Az aranyér változatai 2. rész

Az aranyér változatai 2. rész

Külső aranyér

A külső aranyér a végbél külső részén jelenik meg ez a kitüremkedő visszértágulat. Dörzsölésre érzékeny, emiatt általában fájdalmas is, hiszen közvetlen hatásoknak van kitéve, amikor ülsz. A negyedik fokú aranyeresség a külső aranyér megjelenése: ez az végbél külső részén megjelenő vénás elváltozás.

Általában fájdalmas, mert jóval több érző ideg található itt. Vércsomó kialakulhat, de ez a trombózistípus nem okoz embóliát.Mivel folyamatos irritációnak, dörzsölésnek van kitéve, általában nem tünetmentes, főleg kemény széklet esetén vagy ülőmunkáknál kifejezetten fájdalmassá válhat. Égés, csípő érzés, valamint vérzés jelzi a megjelenését.A székelés utáni panaszok akár órákig is eltarthatnak, egyeseket pedig már pusztán az aranyér látványa nagyon zavarja (pontosabban a tudat, hogy ezt szexuális partnerük adott esetben láthatja ezt az esztétikailag nem kívánt állapotot).

Mivel a kizáródó visszértágulatban vérrög alakulhat ki, jó minél hamarabb orvoshoz fordulni vele. A vérrögös kitüremkedés nyomásra fájdalmas, de rosszabb, hogy kigyulladhat, kifekélyesedhet. Mivel a kötőszövet megnyúlása már nem változik, még a legjobb esetben is bőrkitüremkedés marad utána, tehát a már vissza nem húzódó külső aranyeret nem tüntetik el kenőcsök vagy kúpok. Mindenképpen mutasd meg szakembernek, mert további, súlyosabb betegséget előzhetsz meg, valamint a kezelés is hatékonyabb lesz.


Online bejelentkezés felnőtteknekComments for this post are closed.

Angiológiai vizsgálat fontossága!

Az angiológia, azaz az érbelgyógyászat, az erekkel és az azokkal kapcsolatos patológiás elváltozásokkal foglalkozik. …

Ki mondta, hogy az élet nem lehet hosszabb?

Csak rajtunk múlik, hogy mennyire figyelünk oda testi és szellemi jólétünkre . A 3 D orvosi térdiagnosztikai egészségfelmérés …

Kötőhártya-gyulladás

A kötőhártya-gyulladás, a szem kötőhártyáját érintő gyulladásos folyamatok összefoglaló neve. A kötőhártya …

Árpa és szaruhártya gyulladás

Az olyan betegségek, mint a kötőhártya-gyulladás, az árpa és a szemhéj gyulladása jóval gyakoribbak, mint gondolnánk, …

Az aranyérbetegség tünetei

Az aranyér a végbélnyílás nyálkahártyája alatt elhelyezkedő vénás fonatból alakul ki. Az aranyeres csomók a …

SARS-CoV-2 IgG antitest vizsgálat!

A COVID-19 megbetegedés megelőzésére használt oltások is különböznek abban, hogy milyen ellenanyag-választ képesek …