Terhesgondozás

Terhesgondozás

Az egyik legnagyobb élmény egy leendő édesanya életében amikor reggel végre megjelenik az a várva várt második vonal.

Az esetek többségében ez azt jelenti, hogy a méhében egy új élet kezdi kezdetét. A teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől kezdve a szülésig), magában foglalja a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokoll által meghatározott ultrahang, labor és manuális vizsgálatok elvégzését, amelyekkel a várandós kismama és magzatának életfunkcióit követhetjük nyomon.

A tanácsadáson való részvétel segítséget nyújt az életmódváltozásra a táplálkozásra, sportra és a szexuális életre. Tájékoztatást kap a leendő kismama, hogy hogyan tud minél könnyebben felkészülni a szülés folyamatára, hogyan tudja könnyebbé tenni a terhességi hónapokat, melyek alatt tudatossá válik benne, hogy egy új életet fog a világra hozni.

Milyen lesz a szülés?

A gondozás egyik legfontosabb célja , hogy a kismama teljesen felkészülten induljon a szülőszobába, amennyiben félelem hatotta egykor át amikor a szülésre gondolt ennek a gondolatnak a megváltoztatására vagyunk mi.  A terhesgondozás lényege, hogy a kismama ne féljen a szüléstől, hanem fizikálisan pszichésen és egészségesen felkészülve várja leendő gyermekének világrajövetelétA terhesgondozás célja, hogy minden olyan kóros állapotot időben felismerjen az orvos, amely az anya, illetve a baba egészségét veszélyeztetheti.

Az első lépés: a nőgyógyász szakorvos megállapítja a terhességet. Fontos tudni a menstruáció első napját mert ez sokszor fogják kérdezni. a következő hónapokban. ugyanis ez alapján számolják ki a terhessége korát. A rendelet szerint – az első vizsgálatokat nem számítva – trimeszterenként legalább egyszer meg kell vizsgálnia a nőgyógyásznak és a védőnőnek.

Általában azonban még problémamentes terhesség esetén is sűrűbben, legalább havonta számíthat egy vizitre a nőgyógyásznál. Ha pedig valamilyen probléma adódik, még gyakrabban kell látogatni az orvost. A szakorvos vezeti a kiskönyvben a legfrissebb vizsgálatok eredményeit, emellett rendszeresen megméri a vérnyomást, a testsúlyt és a haskörfogatot de végezhet tesztcsíkos vizelet- és vércukorvizsgálatot, továbbá a baba szívhangját is ellenőrizheti.

A terhesgondozás akkor hatékony igazán ha már a fogamzás elött elkezdődik.

Olyan orvost válasszunk aki végig mellettünk fog állni az egész várandósság alatt. Nincs rosszabb érzés mint ha olyan orvoshoz kerülünk akivel eddig nem találkoztunk a várandósságunk időszakában.

 


Online bejelentkezésComments for this post are closed.

A cellulit masszázs 4 előnye

A cellulit, közismert nevén narancsbőr, sokakat érintő esztétikai probléma, amely különösen a nőket érinti. A …

Globális alvásválság

A Magyar Alvás Szövetség elnökét, G. Németh Györgyöt arról kérdeztük, miért alszunk olyan rosszul mostanában, …

Mely esetekben indokolt a petevezeték átjárhatósági vizsgálat?

A petevezeték átjárhatósági vizsgálat (Hycosy) számos esetben indokolt lehet, különösen akkor, ha meddőségi problémák …

HyCoSy – petevezeték átjárhatósági vizsgálat

A HyCoSy (Hystero-Contrast-Sonographia) járóbeteg ellátás keretében, kizárólag magánellátásban elérhető...

Szükség van PSA tesztre?

A PSA szintjének emelkedése a vérben jelezheti a prosztata különböző állapotait, beleértve a prosztatagyulladást, …

MD orvosi kollagén terápia

Az MD orvosi kollagén terápia egy olyan prémium injekciós kúra, mely a gyulladás során fellépő mozgásszervi fájdalmat …