Duzzanat, fájdalom, ülési nehézség? Van megoldás!

Duzzanat, fájdalom, ülési nehézség? Van megoldás!

Teljes Proktológiai Kivizsgálás - azoknak, akik aranyérrel vagy más végbél- és végbél körüli problémákkal küzdenek, vagy egészségmegőrzés és a betegségek korai felismerése szempontjából. A Teljes Proktológiai Kivizsgálás célja, hogy az orvos pontos diagnózist állítson fel és meghatározza a megfelelő kezelési tervet az aranyér vagy más végbélproblémák esetén.  A proktológiai vizsgálatok intim területeken zajlanak, de orvosaink és az egészségügyi szakembereink mindig a páciens kényelmét és méltóságát tartják szem előtt!

A Teljes Proktológiai Kivizsgálás lépései

  • Orvosi anamnézis: Az első lépés az orvosi anamnézis felvétele, amely során az orvos részletesen megkérdezi a páciens panaszait, tüneteit és a probléma kialakulásának körülményeit. Fontos információkat gyűjthet az étrendről, életmódról, esetleges korábbi betegségekről vagy műtétekről.
  • Vizsgálat: Az orvos általában végbélvizsgálatot (digitális rektális vizsgálat) végez, amely során egy keskeny gumikesztyűt viselő ujját helyezi be a végbélnyílásba. Ez lehetővé teszi az aranyeres csomók vagy más elváltozások észlelését. A vizsgálat rövid ideig tart, és csak enyhe kellemetlenséget okoz.
  • Anoszkópia vagy rektoszkópia: Ezek a vizsgálatok lehetővé teszik az orvos számára, hogy részletesebben megvizsgálja a végbélnyálkahártyát és a végbél belső részét. Az anoszkóp egy kis, cső alakú eszköz, amelyet a végbélbe helyeznek. A rektoszkóp hasonló, de hosszabb, és tovább terjed a vastagbélben.
  • Kolonoszkópia: Amennyiben az orvosnak további információra van szüksége vagy további elváltozásokat kíván kizárni a vastagbélben, kolonoszkópiát is elrendelhet. Ez egy hosszabb, vékony csövet tartalmazó vizsgálat, amely segít a vastagbél teljes hosszának vizsgálatában.

Az aranyér és egyéb végbélproblémák kezelése számos módon történhet, például életmódbeli változtatásokkal, gyógyszeres terápiával vagy műtéti beavatkozással. A proktológiai kivizsgálás során megszerzett információk alapján az orvos egyéni kezelési tervet dolgoz ki a páciens számára.Fontos kiemelni, hogy a proktológiai vizsgálatoknak céljuk a beteg egészségének javítása, és mindig tiszteletben tartják a páciens méltóságát és kényelmét! Orvosaink és egészségügyi szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vizsgálatok a lehető legkevésbé kellemetlenek legyenek!

A proktológiai szűrés az egészségmegőrzés és a betegségek korai felismerése szempontjából rendkívül fontos!

Online bejelentkezésComments for this post are closed.

Moxa vagy köpölyözés?

A moxaterápia és a köpölyözés a hagyományos kínai orvoslás (TCM) két ősi terápiája. Mindkettő a test energiaáramlását, …

Hasi és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …

Szívultrahang Teljes Kardiológiával

A kardiológiai szűrés rendkívül fontos mindkét nem esetén, mert segít azonosítani az esetleges szívproblémákat, …

Prosztata – amikor számít a méret

A prosztata méretének megváltozásából eredő panaszokkal a kór előrehaladtával egyre több férfi küzd. Sajnos …

Mesterséges intelligencia a jó alvásért

Az életmódhoz kapcsolódó mesterséges intelligencia alkalmazások egyre szélesebb körben...

Duzzanat, fájdalom, ülési nehézség? Van megoldás!

Azoknak, akik aranyérrel vagy más végbél- és végbél körüli problémákkal küzdenek, vagy egészségmegőrzés és …