A visszerek hatékony kezelése

A visszerek hatékony kezelése

Hajszálerek? Seprűvénák? Lábfájdalom? Megoldás a scleroterápiás injekciós kezelés!

A scleroterápia célja, hogy egy injekciós kezeléssel, felületesen futó apó eret, általában visszeret – vénát megszüntessen. Általában az alsó végtagok visszereinek kezelésére használják, de alkalmazható arcon, az orr melletti kis erek, és a bárhol testszerte előforduló vaszkuláris malformációk kezelésére is. Nem szükséges érzéstelenítő használata scleroterápia közben. Az úgy nevezett sclerotizáló anyag kerül befecskendezésre, amely a visszér falában gyulladást okoz, és a gyulladás miatt az ér elzáródik, elhegesedik, és pár hét, hónap alatt eltűnik.

Mi okozza a visszereket?

A visszerek a legtöbb esetben a nem megfelelően funkcionáló vénabillentyűk miatt alakulnak ki. Ezek a billentyűk megakadályozzák a vér szív felé történő zavartalan haladását, így a vér pangani kezd a vénákban, amelyek ettől megnagyobbodnak és megnyúlnak.

Kinél alakulnak ki visszerek?

Visszerek minden életkorban megjelenhetnek. A vénaproblémák általában örökletesek, így ha a szüleinknél vagy a nagyszüleinknél is jelen voltak már a visszerek, akkor megvan rá esély, hogy ezek idővel nálunk is meg fognak jelenni. A várandósság növeli a már meglévő visszerek rosszabbodásának esélyeit, és az sem tesz jót, ha olyan munkát végzünk, ami hosszan tartó egyhelyben állást igényel.

Hatékony kezelés azonnal a visszerekre

A láb különböző területein megjelenő visszeres elváltozások gyakran okoznak problémát mind esztétikailag, mind egészségügyi szempontból, mivel azok valójában elvastagodott, összecsomósodott vénák, melyeknek feladata a megfelelő véráramlás biztosítása az emberi testben. Ezért sem szabad elhanyagolni azok megfelelő kezelését. A szkleroterápiás kezelések során egy oldatból (“sclerosant”) juttatnak több sorozatnyi mikroinjekciót közvetlenül a visszerekbe vagy a pókhálóvénákba és seprűvénákba. A beinjekciózott oldat elzárja az abnormális billentyűkkel rendelkező vénákat. A kezelt vénák idővel összezsugorodnak és felszívódnak a szervezetben. A vér ezek után a normális vénákon keresztül kezd áramolni, a tünetek pedig megszűnnek. A szkleroterápia során több vénát injektálnak, és sok beteg szerint  nagyon kevés fájdalmat tapasztal. Esetenként egyes injekciók szúnyogcsípésnek tűnhetnek, és a betegek körülbelül egy percig szúró érzésről számolnak be. A kapilláris tágulatok és visszerek kezelésének nagyon hatékony módszere a szkleroterápia (érelzárás), melyet egyaránt alkalmazhatunk a csak kozmetikai zavart okozó kis vénáknál, az úgynevezett seprűvénáknál és a vénás keringést már megterhelő nagyobb visszértágulatok kezelésére is.

A szkleroterápia a seprűvénák legelterjedtebb kezelése. Az injekciós kezelés ambuláns kezelési módszer. Nem jár különösebb fájdalommal, altatást, érzéstelenítést nem igényel, nem hagy hátra heget.

 Kezelés utáni teendők

A szkleroterápia után minden esetben – közvetlenül a kezelés után – 10-15 perces séta javasolt a mélyvénás keringés fokozása céljából! A beavatkozás után két napig kímélet javasolt rugalmas pólya vagy II. kompressziós fokozatú rugalmas harisnya viselésével. Nem szabad a kezelt területet masszírozni! . A kezdeti elszíneződés és ödéma csak átmeneti és gyorsan megszűnik. A beavatkozás hegek keletkezésével nem jár.


Online bejelentkezésComments for this post are closed.