, mert ami még tegnap fantasztikus volt, ma nem biztos, hogy hatásos. Ha valaki nem fogadja el, hogy a nők legtöbbjénél ez a helyzet, annak érthetetlen lesz, hogy mért nem alakul a szexuális élete. (Forrás: PatikaMagazin, Bede Zsuzsanna)Comments for this post are closed.

A scleroterápia folyamata

A vénás betegségek érsebészeti kezelése számos módszert foglal magában, amelyek célja a vénás keringési problémák …

A cellulit masszázs négy előnye

A cellulit, közismert nevén narancsbőr, sokakat érintő esztétikai probléma, amely különösen a nőket érinti. A …

Globális alvásválság

A Magyar Alvás Szövetség elnökét, G. Németh Györgyöt arról kérdeztük, miért alszunk olyan rosszul mostanában, …

HyCoSy – petevezeték átjárhatósági vizsgálat

A HyCoSy (Hystero-Contrast-Sonographia) járóbeteg ellátás keretében, kizárólag magánellátásban elérhető...

Szükség van PSA tesztre?

A PSA szintjének emelkedése a vérben jelezheti a prosztata különböző állapotait, beleértve a prosztatagyulladást, …

A Magyar Alvás Szövetség éves jelentése

Korábban soha nem tapasztalt mértékben rosszabbodik az emberek alvásának a minősége – hangsúlyozta a Magyar Alvás …