Terhesgondozás

Terhesgondozás

Az egyik legnagyobb élmény egy leendő édesanya életében amikor reggel végre megjelenik az a várva várt második vonal.

Az esetek többségében ez azt jelenti, hogy a méhében egy új élet kezdi kezdetét. A teljes körű terhesgondozás (a terhesség észlelésétől kezdve a szülésig), magában foglalja a szülészet-nőgyógyászati szakmai protokoll által meghatározott ultrahang, labor és manuális vizsgálatok elvégzését, amelyekkel a várandós kismama és magzatának életfunkcióit követhetjük nyomon.

A tanácsadáson való részvétel segítséget nyújt az életmódváltozásra a táplálkozásra, sportra és a szexuális életre. Tájékoztatást kap a leendő kismama, hogy hogyan tud minél könnyebben felkészülni a szülés folyamatára, hogyan tudja könnyebbé tenni a terhességi hónapokat, melyek alatt tudatossá válik benne, hogy egy új életet fog a világra hozni.

Milyen lesz a szülés?

A gondozás egyik legfontosabb célja , hogy a kismama teljesen felkészülten induljon a szülőszobába, amennyiben félelem hatotta egykor át amikor a szülésre gondolt ennek a gondolatnak a megváltoztatására vagyunk mi.  A terhesgondozás lényege, hogy a kismama ne féljen a szüléstől, hanem fizikálisan pszichésen és egészségesen felkészülve várja leendő gyermekének világrajövetelétA terhesgondozás célja, hogy minden olyan kóros állapotot időben felismerjen az orvos, amely az anya, illetve a baba egészségét veszélyeztetheti.

Az első lépés: a nőgyógyász szakorvos megállapítja a terhességet. Fontos tudni a menstruáció első napját mert ez sokszor fogják kérdezni. a következő hónapokban. ugyanis ez alapján számolják ki a terhessége korát. A rendelet szerint – az első vizsgálatokat nem számítva – trimeszterenként legalább egyszer meg kell vizsgálnia a nőgyógyásznak és a védőnőnek.

Általában azonban még problémamentes terhesség esetén is sűrűbben, legalább havonta számíthat egy vizitre a nőgyógyásznál. Ha pedig valamilyen probléma adódik, még gyakrabban kell látogatni az orvost. A szakorvos vezeti a kiskönyvben a legfrissebb vizsgálatok eredményeit, emellett rendszeresen megméri a vérnyomást, a testsúlyt és a haskörfogatot de végezhet tesztcsíkos vizelet- és vércukorvizsgálatot, továbbá a baba szívhangját is ellenőrizheti.

A terhesgondozás akkor hatékony igazán ha már a fogamzás elött elkezdődik.

Olyan orvost válasszunk aki végig mellettünk fog állni az egész várandósság alatt. Nincs rosszabb érzés mint ha olyan orvoshoz kerülünk akivel eddig nem találkoztunk a várandósságunk időszakában.

Ne feledd, a család az első! A Benyovszky Orvosi Központban Dr. Keszthelyi Márton végzi a terhesgondozást.
 

Online foglalás
 


Hívás: +36-1-786-3045

Comments for this post are closed.

Kardiológia preventív célból.

“Megéri a szívfájdalom azt a pár percnyi boldogságot, amiben részesülünk. És az összetört szív darabkái …

Tályoggal nehéz az élet! Régen furunkulusnak hívták

A tályog körülírt szöveti gennygyülem, amely akkor keletkezik, ha fehérvérsejtek tömegesen vándorolnak a test egy …

Carotis Ultrahang a nyaki verőér ultrahangos vizsgálata

A nyakban futó verőerek állapotát vizsgálja az erek esetleges elzáródását, szűkületét. Az agy működéséhez …

Y GENERÁCIÓS VAGY HOZZÁD SZÓLUNK!

Az internet azonnali feszültségoldást kínál hiszen mindenkinek van online barátja, egyből kibeszélheti a problémáit.Ebből …

BETARTANDÓ ÓVINTÉZKEDÉSEK!

A koronavírus ugyanúgy terjed, mint az influenza, cseppfertőzéssel, vagyis az orrból vagy szájból származó apró …

Végbélrepedés

Kevés olyan betegség létezik ami akkora fájdalmat tud okozni, mint egy kiadós végbélrepedés! Itt a cél a végbél-záróizomzat …