Ön is fejfájós?

Ön is fejfájós?

Szinte minden embernek fájt már a feje életében. Ilyenkor általában rögtön valamilyen fájdalomcsillapító gyógyszert veszünk be, s megadóan várjuk, hogy szűnjön a fájdalom. Ha pedig a fejfájás krónikussá, azaz ismétlődővé válik, tanácsos orvoshoz fordulni, hogy kiderüljön a fájdalom oka, mert a betegség kezelésével végleg megszabadulhatunk a folyton visszatérő gyötrelemtől. Fejfájás sokféle lehet, annak oka is számtalan, ám számos, gyógyíthatatlannak látszó esetben nyaki probléma áll a hátterében, amire pedig ritkán gondolnak. Ráadásul ez kíméletes, fájdalommentes és teljesen veszélytelen manuálterápiával, azaz kézzel végzett gyógyítással kezelhető, sőt elmulasztható.

Jellegzetes tünetek

Mivel a nyaki eredetű fejfájást nem könnyű diagnosztizálni, érdemes odafigyelni magának a fájdalomnak a jellegzetességeire. A nyaki eredetű fejfájás ugyanis klinikailag nagyon is jellemző tünetegyüttest alkot.
A fájdalom a tarkótájról indul ki, onnan sugárzik előre a szem felé. Jelentkezhet az egyik vagy akár mindkét oldalon is. Többnyire reggel kezdődik. Nyilalló, éles fájdalom, amely gyakran kombinálódik nem forgó jellegű szédüléssel, egyensúlyzavarral, oldal irányú járásbizonytalansággal, esetenként hullámzásérzéssel, amit fejforgatás, testhelyzetváltozás vált ki. Kísérheti a fejfájást hallászavar, fülzúgás, halláscsökkenés, látászavar, például szikralátás vagy sötét karikák a szem előtt. Általános panaszként fáradékonyság, izomgyengeség érzése, gondolkodási nehezítettség jelentkezhet.

A szakorvos hangsúlyozta, hogy ilyen jellegű panaszoknál gondolni kell arra, hogy a fejfájást és a vele járó egyéb tüneteket a felső nyaki csigolyák blokkolása okozhatja.

A blokkolás a csigolyák közötti ízületekben egy mechanikus, pontosabban mikromechanikus mozgáscsökkenés, amely a mozgékonyság alig észrevehető csökkenésétől egy gerincszakasz igen fájdalmas gátlódásáig, akár teljes megakadályozódásáig terjedhet – fűzte hozzá magyarázatul.

Mint mondta, az ilyen blokkolódás következményei érintik a véredények reakcióját, az izomtónust, és szinte mindig a vegetatív idegrendszert is. A vegetatív idegrendszer pedig a fejfájások kialakulásában igen nagy szerepet játszik. (Forrás: gerinces.hu, Szita Júlia)

A megfelelő izomkezelő technikákkal: masszázzsal, akupunktúrával és speciális tornával jól kezelhető.

Ha Ön is küzd a fejfájásokkal és szeretne tőle megszabadulni, könnyebbé tenni ezáltal az életét, jelentkezzen be masszőreinkhez (Berényi Viktória, Ercsei Elemér) szakemberhez, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére, hogy a problémák okát együtt feltárják és megoldják azokat. Az alábbi gombra kattintva tud időpontot foglalni:

Időpontot foglalok!

Comments for this post are closed.

A herezacskó bőrének elváltozásai

A herezacskó bőrének elváltozásai jellemzően jóindulatúak, rosszindulatú elváltozás ritkának számít. Ezek az …

Tétlenül tűrik a magyarok, hogy rosszak az éjszakáik – 5 egyszerű módszer ami segít

Az alváshiány gyakori oka, hogy anyagi gondokon feszülünk. A szundi nem helyettesíti a alvást, de rövid távon segíthet …

Téli alvás – nehéz álom

A korai sötétedés, a borús napok és a hideg jelentős hatással vannak az alvásunkra is. A téli lehangoltság, esetenként …

A mobiltelefonozás káros következményei a gyerekeknél

Jelentősen megnőtt a gyermekek okostelefon használata. A nemzetközi tanulmányokat a hazai tapasztalatok is megerősítik: …

Tudta, hogy most van a látás hónapja?

Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látás korrekcióra, ezzel …

Óraátállítás 2022

Egy nemzetközi felmérés alapján, aki 40-45 éves koráig belenyugszik abba, hogy nem alszik jól vagy eleget, az élethossza …