Ambulanter 24 órás pH és Impedancia Mérés

Ambulanter 24 órás pH és Impedancia Mérés

A reflux betegség eddig ismert legpontosabb diagnózisát ill. ennek kizárását adó vizsgálati módszer. Célja a beteg tüneteinek a vizsgálati eredményekkel való összevetésén alapuló döntés hozatal, melynek alapján nagy pontossággal megállapítható, hogy az érintettnek ténylegesen van-e refluxa. A leghatékonyabban méri a refluxos tünetek és az ún. reflux epizódok közötti lehetséges összefüggéseket, megmutatja ezek idő-és térbeni lefolyását. Megbízhatóan ábrázolja a nyelőcsőbe visszafolyt anyag garat irányába történő felterjedésének magasságát.

Felbecsülhetetlen segítséget nyújt a tükrözéssel negatív -non-erozív GORB, de ennek ellenére refluxos betegek diagnosztikájában. Meghatározza a savas és nem-savas refluxokat, ezeket elkülöníti, melynek jelentősége különösen fontos a folyamatosan fennálló tünetek esetében. Megbízhatóan tisztázza az asthmatiform esetek GERD-del való kapcsolatát. Ennek különös jelentősege van a gyerekgyógyászati területen. Alkalmas eszköz a savcsökkentő kezelés hatékonyságának megítélésére.

A gyógyszeres kezelésre rosszul reagáló esetekben lehetőség nyílik az. ún. impedancia pH monitorozással vezérelt savcsökkentő kezelés alkalmazására, a gyógyszerelés hatóanyagainak, mennyiségének, időzítésének betegre szabott kialakítására. Segít a típusos és atípusos reflux tünetek savcsökkentő kezelés ellenére nem reagáló természetének tisztázásában. A gyógyszeres kezelésre nem reagáló esetekben segítségével jól elkülöníthető, hogy kit nem szabad és ténylegesen kit kell megoperálni. Alkalmas eszköz a reflux-gátló műtét javallatának kialakításában, az ezt igénylő betegek biztonságos kiválasztására.

Amennyiben műtéti megoldás történt, igénybevételével lehetőség van a reflux gátló műtét eredményességének ellenőrzésére. Alkalmas a nyelőcső-gyomor-nyombél-hasnyálmirigy huzamon végezett műtét utáni állapotok sav viszonyainak követésére. Ajánlatos a kóros elhízás műtéti kezelése előtt a választandó műtéti eljárás megválasztásnak eldöntésére

 A vizsgálatok elött sebészeti véleményezésre van szükséges.


Online bejelentkezésComments for this post are closed.

Horkolásvizsgálat

A horkolást gyakran kísérik légzéskihagyások melyek veszélyeit legtöbben nem ismerik. Az alvás közben fellépő …

Inzulinrezisztencia

Amikor a sejtek csökkent érzékenységet mutatnak az inzulin iránt, így a szervezet nehezen tudja hatékonyan felhasználni …

Fül-orr-gégészeti panaszok hatékony megoldása

Komplex fül-orr-gégészeti vizsgálatok és hatékony megoldások a legmodernebb lézersebészeti...

Ádám és Éva urológiai szűrőcsomag az egészséges életmód fenntartásához

A prosztatarák gyakran lappangó formában kezdődik, és tünetek nélkül fejlődik ki. Az éves urológiai szűrés során …

Teljes proktológia kivizsgálás végbélrák és rákmegelőző állapot szűrésével!

Képzeljen el egy hűtőszekrény ajtót , az alján található gumicsík hasonló mint a belső aranyér, mindkettő a …

Ön komolyan veszi a magas vérnyomást?

A magas vérnyomás az emberek számára egyáltalán nem ismeretlen fogalom, ennek ellenére mégsem fordítanak rá kellő …