Hiperaktív hólyag és szex

Hiperaktív hólyag és szex

A hiperaktív hólyag nem csak napközben okozhat problémát, hanem az ágyban is. Nincs semmi, ami kellemetlenebb lenne, mint mikor egy meghitt pillanatban az ember elveszti az irányítást a hólyagja felett – s ez bizony gyakran előfordul a hiperaktív hólyagban szenvedőknél.

A szexuális aktivitás önmagában is irritálja a hólyagot, így előfordulhat vizeletcsepegés közösülés közben. A betegek 15 százaléka számolt be arról, hogy tapasztal inkontinenciát szex közben, s a valós adat minden bizonnyal ennél magasabb. Egy felmérés résztvevőinek körülbelül fele úgy nyilatkozott, hogy a hiperaktív hólyag szindróma kihat a szexuális életére, míg egy, az inkontinenciától szenvedő nőkkel végzett kérdőív szerint pedig az állapotuk miatt fokozottan csökken a szexuális tevékenységük és a meglévő szexuális életükkel való elégedettségük.
Az intim pillanatokban az ember hozzá van szokva a váladékhoz és nedvességhez, ám a gondolat, hogy ez vizelet is lehet – nyugtalanító és kellemetlen. Általában a női partner tapasztal vizeletcsepegést, és ez az ő számára sokkal kellemetlenebb, mint a partnerének.

Tippek a jobb szex érdekében

Létezik néhány dolog, melynek segítségével elkerülhető, hogy az ilyen kellemetlen baleset tönkretegye a meghitt perceket:

Beszéljen róla – Még a szexuális aktus előtt hozza fel a problémát, ne várja meg, hogy megtörténjen a baleset. Sokkal jobb nyíltan, jó előre közölni a dolgot, így a partnere és Ön között a bizalom még erősebbé válik. Egy szerető partner  sokkal több megértést fog tanúsítani, mint amennyire Ön gondolt volna valaha.

Tervezzen – Készítse elő a terepet, akárcsak lefekvés előtt! Csökkentse a folyadékbevitelt, és együttlét előtt kétszer is menjen el a WC-re. Kerülje a hólyagirritáló ételeket és italokat, illetve mondjon le a romantikusan hangzó pohár borról is.

Amennyiben úgy érzi, hiperaktív hólyagja komoly problémákat jelent, nem kell csöndben szenvednie, van megoldás! A betegség életmódbeli változtatásokkal, gyógyszerekkel (esetleg sebészi eljárással) gyógyítható! Jelentkezzen be urológus szakorvosainkhoz: Prof. Dr. Répássy Dénes egyetemi tanár, Dr. Varga Imre holisztikus szemléletű urológus szakorvos

Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Macimed és Macident – gyermekorvosi rendelések és gyermekfogászat másképp

Maci recepció, játszófolyósó, játszósarkok, kerti tó aranyhalakkal, hídon a virágos kertbe – mindez egy korszerű …

Május 17 – A magas vérnyomás világnapja

Május 17. A magas vérnyomás világnapja a Hipertónia Világszervezet kezdeményezésére. A napon fel kívánják hívni …

Az alváshiány következményei

 …. lehunyja sok szemét a ház, dunna alatt alszik a rét – aludj el szépen, kis Balázs.” Nem véletlen …

5 ok, amiért fáradtnak érzi magát

5 ok, amiért fáradtnak érzi magát, ha a reggelente sem ébred kipihenten, és napközben sem érzi túl energikusnak …

A rossz alvás árt a szépségnek!

A megfelelő alvásidő az alváskutatás egyik központi kérdése, annak ellenére, hogy az utóbbi évek vizsgálatai …

Ráébresztjük Önt a kialvatlansága veszélyeire!

Rosszul alszik? Fáradtan ébred? Horkol? – Ha egy kérdésre is igennel válaszol, akkor Ön is érintett. – …