Ambulanter 24 órás pH és Impedancia Mérés

Ambulanter 24 órás pH és Impedancia Mérés

A reflux betegség eddig ismert legpontosabb diagnózisát ill. ennek kizárását adó vizsgálati módszer. Célja a beteg tüneteinek a vizsgálati eredményekkel való összevetésén alapuló döntés hozatal, melynek alapján nagy pontossággal megállapítható, hogy az érintettnek ténylegesen van-e refluxa. A leghatékonyabban méri a refluxos tünetek és az ún. reflux epizódok közötti lehetséges összefüggéseket, megmutatja ezek idő-és térbeni lefolyását. Megbízhatóan ábrázolja a nyelőcsőbe visszafolyt anyag garat irányába történő felterjedésének magasságát.

Felbecsülhetetlen segítséget nyújt a tükrözéssel negatív -non-erozív GORB, de ennek ellenére refluxos betegek diagnosztikájában. Meghatározza a savas és nem-savas refluxokat, ezeket elkülöníti, melynek jelentősége különösen fontos a folyamatosan fennálló tünetek esetében. Megbízhatóan tisztázza az asthmatiform esetek GERD-del való kapcsolatát. Ennek különös jelentősege van a gyerekgyógyászati területen. Alkalmas eszköz a savcsökkentő kezelés hatékonyságának megítélésére.

A gyógyszeres kezelésre rosszul reagáló esetekben lehetőség nyílik az. ún. impedancia pH monitorozással vezérelt savcsökkentő kezelés alkalmazására, a gyógyszerelés hatóanyagainak, mennyiségének, időzítésének betegre szabott kialakítására. Segít a típusos és atípusos reflux tünetek savcsökkentő kezelés ellenére nem reagáló természetének tisztázásában. A gyógyszeres kezelésre nem reagáló esetekben segítségével jól elkülöníthető, hogy kit nem szabad és ténylegesen kit kell megoperálni. Alkalmas eszköz a reflux-gátló műtét javallatának kialakításában, az ezt igénylő betegek biztonságos kiválasztására.

Amennyiben műtéti megoldás történt, igénybevételével lehetőség van a reflux gátló műtét eredményességének ellenőrzésére. Alkalmas a nyelőcső-gyomor-nyombél-hasnyálmirigy huzamon végezett műtét utáni állapotok sav viszonyainak követésére. Ajánlatos a kóros elhízás műtéti kezelése előtt a választandó műtéti eljárás megválasztásnak eldöntésére

 A vizsgálatok elött sebészeti véleményezésre van szükséges.


Online bejelentkezésComments for this post are closed.

A cellulit masszázs 4 előnye

A cellulit, közismert nevén narancsbőr, sokakat érintő esztétikai probléma, amely különösen a nőket érinti. A …

Globális alvásválság

A Magyar Alvás Szövetség elnökét, G. Németh Györgyöt arról kérdeztük, miért alszunk olyan rosszul mostanában, …

Mely esetekben indokolt a petevezeték átjárhatósági vizsgálat?

A petevezeték átjárhatósági vizsgálat (Hycosy) számos esetben indokolt lehet, különösen akkor, ha meddőségi problémák …

HyCoSy – petevezeték átjárhatósági vizsgálat

A HyCoSy (Hystero-Contrast-Sonographia) járóbeteg ellátás keretében, kizárólag magánellátásban elérhető...

Szükség van PSA tesztre?

A PSA szintjének emelkedése a vérben jelezheti a prosztata különböző állapotait, beleértve a prosztatagyulladást, …

MD orvosi kollagén terápia

Az MD orvosi kollagén terápia egy olyan prémium injekciós kúra, mely a gyulladás során fellépő mozgásszervi fájdalmat …