Hiperaktív hólyag és szex

Hiperaktív hólyag és szex

A hiperaktív hólyag nem csak napközben okozhat problémát, hanem az ágyban is. Nincs semmi, ami kellemetlenebb lenne, mint mikor egy meghitt pillanatban az ember elveszti az irányítást a hólyagja felett – s ez bizony gyakran előfordul a hiperaktív hólyagban szenvedőknél.

A szexuális aktivitás önmagában is irritálja a hólyagot, így előfordulhat vizeletcsepegés közösülés közben. A betegek 15 százaléka számolt be arról, hogy tapasztal inkontinenciát szex közben, s a valós adat minden bizonnyal ennél magasabb. Egy felmérés résztvevőinek körülbelül fele úgy nyilatkozott, hogy a hiperaktív hólyag szindróma kihat a szexuális életére, míg egy, az inkontinenciától szenvedő nőkkel végzett kérdőív szerint pedig az állapotuk miatt fokozottan csökken a szexuális tevékenységük és a meglévő szexuális életükkel való elégedettségük.
Az intim pillanatokban az ember hozzá van szokva a váladékhoz és nedvességhez, ám a gondolat, hogy ez vizelet is lehet – nyugtalanító és kellemetlen. Általában a női partner tapasztal vizeletcsepegést, és ez az ő számára sokkal kellemetlenebb, mint a partnerének.

Tippek a jobb szex érdekében

Létezik néhány dolog, melynek segítségével elkerülhető, hogy az ilyen kellemetlen baleset tönkretegye a meghitt perceket:

Beszéljen róla – Még a szexuális aktus előtt hozza fel a problémát, ne várja meg, hogy megtörténjen a baleset. Sokkal jobb nyíltan, jó előre közölni a dolgot, így a partnere és Ön között a bizalom még erősebbé válik. Egy szerető partner  sokkal több megértést fog tanúsítani, mint amennyire Ön gondolt volna valaha.

Tervezzen – Készítse elő a terepet, akárcsak lefekvés előtt! Csökkentse a folyadékbevitelt, és együttlét előtt kétszer is menjen el a WC-re. Kerülje a hólyagirritáló ételeket és italokat, illetve mondjon le a romantikusan hangzó pohár borról is.

Amennyiben úgy érzi, hiperaktív hólyagja komoly problémákat jelent, nem kell csöndben szenvednie, van megoldás! A betegség életmódbeli változtatásokkal, gyógyszerekkel (esetleg sebészi eljárással) gyógyítható! Jelentkezzen be urológus szakorvosainkhoz: Prof. Dr. Répássy Dénes egyetemi tanár, Dr. Varga Imre holisztikus szemléletű urológus szakorvos

Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Nemi betegség?!

A szó jelentéséről Az STD egy angol betűszó, ami a “Sexually Transmitted Diseases”, vagyis “szexuális úton …

Laborvizsgálat – Kinek?Miért?Hogyan?

A beteg számára a “legegyszerűbb” vizsgálatok közé tartoznak a laboratóriumi vizsgálatok, elsősorban …

Mire jó az ultrahang?

Az ultrahangos vizsgálat napjainkban az egyik legelterjedtebb diagnosztikai módszer, hiszen fájdalommentes, és azonnal …

Szívprobléma?

Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek okozzák a halálesetek több mint felét. A megelőzés, és az időbeni …

Vitaminhiány?!

Mire jók a vitaminok? Elsősorban azt kell tisztáznunk, hogy miért van szükség vitaminok fogyasztására. Nos azért, …

Ingyenszemüveg az éles látásért – segítség mélyszegénységben élő gyerekeknek

„Andriska biztosan meggyógyul majd!” – mondta boldogan Zólyomi Tímea gyermekszemész orvos, amikor a próbakeretet …