A szervünk ami fontosabb, mint gondolnánk!

A szervünk ami fontosabb, mint gondolnánk!

Ma Magyarország az átlagos várható életkor tekintetében európai összehasonlításban az utolsók közé tartozik. Különösen súlyos probléma a korai halandóság magas aránya a férfiak között. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint az öregedés és korai halandóság egyik legfőbb oka a vese energiájának kimerülése. A kínai orvoslás úgy tartja: a vese energiája harminc éves korunkig abból táplálkozik, amit szüleinktől kaptunk, de harminc éves kor után már pótlásra szorul.

2A Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) szerint a vese-meridián – a vese és funkcionális területe – a szervezet energiájának legfőbb forrása. A vese-meridián felelős a csontok fejlődéséért, a csontvelő-képződésért, a szexuális tevékenységért és nehéz munkavégzésért, a hormontermelésért, széklet- és vizelet kiválasztásért. A vese erőnléte kimutatható a haj, a memória, és az egész test általános állapotában.

A vese gyengesége számos súlyos problémát okozhat, mint például csontritkulást, a végtagok gyengeségét, sarokfájást, a hormonok rendellenességét, szabálytalan menstruációt, korai menopauzát és méhcisztát, impotenciát, korai magömlést, a vizelet visszatartásra való képtelenséget, őszülést és hajhullást. A vese gyengeségére vezethető vissza az emlékezet gyengülése, szédülés, fülzúgás is. A meggyengült vese és a szív közötti kapcsolat hiánya magas vérnyomáshoz és cukorbetegséghez, a gyenge vese yin-hiánya pedig magas zsírszinthez és elhízáshoz vezet. A modern kutatás szoros összefüggést mutat ki a vese állapota és az öregedés között. A vese, amely számos hormon kiválasztásáért felelős, nagy mértékben befolyásolja az öregedés tüneteinek megjelenését, és bizonyos öregkori betegségek jelentkezését.

Hogyan védjük a vese egészségi állapotát és energiáját?

3A „szervóra” (biológiai óra) alapján a vese egészsége szempontjából különösen fontos a délután 5 és éjfél közötti időszak. A vese délután 5 és 7 óra között kezd feltöltődni új energiával. Ilyenkor nem szabad túl sós, zsíros, nehéz ételt és alkoholt fogyasztani, ami károsítaná a vesét. A 10-11 óra közötti energiaállapot a legalkalmasabb a szexuális életre. 11 és hajnali 2 közé esik a szervezet – elsősorban a máj és epehólyag – pihenésének legfontosabb ideje: ezalatt a szexuális együttlét kerülendő, mert azzal meggátoljuk a szervezet energiával való feltöltődését a következő napra. Együttlét után nem szabad azonnal hideg italt, alkoholt, csípős ételt fogyasztani, dohányozni, ami károsítaná a nagy energiakifejtés után kimerült vesét.

4A nők számára a vese egészsége és ennek következtében a hosszantartó fiatalság szempontjából különösen fontos a menstruáció, a terhesség, illetve a szülés utáni időszak. A rendszeres menstruáció fenntartása fiatalkortól kezdve alapvető feladat. A távol-keleti orvoslás kerüli a hormontartalmú fogamzásgátlók alkalmazását. Kerülni kell a vese felfázását, melegen kell tartani a vesetájékot és az alsó húgyutakat, rendszeresen kell meleg gyömbér teát, angelikagyökér-levest és főzetet és más vesemeridián-melegítő és vérkeringés-javító teákat fogyasztani.

A kínai közmondás szerint ki-ki önmagának legjobb orvosa. Önön múlik, hogy élete olyan hosszú és egészséges lesz-e, mint a legfejlettebb országok polgáraié. Ez pedig elsősorban a vese ápolásától függ, amelyet a kínai mondás értelmében olyan figyelemmel kell gondozni, mint egy kisbabát.

 (Forrás: http://drchenpatika.com/)

Comments for this post are closed.

A herezacskó bőrének elváltozásai

A herezacskó bőrének elváltozásai jellemzően jóindulatúak, rosszindulatú elváltozás ritkának számít. Ezek az …

Tétlenül tűrik a magyarok, hogy rosszak az éjszakáik – 5 egyszerű módszer ami segít

Az alváshiány gyakori oka, hogy anyagi gondokon feszülünk. A szundi nem helyettesíti a alvást, de rövid távon segíthet …

Téli alvás – nehéz álom

A korai sötétedés, a borús napok és a hideg jelentős hatással vannak az alvásunkra is. A téli lehangoltság, esetenként …

A mobiltelefonozás káros következményei a gyerekeknél

Jelentősen megnőtt a gyermekek okostelefon használata. A nemzetközi tanulmányokat a hazai tapasztalatok is megerősítik: …

Tudta, hogy most van a látás hónapja?

Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látás korrekcióra, ezzel …

Óraátállítás 2022

Egy nemzetközi felmérés alapján, aki 40-45 éves koráig belenyugszik abba, hogy nem alszik jól vagy eleget, az élethossza …