Ambulanter 24 órás pH és Impedancia Mérés

Ambulanter 24 órás pH és Impedancia Mérés

A reflux betegség eddig ismert legpontosabb diagnózisát ill. ennek kizárását adó vizsgálati módszer. Célja a beteg tüneteinek a vizsgálati eredményekkel való összevetésén alapuló döntés hozatal, melynek alapján nagy pontossággal megállapítható, hogy az érintettnek ténylegesen van-e refluxa. A leghatékonyabban méri a refluxos tünetek és az ún. reflux epizódok közötti lehetséges összefüggéseket, megmutatja ezek idő-és térbeni lefolyását. Megbízhatóan ábrázolja a nyelőcsőbe visszafolyt anyag garat irányába történő felterjedésének magasságát.

Felbecsülhetetlen segítséget nyújt a tükrözéssel negatív -non-erozív GORB, de ennek ellenére refluxos betegek diagnosztikájában. Meghatározza a savas és nem-savas refluxokat, ezeket elkülöníti, melynek jelentősége különösen fontos a folyamatosan fennálló tünetek esetében. Megbízhatóan tisztázza az asthmatiform esetek GERD-del való kapcsolatát. Ennek különös jelentősege van a gyerekgyógyászati területen. Alkalmas eszköz a savcsökkentő kezelés hatékonyságának megítélésére.

A gyógyszeres kezelésre rosszul reagáló esetekben lehetőség nyílik az. ún. impedancia pH monitorozással vezérelt savcsökkentő kezelés alkalmazására, a gyógyszerelés hatóanyagainak, mennyiségének, időzítésének betegre szabott kialakítására. Segít a típusos és atípusos reflux tünetek savcsökkentő kezelés ellenére nem reagáló természetének tisztázásában. A gyógyszeres kezelésre nem reagáló esetekben segítségével jól elkülöníthető, hogy kit nem szabad és ténylegesen kit kell megoperálni. Alkalmas eszköz a reflux-gátló műtét javallatának kialakításában, az ezt igénylő betegek biztonságos kiválasztására.

Amennyiben műtéti megoldás történt, igénybevételével lehetőség van a reflux gátló műtét eredményességének ellenőrzésére. Alkalmas a nyelőcső-gyomor-nyombél-hasnyálmirigy huzamon végezett műtét utáni állapotok sav viszonyainak követésére. Ajánlatos a kóros elhízás műtéti kezelése előtt a választandó műtéti eljárás megválasztásnak eldöntésére

 A vizsgálatok elött sebészeti véleményezésre van szükséges.


Online bejelentkezés

Comments for this post are closed.

Kiből lehet alvásbajnok?

Felnőtt életkorban az egészséges emberek alvásigénye hét-kilenc óra éjszakánként - a nemzetközi tudományos ajánlások …

Édes álmok – keserű éjszakák

Az alvás és a táplálkozás összefüggéseinek felismerése az életmód kutatások új területe. A tudományos megközelítések …

Eltolódott a fiatalok alvásideje, komoly egészségügyi következményei lehetnek

A Magyar Alvás Szövetség elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy egyre súlyosabb problémát jelent a fiatalok körében …

Önismeret és karaktererősségek

Az önismeret rögös útján üléseim és csoportjaim nagyon fontos eleme az egyéni erősségek feltérképezése és …

Nyári alváshiány következményei a gyerekeknél

A nyári időszak számos kisgyermek életében a korábban megszokott alvási ritmus megváltozásával jár. Azok a 6-12 …

Elengedhetetlen fontosságú vérvétel

Szeretne egy átfogó laborvizsgálatot de hétköznap nem tud időt szakitani rá? A  Benyovszky Orvosi Központban szombaton …