Hiperaktív hólyag és szex

Hiperaktív hólyag és szex

A hiperaktív hólyag nem csak napközben okozhat problémát, hanem az ágyban is. Nincs semmi, ami kellemetlenebb lenne, mint mikor egy meghitt pillanatban az ember elveszti az irányítást a hólyagja felett – s ez bizony gyakran előfordul a hiperaktív hólyagban szenvedőknél.

A szexuális aktivitás önmagában is irritálja a hólyagot, így előfordulhat vizeletcsepegés közösülés közben. A betegek 15 százaléka számolt be arról, hogy tapasztal inkontinenciát szex közben, s a valós adat minden bizonnyal ennél magasabb. Egy felmérés résztvevőinek körülbelül fele úgy nyilatkozott, hogy a hiperaktív hólyag szindróma kihat a szexuális életére, míg egy, az inkontinenciától szenvedő nőkkel végzett kérdőív szerint pedig az állapotuk miatt fokozottan csökken a szexuális tevékenységük és a meglévő szexuális életükkel való elégedettségük.
Az intim pillanatokban az ember hozzá van szokva a váladékhoz és nedvességhez, ám a gondolat, hogy ez vizelet is lehet – nyugtalanító és kellemetlen. Általában a női partner tapasztal vizeletcsepegést, és ez az ő számára sokkal kellemetlenebb, mint a partnerének.

Tippek a jobb szex érdekében

Létezik néhány dolog, melynek segítségével elkerülhető, hogy az ilyen kellemetlen baleset tönkretegye a meghitt perceket:

Beszéljen róla – Még a szexuális aktus előtt hozza fel a problémát, ne várja meg, hogy megtörténjen a baleset. Sokkal jobb nyíltan, jó előre közölni a dolgot, így a partnere és Ön között a bizalom még erősebbé válik. Egy szerető partner  sokkal több megértést fog tanúsítani, mint amennyire Ön gondolt volna valaha.

Tervezzen – Készítse elő a terepet, akárcsak lefekvés előtt! Csökkentse a folyadékbevitelt, és együttlét előtt kétszer is menjen el a WC-re. Kerülje a hólyagirritáló ételeket és italokat, illetve mondjon le a romantikusan hangzó pohár borról is.

Amennyiben úgy érzi, hiperaktív hólyagja komoly problémákat jelent, nem kell csöndben szenvednie, van megoldás! A betegség életmódbeli változtatásokkal, gyógyszerekkel (esetleg sebészi eljárással) gyógyítható! Jelentkezzen be urológus szakorvosainkhoz: Prof. Dr. Répássy Dénes egyetemi tanár, Dr. Varga Imre holisztikus szemléletű urológus szakorvos

Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Október 27-én óraátállítás!

Vasárnap óraátállítás, hajnali háromkor kettőre kell visszaállítani a mutatókat. Ez azt jelenti, hogy ugyan egy …

Mi is az az aranyér?

Még mindig egy titkolt, félelemmel övezett betegség, holott gyógyítása,kezelése manapság már olyan módszereken …

Amikor számít a méret

A prosztata méretének megváltozásából eredő panaszokkal a kór előrehaladtával egyre több férfi küzd. Sajnos …

Legyen a szívügye

A szív alapesetben 65-85-öt ver percenként, 4500-at óránként, 108 ezret naponta – nem csoda, ha néha elfárad, pihenni …

Aranyér – Tabuk nélkül!

A modern kor kellemetlen vele járója a mozgásszegény életmód, az ülő munka, a gyorséttermi ételek rostszegény …

Álomszabályozás

Milyen jó lenne, ha csak kellemes, jóérzésű, édes álmaink lennének, és a lidérces nyomasztó álmok pedig elkerülnének. …