Mi a meddőség közvetlen okozója?

Mi a meddőség közvetlen okozója?

A cukorbetegség mind a férfi, mind a női oldalon meddőséget okozhat. A nőknél a peteérést, férfiaknál a spermiumok érését gátolja, illetve merevedési zavarokat is okozhat. Ha hosszú ideje sikertelen a teherbeesés, érdemes inzulinrezisztancia vizsgálatot elvégeztetni.

A cukorbetegség (diabétesz) olyan krónikus anyagcsere-betegség, amely magas vércukorszinttel jár. Az inzulin hiánya vagy ellenállása miatt a szervezet nem tudja megfelelően felhasználni a cukrot, ami hosszú távon káros hatással lehet a szervezetre, például idegkárosodáshoz, vesebetegséghez, szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet. A cukorbetegség típusától függően a kezelés magában foglalhatja az inzulin injekciózását, a gyógyszeres kezelést, az életmódváltozásokat, mint például a diéta és a testmozgás.

A cukorbetegség megelőzése érdekében fontos a megfelelő táplálkozás, a rendszeres testmozgás, az egészséges testsúly és a rendszeres egészségügyi ellenőrzések. Ha észleljük a tüneteket, érdemes orvoshoz fordulni, mert a korai diagnózis és a megfelelő kezelés hozzájárulhat az egészséges életmódhoz és a szövődmények megelőzéséhez.

A Benyovszky Orvosi Központban lehetőség van vérvételre.


Comments for this post are closed.