Lejárt akció – Nyári fül-orr-gégészeti szűrővizsgálat gyermekek és felnőttek számára

Lejárt akció – Nyári fül-orr-gégészeti szűrővizsgálat gyermekek és felnőttek számára

A Nyári fül-orr-gégészeti szűrővizsgálat - gyermekek és felnőttek számára -  során az orvos megkérdezi a pácienst a tüneteiről és kórelőzményről. Ezután megvizsgálja a fülét, az orrát és a torkát. A tympanometriás fülvizsgálat során az orvos a fülbe néz és ellenőrzi a dobhártya állapotát, valamint keresi a fülben esetlegesen jelen lévő gyulladás vagy folyadék jelenlétét. 

Az orr és az arcüreg vizsgálata során az orvos megvizsgálja az orrjáratokat, az orrgaratot és az arcüregeket. Az orrüregben vagy az arcüregekben lévő polipok vagy más elváltozások jelenlétét is keresi. A gégevizsgálat során az orvos megvizsgálja a géget, azaz a torkot és a hangszalagokat. Ezt gyakran speciális eszközökkel, például gége-tükrökkel vagy fiberoptikás endoszkóppal végzik.

A Nyári fül-orr-gégészeti szűrővizsgálat - gyermekek és felnőttek számára - célja az esetleges fül-, orr-, és gégebetegségek vagy egyéb egészségügyi problémák felismerése és diagnosztizálása. Ezek lehetnek például fülgyulladások, sinusztrombózis, orrpolipok,  orrmelléküreg-gyulladás, gégegyulladás, hangszalag-elváltozások, vagy akár daganatok is.

Ha gyermekének vagy Önnek visszatérő fülgyulladása, tartós náthája vagy makacs köhögése van - ne kezelje otthon, bízza szakemberre!

A vizsgálat tartalma

  • tympanometriás hallásmérés
  • kórtörténet
  • eszközös vizsgálat
  • orrmelléküreg ultrahangos vizsgálata
  • diagnózis felállítása
  • terápiás javaslat

 

Az eljárás fájdalommentes, bár néhány páciensnél kellemetlenséget vagy kényelmetlenséget okozhat. Mindazonáltal rendkívül fontos a szűrővizsgálat elvégzése, mivel segít a problémák korai felismerésében, a megfelelő kezelés megkezdés A fül-orr-gégészeti szűrővizsgálat általában csak az első lépést jelenti a diagnózis felállításában. Ha az orvos valamilyen eltérést vagy problémát észlel, további vizsgálatokra vagy kezelésekre irányíthatja a páciensét.Comments for this post are closed.

Has és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …

Kivételes év végi nőgyógyászati szűrőcsomag

Az év végi nőgyógyászati szűrőcsomag kiemelt fontosságú a nők egészségének megőrzése szempontjából, mivel …

Aranyér gyűrűzés 90 százalékos hatékonysággal

Az aranyeres panaszok magyarországon is rengeteg embert érintenek, szinte népbetegségről beszélünk...

Egészségmegőrzés és korai betegség felismerés ultrahang segítségével

Az ultrahangvizsgálat napjainkban az egyik legelterjedtebb diagnosztikai módszer, hiszen fájdalommentes...

Kardiovaszkuláris betegségek korai felismerése

A szűrés amely segít az időben történő beavatkozásban, a megfelelő kezelések elindításában és az életmódváltások …

Gyermek és felnőtt ortopédiai szűrés

A gyermek és felnőtt ortopédia szűrés alapvető fontosságú a mozgásszervi problémák megelőzésében és az egészséges …