Duzzanat, fájdalom, ülési nehézség? Van megoldás!

Duzzanat, fájdalom, ülési nehézség? Van megoldás!

Teljes Proktológiai Kivizsgálás - azoknak, akik aranyérrel vagy más végbél- és végbél körüli problémákkal küzdenek, vagy egészségmegőrzés és a betegségek korai felismerése szempontjából. A Teljes Proktológiai Kivizsgálás célja, hogy az orvos pontos diagnózist állítson fel és meghatározza a megfelelő kezelési tervet az aranyér vagy más végbélproblémák esetén.  A proktológiai vizsgálatok intim területeken zajlanak, de orvosaink és az egészségügyi szakembereink mindig a páciens kényelmét és méltóságát tartják szem előtt!

A Teljes Proktológiai Kivizsgálás lépései

  • Orvosi anamnézis: Az első lépés az orvosi anamnézis felvétele, amely során az orvos részletesen megkérdezi a páciens panaszait, tüneteit és a probléma kialakulásának körülményeit. Fontos információkat gyűjthet az étrendről, életmódról, esetleges korábbi betegségekről vagy műtétekről.
  • Vizsgálat: Az orvos általában végbélvizsgálatot (digitális rektális vizsgálat) végez, amely során egy keskeny gumikesztyűt viselő ujját helyezi be a végbélnyílásba. Ez lehetővé teszi az aranyeres csomók vagy más elváltozások észlelését. A vizsgálat rövid ideig tart, és csak enyhe kellemetlenséget okoz.
  • Anoszkópia vagy rektoszkópia: Ezek a vizsgálatok lehetővé teszik az orvos számára, hogy részletesebben megvizsgálja a végbélnyálkahártyát és a végbél belső részét. Az anoszkóp egy kis, cső alakú eszköz, amelyet a végbélbe helyeznek. A rektoszkóp hasonló, de hosszabb, és tovább terjed a vastagbélben.
  • Kolonoszkópia: Amennyiben az orvosnak további információra van szüksége vagy további elváltozásokat kíván kizárni a vastagbélben, kolonoszkópiát is elrendelhet. Ez egy hosszabb, vékony csövet tartalmazó vizsgálat, amely segít a vastagbél teljes hosszának vizsgálatában.

Az aranyér és egyéb végbélproblémák kezelése számos módon történhet, például életmódbeli változtatásokkal, gyógyszeres terápiával vagy műtéti beavatkozással. A proktológiai kivizsgálás során megszerzett információk alapján az orvos egyéni kezelési tervet dolgoz ki a páciens számára.

Fontos kiemelni, hogy a proktológiai vizsgálatoknak céljuk a beteg egészségének javítása, és mindig tiszteletben tartják a páciens méltóságát és kényelmét! Orvosaink és egészségügyi szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vizsgálatok a lehető legkevésbé kellemetlenek legyenek!

A proktológiai szűrés az egészségmegőrzés és a betegségek korai felismerése szempontjából rendkívül fontos!

Online bejelentkezésComments for this post are closed.

A cellulit masszázs 4 előnye

A cellulit, közismert nevén narancsbőr, sokakat érintő esztétikai probléma, amely különösen a nőket érinti. A …

Globális alvásválság

A Magyar Alvás Szövetség elnökét, G. Németh Györgyöt arról kérdeztük, miért alszunk olyan rosszul mostanában, …

Mely esetekben indokolt a petevezeték átjárhatósági vizsgálat?

A petevezeték átjárhatósági vizsgálat (Hycosy) számos esetben indokolt lehet, különösen akkor, ha meddőségi problémák …

HyCoSy – petevezeték átjárhatósági vizsgálat

A HyCoSy (Hystero-Contrast-Sonographia) járóbeteg ellátás keretében, kizárólag magánellátásban elérhető...

Szükség van PSA tesztre?

A PSA szintjének emelkedése a vérben jelezheti a prosztata különböző állapotait, beleértve a prosztatagyulladást, …

A Magyar Alvás Szövetség éves jelentése

Korábban soha nem tapasztalt mértékben rosszabbodik az emberek alvásának a minősége – hangsúlyozta a Magyar Alvás …