A visszerek hatékony kezelése

A visszerek hatékony kezelése

Hajszálerek? Seprűvénák? Lábfájdalom? Megoldás a scleroterápiás injekciós kezelés!

A scleroterápia célja, hogy egy injekciós kezeléssel, felületesen futó apó eret, általában visszeret – vénát megszüntessen. Általában az alsó végtagok visszereinek kezelésére használják, de alkalmazható arcon, az orr melletti kis erek, és a bárhol testszerte előforduló vaszkuláris malformációk kezelésére is. Nem szükséges érzéstelenítő használata scleroterápia közben. Az úgy nevezett sclerotizáló anyag kerül befecskendezésre, amely a visszér falában gyulladást okoz, és a gyulladás miatt az ér elzáródik, elhegesedik, és pár hét, hónap alatt eltűnik.

Mi okozza a visszereket?

A visszerek a legtöbb esetben a nem megfelelően funkcionáló vénabillentyűk miatt alakulnak ki. Ezek a billentyűk megakadályozzák a vér szív felé történő zavartalan haladását, így a vér pangani kezd a vénákban, amelyek ettől megnagyobbodnak és megnyúlnak.

Kinél alakulnak ki visszerek?

Visszerek minden életkorban megjelenhetnek. A vénaproblémák általában örökletesek, így ha a szüleinknél vagy a nagyszüleinknél is jelen voltak már a visszerek, akkor megvan rá esély, hogy ezek idővel nálunk is meg fognak jelenni. A várandósság növeli a már meglévő visszerek rosszabbodásának esélyeit, és az sem tesz jót, ha olyan munkát végzünk, ami hosszan tartó egyhelyben állást igényel.

Hatékony kezelés azonnal a visszerekre

A láb különböző területein megjelenő visszeres elváltozások gyakran okoznak problémát mind esztétikailag, mind egészségügyi szempontból, mivel azok valójában elvastagodott, összecsomósodott vénák, melyeknek feladata a megfelelő véráramlás biztosítása az emberi testben. Ezért sem szabad elhanyagolni azok megfelelő kezelését. A szkleroterápiás kezelések során egy oldatból (“sclerosant”) juttatnak több sorozatnyi mikroinjekciót közvetlenül a visszerekbe vagy a pókhálóvénákba és seprűvénákba. A beinjekciózott oldat elzárja az abnormális billentyűkkel rendelkező vénákat. A kezelt vénák idővel összezsugorodnak és felszívódnak a szervezetben. A vér ezek után a normális vénákon keresztül kezd áramolni, a tünetek pedig megszűnnek. A szkleroterápia során több vénát injektálnak, és sok beteg szerint  nagyon kevés fájdalmat tapasztal. Esetenként egyes injekciók szúnyogcsípésnek tűnhetnek, és a betegek körülbelül egy percig szúró érzésről számolnak be. A kapilláris tágulatok és visszerek kezelésének nagyon hatékony módszere a szkleroterápia (érelzárás), melyet egyaránt alkalmazhatunk a csak kozmetikai zavart okozó kis vénáknál, az úgynevezett seprűvénáknál és a vénás keringést már megterhelő nagyobb visszértágulatok kezelésére is.

A szkleroterápia a seprűvénák legelterjedtebb kezelése. Az injekciós kezelés ambuláns kezelési módszer. Nem jár különösebb fájdalommal, altatást, érzéstelenítést nem igényel, nem hagy hátra heget.

 Kezelés utáni teendők

A szkleroterápia után minden esetben – közvetlenül a kezelés után – 10-15 perces séta javasolt a mélyvénás keringés fokozása céljából! A beavatkozás után két napig kímélet javasolt rugalmas pólya vagy II. kompressziós fokozatú rugalmas harisnya viselésével. Nem szabad a kezelt területet masszírozni! . A kezdeti elszíneződés és ödéma csak átmeneti és gyorsan megszűnik. A beavatkozás hegek keletkezésével nem jár.

Online bejelentkezésComments for this post are closed.

Has és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …

Kivételes év végi nőgyógyászati szűrőcsomag

Az év végi nőgyógyászati szűrőcsomag kiemelt fontosságú a nők egészségének megőrzése szempontjából, mivel …

Aranyér gyűrűzés 90 százalékos hatékonysággal

Az aranyeres panaszok magyarországon is rengeteg embert érintenek, szinte népbetegségről beszélünk...

Egészségmegőrzés és korai betegség felismerés ultrahang segítségével

Az ultrahangvizsgálat napjainkban az egyik legelterjedtebb diagnosztikai módszer, hiszen fájdalommentes...

Kardiovaszkuláris betegségek korai felismerése

A szűrés amely segít az időben történő beavatkozásban, a megfelelő kezelések elindításában és az életmódváltások …

Gyermek és felnőtt ortopédiai szűrés

A gyermek és felnőtt ortopédia szűrés alapvető fontosságú a mozgásszervi problémák megelőzésében és az egészséges …