Tudta, hogy most van a látás hónapja?

Tudta, hogy most van a látás hónapja?

Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látás korrekcióra, ezzel szemben Magyarországon közel 1.5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éleslátás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése.

Jelentkezz a "Látás hónapja"csomagunkra amely a következőket tartalmazza: közeli és távoli látásvizsgálat, szemnyomás mérés, mikroszkópos szemvizsgálat, szemfenék vizsgálat, színlátás vizsgálat.

  • szemnyomás mérés:egy pillanatra a szemre fújt levegő segítségével ellenőrzik a szemnyomás.
  • szemfenék vizsgálat: ha a pupillát kitágították, megkérik a beteget, hogy állát és homlokát támassza a réslámpa (tulajdonképpen egy vizsgáló mikroszkóp) fejtartójához. Az orvos ezen a vizsgálóeszközön és egy előtétlencsén keresztül nézi meg a szemfeneket.
  • színlátás vizsgálat: a színlátás vizsgálata a pszeudo-izokromatikus ábrák  (pseudoisochromaticus táblák) – azaz a „pöttös táblák” segítségével történik. Az ebben elrejtett színes számokat, ábrákat a színtévesztő nehezen, vagy nem ismeri fel.

Mindegyik vizsgálat fájdalommentes,időpont egyeztetés lehetséges telefonon a honlapon messengeren keresztül.


Online bejelentkezésComments for this post are closed.