Sunyin rejtőzködő – cukorbetegség

Sunyin rejtőzködő – cukorbetegség

                                                                            Lehet, hogy Ön is cukorbeteg?

Minden második cukorbeteg nem tud a betegségéről. Ha valamelyik rizikófaktor Önt vagy családtagját érinti, akkor fokozott kockázatot jelentőn állapotban van.

Rizikófaktorok :

 • elhízás
 • 45 év feletti életkor
 • magas vérnyomás
 • mozgásszegény életmód
 • terhességi cukorbetegség
 • családban előforduló cukorbetegség
 • bizonyos gyógyszerek szedése

Tekintve, hogy a cukorbetegség (kivételes esetektől eltekintve) vissza nem fordítható állapot, a diagnózis pontosítása, az esetleges kiváltó tényezők felderítése és az anyagcsere-helyzet rendezése, az esetleges szövődmények megállapítása a legelső feladat.

Vigyázzon magára és családjára! A cukorbetegség súlyos szövődményekkel járhat.

Keresse fel mielőbb diabetológus szakorvosunkat, hogy esetleg fennálló kezdődő cukor problémájára mielőbbi segítséget kapjon.

Jelentkezzen MOST szűrővizsgálatunkra!

 

Kedvezményes ajánlat tartalma :

 • belgyógyászati vizsgálat
 • fizikális vizsgálat
 • EKG-vizsgálat
 • terápiás terv készítés

Szakorvosunk : Dr.Sal István    belgyógyász (diabetológus, obezitológus), magatartásterápeuta szakorvos                                                                                             

 

Bejelentkezés

Az ajánlat érvényességének időpontja: 2018.05.04.

 

 

A cukorbetegségről

 

A cukorbetegeknek két nagy csoportja van: az 1-es és a 2-es típus, a kettőnek az aránya 10:90 %. Felnőttek körében ritkán előforduló a LADA típus (Latent Autoimmun Diabetes in Adult), viszont a 2-es (felnőtt kori) egyre gyakoribb fiatalok között, sőt gyermekkorban is.

Külön specialitás a terhességi diabetes, amely lehet 1-es és 2-s típusú is. A szakellátás során, a magzat érdekében dietetikus bevonásával oldjuk meg az anyagcsere-helyzet optimális kialakítását.

A felnőtt diabetológiai rendelésen tehát zömmel 2-es típusú betegek ellátását tervezzük. A 2-es típusú cukorbetegség rendszerint háziorvosi vizsgálat során derül ki, többnyire későn, mert a tünetek jelentkezésekor az inzulin-termelés már felére csökken.

Tekintve, hogy ez az állapot (kivételes esetektől eltekintve) vissza nem fordítható, a magán ellátásban a diagnózis pontosítása, az esetleges kiváltó tényezők felderítése és az anyagcsere-helyzet rendezése, az esetleges – már ekkor előforduló – szövődmények megállapítása a feladat.

A biológiai paraméterek rendezése mellett a beteggel való pszichés foglalkozást, a jobb életminőség biztosítását egyenrangú kötelességünknek tekintjük. Ezt nevezzük magatartásorvoslásnak, amely a gondozás során egy életen át tartó folyamat. Ezt a gondozást kívánjuk magasabb szinten, személyre-szabott módszerekkel megvalósítani.

 

Comments for this post are closed.