Magyar orvos elnök világszervezetben – Dr. Gamal Eldin Mohamed

Magyar orvos elnök világszervezetben – Dr. Gamal Eldin Mohamed

A Nemzetközi Egynapos Sebészeti Társaság (IAAS) magyar elnökkel folytatja munkáját. Dr. Gamal Eldin Mohamed, az orvostudományok kandidátusa a budapesti Orvostudományi Egyetemen szerezte a diplomáját, jelenleg több hazai egészségügyi intézményben dolgozik, többek között a Benyovszky Orvosi Központban. A közel húsz országot tömörítő nemzetközi  szervezetben szerzett tapasztalatait a magyarországi Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság (MEST) elnökeként is hasznosítja.

Gamal dr2
Dr. Gamal Eldin Mohamed

Az egynapos sebészeti ellátás olyan, a kórházi kezelést kiváltó ellátás, amely speciális – a kórházi körülményekhez hasonló – feltételeknek megfelelő intézményben 24 óránál rövidebb ellátási időt igényel. Világszerte növekedő tendenciát mutat az ambuláns beavatkozások aránya a műtétek sorában, Magyarország ezt a tendenciát viszonylag lassan követi. A magyar szakmai társaság összehasonlító vizsgálatai szerint az egynapos ellátás lényegesen gazdaságosabb, mint a hagyományos kórházi ellátás. A magyar egynapos sebészet jelentős gazdaságossági tartalékokkal rendelkezik. Elsősorban szervezési és technikai feltételek standardizálásával csökkenthetők az úgynevezett „holt” idők, ezáltal a humán erőforrás oldaláról lehet a költséghatékonyságot fokozni. Az IAAS 1995-ben alakult Belgiumban, munkájuk hozzájárult ahhoz, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2007 óta kiemelten kezeli a sebészeti eljárásnak ezt a formáját.

A Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság megerősíti, hogy a nappali sebészet és klinikum a magyar egészségügyi reform fontos lehetősége és eszköze, mivel betegcentrikus és költséghatékony, ahogyan ez már számos fejlett országban bebizonyosodott. (orvosihirek.hu – G. Németh György)

Bejelentkezés

Comments for this post are closed.

Miért forduljunk endokrinológushoz?

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek leginkább a pajzsmirigy mellékpajzsmirigyek mellékvese és a hasnyálmirigy …

Akiknek fontos a jó alvás

A Magyar Alvás Szövetség újévi levele azokhoz, akiknek fontos a jó alvás, és ezért tudnak, szeretnének és képesek …

Az alvás és a pandémia

Számos megfigyelés és tapasztalat, amely ma már a kutatók rendelkezésére áll világszerte, arra enged következtetni, …

Terhesgondozás fontossága

A teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől kezdve a szülésig). A terhesgondozás magában foglalja …

Szundi napközben – karantén helyzetben

A karantén miatt otthon töltött időben sokak számára teljesen megváltozott a korábban megszokott napi életritmusuk, …

Korántsem minden, amit a refluxról tudni érdemes

Napjainkban az egyik leggyakoribb nyelőcsövet érintő kórkép, amely a magyar lakosság ~30 százalékát érinti a reflux …