Szégyenlős férfiak – hölgyeknek a férfigondokról

Szégyenlős férfiak – hölgyeknek a férfigondokról

Megfigyelte-e már, kedves hölgyem, miként pisil az Ön férje?  Már úgy hátulról. Ha a vizelet hangja, az úgynevezett csurgáshang csekély,  és  kedves párja az intim művelet közben esetleg fél kézzel a szemben levő falnak támaszkodik, érdemes még jobban figyelni.  És meg is kérdezni  tőle, hogy nincsenek-e  más gondjai. Például: fájdalomérzet  az ürítés közben,  esetleg  a vese vagy a prosztata környékén érzékenység,  talán túl gyakori vizelési inger?

Törekedjünk az őszinte válaszadásra, és ne restelljünk továbbra sem érdeklődni.  A nők szégyenérzékénél csak a férfiaké erősebb – állítja sok gyógyító, akiknek a megelőzésben szerzett tapasztalatai  igazolják az állítást. Míg a hölgyek körében  az orvosi vizsgálathoz  szükséges  szégyenérzet jóval csekélyebb – igaz, kislánykoruk óta rendszeresen járnak nőgyógyászhoz, addig a férfiaknál a szemérem tájékának a feltárása, még orvosi vizsgálat esetében is, jóval komolyabb gátlásokkal jár. Pedig a férfiaknak is hozzá kell szokniuk: úgy 40- 45  éves kortól  évente legalább egyszer, ötven év felett még sűrűbben, hogy urológiai  szűrővizsgálatnak vessék alá magukat. Dr. Varga Imre urológus szakember, a Benyovszky Orvosi Központ főorvosa megerősíti:  nem csak akkor kell orvoshoz fordulni, ha már valami fáj, vagy egyéb tünet jelentkezik.  Az urológiai szakterületen különösképpen igaz:, a rendszeres szűrővizsgálatok,  az időben karbantartott állapot nemcsak a megelőzés szempontjából fontos, hanem a szervezet számára nem érzékelhető, de a szakorvos által már észlelt negatív jelek, az időben felismert baj kezelésével időt – és gyorsan tegyük hozzá: életet nyerhetünk.

Pácienseink számára elérhetőek intézményünkben azon szakterületek is, amelyek a gyógyulást elősegíthetik. Ne habozzon, jelentkezzen be most szakrendelésünkre!

 Comments for this post are closed.

A scleroterápia folyamata

A vénás betegségek érsebészeti kezelése számos módszert foglal magában, amelyek célja a vénás keringési problémák …

A cellulit masszázs négy előnye

A cellulit, közismert nevén narancsbőr, sokakat érintő esztétikai probléma, amely különösen a nőket érinti. A …

Globális alvásválság

A Magyar Alvás Szövetség elnökét, G. Németh Györgyöt arról kérdeztük, miért alszunk olyan rosszul mostanában, …

HyCoSy – petevezeték átjárhatósági vizsgálat

A HyCoSy (Hystero-Contrast-Sonographia) járóbeteg ellátás keretében, kizárólag magánellátásban elérhető...

Szükség van PSA tesztre?

A PSA szintjének emelkedése a vérben jelezheti a prosztata különböző állapotait, beleértve a prosztatagyulladást, …

A Magyar Alvás Szövetség éves jelentése

Korábban soha nem tapasztalt mértékben rosszabbodik az emberek alvásának a minősége – hangsúlyozta a Magyar Alvás …