Az aranyér változatai 2. rész

Az aranyér változatai 2. rész

Külső aranyér

A külső aranyér a végbél külső részén jelenik meg ez a kitüremkedő visszértágulat. Dörzsölésre érzékeny, emiatt általában fájdalmas is, hiszen közvetlen hatásoknak van kitéve, amikor ülsz. A negyedik fokú aranyeresség a külső aranyér megjelenése: ez az végbél külső részén megjelenő vénás elváltozás.

Általában fájdalmas, mert jóval több érző ideg található itt. Vércsomó kialakulhat, de ez a trombózistípus nem okoz embóliát.Mivel folyamatos irritációnak, dörzsölésnek van kitéve, általában nem tünetmentes, főleg kemény széklet esetén vagy ülőmunkáknál kifejezetten fájdalmassá válhat. Égés, csípő érzés, valamint vérzés jelzi a megjelenését.A székelés utáni panaszok akár órákig is eltarthatnak, egyeseket pedig már pusztán az aranyér látványa nagyon zavarja (pontosabban a tudat, hogy ezt szexuális partnerük adott esetben láthatja ezt az esztétikailag nem kívánt állapotot).

Mivel a kizáródó visszértágulatban vérrög alakulhat ki, jó minél hamarabb orvoshoz fordulni vele. A vérrögös kitüremkedés nyomásra fájdalmas, de rosszabb, hogy kigyulladhat, kifekélyesedhet. Mivel a kötőszövet megnyúlása már nem változik, még a legjobb esetben is bőrkitüremkedés marad utána, tehát a már vissza nem húzódó külső aranyeret nem tüntetik el kenőcsök vagy kúpok. Mindenképpen mutasd meg szakembernek, mert további, súlyosabb betegséget előzhetsz meg, valamint a kezelés is hatékonyabb lesz.

Online bejelentkezés felnőtteknek
Comments for this post are closed.

Moxa vagy köpölyözés?

A moxaterápia és a köpölyözés a hagyományos kínai orvoslás (TCM) két ősi terápiája. Mindkettő a test energiaáramlását, …

Hasi és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …

Szívultrahang Teljes Kardiológiával

A kardiológiai szűrés rendkívül fontos mindkét nem esetén, mert segít azonosítani az esetleges szívproblémákat, …

Prosztata – amikor számít a méret

A prosztata méretének megváltozásából eredő panaszokkal a kór előrehaladtával egyre több férfi küzd. Sajnos …

Mesterséges intelligencia a jó alvásért

Az életmódhoz kapcsolódó mesterséges intelligencia alkalmazások egyre szélesebb körben...

Duzzanat, fájdalom, ülési nehézség? Van megoldás!

Azoknak, akik aranyérrel vagy más végbél- és végbél körüli problémákkal küzdenek, vagy egészségmegőrzés és …