Merevedési problémák!

Merevedési problémák!

Mit nevezünk merevedési problémának? Akkor beszélünk erről ,  amikor a hímvesző merevedésének elérése vagy annak megtartása-hosszabb időn át, ismétlődően nem elegendő a kielégítő sexuális teljesítéshez. Ezt sajnos lelki és pszichés állapotok is befolyásolhatják,de komoly szervi megbetegedés is lehet a hátérben. 

A merevedési problémák a  kor előrehaladtával  sajnos egyre csak nőnek. 40-70 év közötti férfiak- egy bostoni tanulmány alapján közel 52%-a merevedési zavarban szenved. Korcsoportok szerint ez fokozatosan emelkedő arányú..

Egy másik tanulmány szerint a 40 év alattiak, akiknél fennáll a merevedési zavar, azoknak 50 % a súlyos kategóriába esik, illetve az emiatt segítségért, orvoshoz fordulók száma 25% volt a 40 év alattiaknál. 

Nagyon gyakran a merevedési zavar egy  intőjel lehet, az első figyelmeztetés, hogy valami baj van a szervezetben, és sürgősen fel kell keresni a szakorvost. A teljesség igénye nélkül-a magas vérnyomás, a magas vérzsír-szint, az elhízás, a cukorbetegség, szív-érrendszeri betegségek, a túlzott mértékű dohányzás, mind okozója lehet a merevedési zavarnak,.

A fentiek pedig kezeletlenül súlyos szervi károsodásokat okozhatnak azáltal, hogy későn fedezzük fel őket. Sajnos ez a probléma már a 40 év alattiakat is egyre többet érinti.

  • 40 évnél fiatalabb férfiaknál   4-10%
  • 40 és 60 év közötti férfiaknál  40-60%
  • 60 és 70 év közötti férfiaknál  60% feletti

A merevedési zavar egy  intőjel lehet, az első figyelmeztetés, hogy valami baj van a szervezetben, és sürgősen fel kell keresni a szakorvost.  A magas vérnyomás, a magas vérzsír-szint, az elhízás, a cukorbetegség, a túlzott mértékű dohányzás, mind szervi megbetegedést okoz azáltal, hogy a szervezet érrendszerét károsítja.

Összefoglalva: A férfi önbecsülés mértékét nagyban befolyásolja az, hogy tud-e teljesíteni vagy nem. Amennyiben ez nem megfelelő, az a férfiaknak az egyik legnagyobb kudarc az életükben. 

Ne hagyja annyiban ha akadozva működik, tegyen ellene, van rá megoldás!

 


Online bejelentkezés felnőtteknek


Comments for this post are closed.

Kiből lehet alvásbajnok?

Felnőtt életkorban az egészséges emberek alvásigénye hét-kilenc óra éjszakánként - a nemzetközi tudományos ajánlások …

Édes álmok – keserű éjszakák

Az alvás és a táplálkozás összefüggéseinek felismerése az életmód kutatások új területe. A tudományos megközelítések …

Eltolódott a fiatalok alvásideje, komoly egészségügyi következményei lehetnek

A Magyar Alvás Szövetség elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy egyre súlyosabb problémát jelent a fiatalok körében …

Önismeret és karaktererősségek

Az önismeret rögös útján üléseim és csoportjaim nagyon fontos eleme az egyéni erősségek feltérképezése és …

Nyári alváshiány következményei a gyerekeknél

A nyári időszak számos kisgyermek életében a korábban megszokott alvási ritmus megváltozásával jár. Azok a 6-12 …

Elengedhetetlen fontosságú vérvétel

Szeretne egy átfogó laborvizsgálatot de hétköznap nem tud időt szakitani rá? A  Benyovszky Orvosi Központban szombaton …