Alvási Apnoé, a néma gyilkos!

Alvási Apnoé, a néma gyilkos!

Az Alvás Világnapja (2019. március 12.) alkalmából rendkívüli kedvezménnyel veheti igénybe alvásvizsgálatunkat, melynek során az otthoni körülmények között felvett vizsgálati értékekeiről szomnológus szakorvosunkkal konzultálhat!

Az alvási apnoé az egyik legelterjedtebb civilizációs népbetegség. Egy néhány évvel ezelőtti felmérés szerint a magyar lakosság 70%-ánál jelentkezett már ez a típusú alvászavar. Ugyanezen felmérés szerint a lakosság 30 %-a folyamatosan szenved az alvászavar, a rossz alvás, vagy éppen az álmatlanság kellemetlen tüneteitől. Egy mai kutatás szerint a 8 órás alvásidő helyett már mindössze 7 óra 21 percet fordítunk erre a tevékenységre, és ezen idő alatt is mindösszesen 56%-ban használjuk ki az alvásidőt a regenerálódásra.

Az alvászavarban szenvedő betegek gyakran nincsenek tudatában annak, hogy alvásuk szaggatott. Sokan közülük abban a tudatban élnek, hogy jól alszanak éjszaka. Amikor ezek az izmok elernyednek, a légutak beszűkülnek vagy elzáródnak a belélegzés során, majd a légzés egy pillanatra abbamarad, ez csökkenti a vér oxigén szintjét. Az agy reagál a légzés elmaradására, és ezért hirtelen felébreszti Önt álmából, lehetővé téve, hogy újra megnyíljanak a légutak. Ez a felébredés általában annyira rövid ideig tart, hogy nem is emlékszik rá.

Alvásteszt

 

Ha nem veszi komolyan saját, vagy szerettei alvási problémáit, az hosszú távon súlyos problémákhoz vezethet, mivel az idegrendszert is megtépázza, valamint a szervek megfelelő működésének sem tesz jót, nem beszélve az agy állandó kimerültségéről. Fontos hangsúlyozni, hogy az alvási apnoe egyaránt kialakulhat fiatal- vagy idős korban, illetve férfiaknál és nőknél, sőt még a gyerekeknél is.

Szomnológus szakorvosunk, aki az alvási értékeket kielemzi: Dr. Vida Zsuzsanna

A vizsgálat díja: 45.000 Ft helyett 29.900 Ft

Jelentkezzen be most, kérjen időpontot munkatársunktól az otthoni alvógép hazaviteléhez. A kiértékelés távleletezéssel is megoldható.

Bejelentkezés

 

Bejelentkezés

 

Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Október 27-én óraátállítás!

Vasárnap óraátállítás, hajnali háromkor kettőre kell visszaállítani a mutatókat. Ez azt jelenti, hogy ugyan egy …

Mi is az az aranyér?

Még mindig egy titkolt, félelemmel övezett betegség, holott gyógyítása,kezelése manapság már olyan módszereken …

Amikor számít a méret

A prosztata méretének megváltozásából eredő panaszokkal a kór előrehaladtával egyre több férfi küzd. Sajnos …

Legyen a szívügye

A szív alapesetben 65-85-öt ver percenként, 4500-at óránként, 108 ezret naponta – nem csoda, ha néha elfárad, pihenni …

Aranyér – Tabuk nélkül!

A modern kor kellemetlen vele járója a mozgásszegény életmód, az ülő munka, a gyorséttermi ételek rostszegény …

Álomszabályozás

Milyen jó lenne, ha csak kellemes, jóérzésű, édes álmaink lennének, és a lidérces nyomasztó álmok pedig elkerülnének. …