A szervünk ami fontosabb, mint gondolnánk!

A szervünk ami fontosabb, mint gondolnánk!

Ma Magyarország az átlagos várható életkor tekintetében európai összehasonlításban az utolsók közé tartozik. Különösen súlyos probléma a korai halandóság magas aránya a férfiak között. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint az öregedés és korai halandóság egyik legfőbb oka a vese energiájának kimerülése. A kínai orvoslás úgy tartja: a vese energiája harminc éves korunkig abból táplálkozik, amit szüleinktől kaptunk, de harminc éves kor után már pótlásra szorul.

2A Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) szerint a vese-meridián – a vese és funkcionális területe – a szervezet energiájának legfőbb forrása. A vese-meridián felelős a csontok fejlődéséért, a csontvelő-képződésért, a szexuális tevékenységért és nehéz munkavégzésért, a hormontermelésért, széklet- és vizelet kiválasztásért. A vese erőnléte kimutatható a haj, a memória, és az egész test általános állapotában.

A vese gyengesége számos súlyos problémát okozhat, mint például csontritkulást, a végtagok gyengeségét, sarokfájást, a hormonok rendellenességét, szabálytalan menstruációt, korai menopauzát és méhcisztát, impotenciát, korai magömlést, a vizelet visszatartásra való képtelenséget, őszülést és hajhullást. A vese gyengeségére vezethető vissza az emlékezet gyengülése, szédülés, fülzúgás is. A meggyengült vese és a szív közötti kapcsolat hiánya magas vérnyomáshoz és cukorbetegséghez, a gyenge vese yin-hiánya pedig magas zsírszinthez és elhízáshoz vezet. A modern kutatás szoros összefüggést mutat ki a vese állapota és az öregedés között. A vese, amely számos hormon kiválasztásáért felelős, nagy mértékben befolyásolja az öregedés tüneteinek megjelenését, és bizonyos öregkori betegségek jelentkezését.

Hogyan védjük a vese egészségi állapotát és energiáját?

3A „szervóra” (biológiai óra) alapján a vese egészsége szempontjából különösen fontos a délután 5 és éjfél közötti időszak. A vese délután 5 és 7 óra között kezd feltöltődni új energiával. Ilyenkor nem szabad túl sós, zsíros, nehéz ételt és alkoholt fogyasztani, ami károsítaná a vesét. A 10-11 óra közötti energiaállapot a legalkalmasabb a szexuális életre. 11 és hajnali 2 közé esik a szervezet – elsősorban a máj és epehólyag – pihenésének legfontosabb ideje: ezalatt a szexuális együttlét kerülendő, mert azzal meggátoljuk a szervezet energiával való feltöltődését a következő napra. Együttlét után nem szabad azonnal hideg italt, alkoholt, csípős ételt fogyasztani, dohányozni, ami károsítaná a nagy energiakifejtés után kimerült vesét.

4A nők számára a vese egészsége és ennek következtében a hosszantartó fiatalság szempontjából különösen fontos a menstruáció, a terhesség, illetve a szülés utáni időszak. A rendszeres menstruáció fenntartása fiatalkortól kezdve alapvető feladat. A távol-keleti orvoslás kerüli a hormontartalmú fogamzásgátlók alkalmazását. Kerülni kell a vese felfázását, melegen kell tartani a vesetájékot és az alsó húgyutakat, rendszeresen kell meleg gyömbér teát, angelikagyökér-levest és főzetet és más vesemeridián-melegítő és vérkeringés-javító teákat fogyasztani.

A kínai közmondás szerint ki-ki önmagának legjobb orvosa. Önön múlik, hogy élete olyan hosszú és egészséges lesz-e, mint a legfejlettebb országok polgáraié. Ez pedig elsősorban a vese ápolásától függ, amelyet a kínai mondás értelmében olyan figyelemmel kell gondozni, mint egy kisbabát.

 (Forrás: http://drchenpatika.com/)Comments for this post are closed.

Has és kismedence ultrahangvizsgálat

A hasi és kismedence ultrahang vizsgálat nagyon sokféle információt nyújthat az érintett szervekről. Az orvos megfigyelheti …

Kivételes év végi nőgyógyászati szűrőcsomag

Az év végi nőgyógyászati szűrőcsomag kiemelt fontosságú a nők egészségének megőrzése szempontjából, mivel …

Aranyér gyűrűzés 90 százalékos hatékonysággal

Az aranyeres panaszok magyarországon is rengeteg embert érintenek, szinte népbetegségről beszélünk...

Egészségmegőrzés és korai betegség felismerés ultrahang segítségével

Az ultrahangvizsgálat napjainkban az egyik legelterjedtebb diagnosztikai módszer, hiszen fájdalommentes...

Kardiovaszkuláris betegségek korai felismerése

A szűrés amely segít az időben történő beavatkozásban, a megfelelő kezelések elindításában és az életmódváltások …

Gyermek és felnőtt ortopédiai szűrés

A gyermek és felnőtt ortopédia szűrés alapvető fontosságú a mozgásszervi problémák megelőzésében és az egészséges …