Magyar orvos elnök világszervezetben – Dr. Gamal Eldin Mohamed

Magyar orvos elnök világszervezetben – Dr. Gamal Eldin Mohamed

A Nemzetközi Egynapos Sebészeti Társaság (IAAS) magyar elnökkel folytatja munkáját. Dr. Gamal Eldin Mohamed, az orvostudományok kandidátusa a budapesti Orvostudományi Egyetemen szerezte a diplomáját, jelenleg több hazai egészségügyi intézményben dolgozik, többek között a Benyovszky Orvosi Központban. A közel húsz országot tömörítő nemzetközi  szervezetben szerzett tapasztalatait a magyarországi Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság (MEST) elnökeként is hasznosítja.

Gamal dr2
Dr. Gamal Eldin Mohamed

Az egynapos sebészeti ellátás olyan, a kórházi kezelést kiváltó ellátás, amely speciális – a kórházi körülményekhez hasonló – feltételeknek megfelelő intézményben 24 óránál rövidebb ellátási időt igényel. Világszerte növekedő tendenciát mutat az ambuláns beavatkozások aránya a műtétek sorában, Magyarország ezt a tendenciát viszonylag lassan követi. A magyar szakmai társaság összehasonlító vizsgálatai szerint az egynapos ellátás lényegesen gazdaságosabb, mint a hagyományos kórházi ellátás. A magyar egynapos sebészet jelentős gazdaságossági tartalékokkal rendelkezik. Elsősorban szervezési és technikai feltételek standardizálásával csökkenthetők az úgynevezett „holt” idők, ezáltal a humán erőforrás oldaláról lehet a költséghatékonyságot fokozni. Az IAAS 1995-ben alakult Belgiumban, munkájuk hozzájárult ahhoz, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2007 óta kiemelten kezeli a sebészeti eljárásnak ezt a formáját.

A Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság megerősíti, hogy a nappali sebészet és klinikum a magyar egészségügyi reform fontos lehetősége és eszköze, mivel betegcentrikus és költséghatékony, ahogyan ez már számos fejlett országban bebizonyosodott. (orvosihirek.hu – G. Németh György)

Bejelentkezés

Comments for this post are closed.

A scleroterápia folyamata

A vénás betegségek érsebészeti kezelése számos módszert foglal magában, amelyek célja a vénás keringési problémák …

A cellulit masszázs négy előnye

A cellulit, közismert nevén narancsbőr, sokakat érintő esztétikai probléma, amely különösen a nőket érinti. A …

Globális alvásválság

A Magyar Alvás Szövetség elnökét, G. Németh Györgyöt arról kérdeztük, miért alszunk olyan rosszul mostanában, …

HyCoSy – petevezeték átjárhatósági vizsgálat

A HyCoSy (Hystero-Contrast-Sonographia) járóbeteg ellátás keretében, kizárólag magánellátásban elérhető...

Szükség van PSA tesztre?

A PSA szintjének emelkedése a vérben jelezheti a prosztata különböző állapotait, beleértve a prosztatagyulladást, …

A Magyar Alvás Szövetség éves jelentése

Korábban soha nem tapasztalt mértékben rosszabbodik az emberek alvásának a minősége – hangsúlyozta a Magyar Alvás …