Alvási Apnoé, a néma gyilkos!

Alvási Apnoé, a néma gyilkos!

Az Alvás Világnapja (2019. március 12.) alkalmából rendkívüli kedvezménnyel veheti igénybe alvásvizsgálatunkat, melynek során az otthoni körülmények között felvett vizsgálati értékekeiről szomnológus szakorvosunkkal konzultálhat!

Az alvási apnoé az egyik legelterjedtebb civilizációs népbetegség. Egy néhány évvel ezelőtti felmérés szerint a magyar lakosság 70%-ánál jelentkezett már ez a típusú alvászavar. Ugyanezen felmérés szerint a lakosság 30 %-a folyamatosan szenved az alvászavar, a rossz alvás, vagy éppen az álmatlanság kellemetlen tüneteitől. Egy mai kutatás szerint a 8 órás alvásidő helyett már mindössze 7 óra 21 percet fordítunk erre a tevékenységre, és ezen idő alatt is mindösszesen 56%-ban használjuk ki az alvásidőt a regenerálódásra.

Az alvászavarban szenvedő betegek gyakran nincsenek tudatában annak, hogy alvásuk szaggatott. Sokan közülük abban a tudatban élnek, hogy jól alszanak éjszaka. Amikor ezek az izmok elernyednek, a légutak beszűkülnek vagy elzáródnak a belélegzés során, majd a légzés egy pillanatra abbamarad, ez csökkenti a vér oxigén szintjét. Az agy reagál a légzés elmaradására, és ezért hirtelen felébreszti Önt álmából, lehetővé téve, hogy újra megnyíljanak a légutak. Ez a felébredés általában annyira rövid ideig tart, hogy nem is emlékszik rá.

Alvásteszt

 

Ha nem veszi komolyan saját, vagy szerettei alvási problémáit, az hosszú távon súlyos problémákhoz vezethet, mivel az idegrendszert is megtépázza, valamint a szervek megfelelő működésének sem tesz jót, nem beszélve az agy állandó kimerültségéről. Fontos hangsúlyozni, hogy az alvási apnoe egyaránt kialakulhat fiatal- vagy idős korban, illetve férfiaknál és nőknél, sőt még a gyerekeknél is.

Szomnológus szakorvosunk, aki az alvási értékeket kielemzi: Dr. Vida Zsuzsanna

A vizsgálat díja: 45.000 Ft helyett 29.900 Ft

Jelentkezzen be most, kérjen időpontot munkatársunktól az otthoni alvógép hazaviteléhez. A kiértékelés távleletezéssel is megoldható.

Bejelentkezés

 

Bejelentkezés

 

Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Az alváson nem érdemes spórolni

Az alvásgörbe mikrostruktúrája segítségével úgy lehet azonosítani egy embert, mint az ujjlenyomata alapján, mindenkinek …

Az alacsony vérnyomás veszélyei

Az elterjedt vélekedés szerint minél alacsonyabb valakinek a vérnyomása, annál jobb. Ez azonban csak részben igaz. …

Laborvizsgálat – Kinek?Miért?Hogyan?

A beteg számára a “legegyszerűbb” vizsgálatok közé tartoznak a laboratóriumi vizsgálatok, elsősorban …

Alvást segítő okos alkalmazások – E-egészség a mindennapokban

Nagy elmaradásai vannak a hazai egészségügynek a new média eszközök gyógyításban való felhasználása területein. …

Nemi herpesz – Megelőzés vagy kezelés?

A nemi betegségek tekintetében az ember megtesz minden tőle telhetőt, hogy védekezzen ellenük. Azonban azt is érdemes …

Veszélyes szúnyogok Magyarországon

Az utóbbi időben három invazív csípőszúnyog faj jelent meg: a zebraszúnyog, az ázsiai bozótszúnyog és a koreai …