Terhesgondozás

Terhesgondozás

Az egyik legnagyobb élmény egy leendő édesanya életében amikor reggel végre megjelenik az a várva várt második vonal.

Az esetek többségében ez azt jelenti, hogy a méhében egy új élet kezdi kezdetét. A teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől kezdve a szülésig),
magában foglalja a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokoll által meghatározott ultrahang, labor és manuális vizsgálatok elvégzését, amelyekkel a várandós kismama és magzatának életfunkcióit követhetjük nyomon.

A tanácsadáson való részvétel segítséget nyújt az életmódváltozásra a táplálkozásra, sportra és a szexuális életre. Tájékoztatást kap a leendő kismama, hogy hogyan tud minél könnyebben felkészülni a szülés folyamatára, hogyan tudja könnyebbé tenni a terhességi hónapokat, melyek alatt tudatossá válik benne, hogy egy új életet fog a világra hozni.

A kismama a gondozás alatt választ kap arra is, hogy milyen legyen a szülés.

A gondozás egyik legfontosabb célja , hogy a kismama teljesen felkészülten induljon a szülőszobába, amennyiben félelem hatotta egykor át amikor a szülésre gondolt ennek a gondolatnak a megváltoztatására vagyunk mi.

A terhesgondozásunk lényege, hogy a kismama ne féljen a szüléstől, hanem fizikálisan pszichésen és egészségesen felkészülve várja leendő gyermekének világrajövetelét.

A terhesgondozás célja, hogy minden olyan kóros állapotot időben felismerjen az orvos, amely az anya, illetve a baba egészségét veszélyeztetheti.

Az első lépés: a nőgyógyász szakorvos megállapítja a terhességet. Fontos tudni a menstruációnk első napját mert ez sokszor fogják kérdezni. a következő hónapokban. ugyanis ez alapján számolják ki a terhességed korát. A rendelet szerint – az első vizsgálatokat nem számítva – trimeszterenként legalább egyszer meg kell vizsgálnia téged a nőgyógyásznak és a védőnőnek.

Általában azonban még problémamentes terhesség esetén is sűrűbben, legalább havonta számíthatsz egy vizitre a nőgyógyásznál. Ha pedig valamilyen probléma adódik, még gyakrabban kell látogatni az orvost. A szakorvos vezeti a kiskönyvben a legfrissebb vizsgálatok eredményeit, emellett rendszeresen megméri a vérnyomást, a testsúlyt és a haskörfogatot de végezhet tesztcsíkos vizelet- és vércukorvizsgálatot, továbbá a baba szívhangját is ellenőrizheti.

A terhesgondozás akkor hatékony igazán ha már a fogamzás elött elkezdődik.

Fontosn még azt is ,hogy olyan orvost válasszunk aki végig mellettünk fog állni az egész várandósság alatt. Nincs rosszabb érzés mint ha olyan orvoshoz kerülünk akivel eddig nem találkoztunk a várandósságunk időszakában.

Ne feledd, a család az első!
Az Orvosi Központunkban Dr Keszthelyi Márton végzi a terhesgondozást minden kedden.
Bejelentkezni az alábbi telefonszámon vagy online.

Online foglalás


Hívás: +36-1-786-3045

Comments for this post are closed.

Korai felismerés a legjobb a védekezés

Az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély!

Az aranyér változatai 2. rész

Külső aranyér A külső aranyér a végbél külső részén jelenik meg ez a kitüremkedő visszértágulat. Dörzsölésre …

Az aranyér változatai 1 rész

Az aranyérnek az elhelyezkedés szempontjából háromféle típusa létezik: a külső aranyér, belső aranyér és ezek …

Miért baj a kialvatlanság?

Az álmatlanság tünet. Lényege, hogy az alvás nem felel meg alapvető funkciójának, folyamata megzavart, tartama megrövidült, …

Nem mindig az erősebb nem az erősebb

HPV fertőzés hogyan érinti a férfiakat A genitális HPV-t általában fertőzött személlyel folytatott nemi érintkezés …

A méhnyakrák szűrése csak a HPV vírus szűrésével lehet teljes!

Az elmúlt évek szakmai adatai azt mutatják, hogy a méhnyakrák az esetek 24-32%-ában olyan nőknél alakul ki, akiknek …