Új CT és mammográfiai készülék a kistarcsai Flór Ferenc kórházban

Új CT és mammográfiai készülék a kistarcsai Flór Ferenc kórházban

Uj CT es mammografiai keszulek a kistarcsai  Flor Ferenc korhazban-Korhaz
Flór Ferenc Kórház

Az orvosi diagnosztika fejlődésének egyik leglátványosabb, legfontosabb és legdrágább területe a képalkotó technológia. A pontosság mellett a gyorsaság és a kommunikációs üzenetek rögzítése, valamint továbbítása kulcsfontosságú értékei a korszerű gyógyászatnak. Ezért is számít különleges eseménynek, ha új CT és mammográfiai készülékek állnak a betegellátás szolgálatába, mint ahogy ez a minap Kistarcsán, a Pest megyei Flór Ferenc Kórházban történt.

A Huniko Kft kistarcsai telephelyére 2014 végén érkeztek az új diagnosztikai berendezések, a telepítés és a próbaüzem után április végén került sor az átadó ünnepségre. – A HUNIKO Kft. 1997. óta vesz részt a Flór Ferenc Kórház radiológia diagnosztikai feladataink az ellátásában, közreműködőként. Szakmai és emberi kapcsolata a tulajdonosnak és a mindenkori kórházvezetőknek zavartalan volt, mert mindkét fél a minőségi betegellátás biztosítását tartotta a legfőbb értéknek. A HUNIKO Kft. az eltelt 18 év alatt számos fejlesztést hajtott végre (MRI, CT, angiografiás készülék, mammográfia, UH stb.), így jelenleg a legelismertebb radiológiai diagnosztikai központtá vált az Észak-Közép-Magyarországi nagytérségben – hangsúlyozta dr. Trombitás Zoltán főigazgató.

Uj CT es mammografiai keszulek a kistarcsai  Flor Ferenc korhazban-Dr. Urbanek Krisztina
“A mammográf berendezés modern, gyors és „páciensbarátibb” “

Az új Siemens Somatom Scope berendezéssel a klinikai osztályok igényeit tudják sokkal pontosabban teljesíteni, javul a virtuális angiográfiai vizsgálatok minősége és gyorsasága.

Az egységesített Siemens rendszerrel gyorsabban eljut a képi információ, így kényelmesebb és gyorsabb a munkavégzés. – A Flór Ferenc Kórház képalkotó diagnosztikai feladatait kizárólagosan a HUNIKO Kft. végzi saját szakszemélyzettel és eszközökkel – hangsúlyozta az átadási ünnepségen Gyarmati János, a Huniko Kft. igazgatója. – 2011 – 2014. között a képalkotó diagnosztikai berendezések szinte mindegyike helyett  új, modern eszközök kerültek installálásra, amellyel párhuzamosan az azokat fogadó épületrészek is megújultak. – A Siemens mammográf berendezés modern, gyors és „páciensbarátibb”, a próbaüzem alatt szerzett tapasztalataink szerint sokkal kényelmesebb a vizsgálat, mint korábban – értékelte tapasztalatait dr. Urbanek Krisztina, a Hunikó igazgató főorvosa.

Amennyiben MRI, CT, angiografia, mammográfia, UH stb. vizsgálatra volna szüksége, keressen bennünket időpont-egyeztetés céljából.

Bejelentkezés

A cikk folytatása Elolvasom

Háttérinformáció 

A HUNIKO Egészségügyi Kft-t magyar magánszemélyek alapították 1994-ben. Céljuk a modern képalkotó diagnosztikai eljárások Magyarországon történő meghonosítása volt. A társaság nagy értékű radiológiai gépekkel és műszerekkel, saját egészségügyi szakszemélyzettel komplex diagnosztikai szolgáltatást végez, önálló kórházi osztályokat működtet a magyar egészségügyi rendszerbe integrálódva Miskolcon és Kistarcsán. Tevékenységei közé tartoznak a CT, MR, hagyományos röntgen, mammográfia, ultrahang, angiográfia és csontsűrűség mérés vizsgálatok.

A HUNIKO Kft. lépést tart a képalkotó diagnosztikai berendezések technikai fejlődésével, az igényekhez és a lehetőségekhez mért a modern eszközpark fenntartása, annak folyamatos fejlesztése.  A fejlesztések sorába illeszkedik a kistarcsai eszközbeszerzés is, melynek keretén belül a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban CT berendezést egy új 16 szeletes CT készülékre, az analóg mammográf készüléket pedig modern direkt digitális mammográf készülékre cserélték.  Jelentős összegű és látványos infrastrukturális fejlesztések történtek a társaság által bérelt kórházi épületrészben, mely nemcsak az új berendezéseket befogadó helyiségeket érintette, hanem a páciensek és a személyzet által használt területeket is. A beruházás költségvetése meghaladta a 250 millió forintot. A HUNIKO Kft. a korábbi években fejlesztéseit gyakran EU-s támogatások segítségével vitte véghez, a kistarcsai kórházban megvalósult fejlesztéseket azonban kizárólag saját erőből finanszírozta.

A CT készülékek és vizsgálati eljárások az utóbbi évtizedben jelentős fejlődésen mentek keresztül. A kistarcsai beruházás keretében beszerzett korszerű 16 szeletes Siemens Somatom Scope CT készülék a napi rutin vizsgálatokat magas minőségben és megbízhatóan tudja kiszolgálni, a korábban alkalmazott technológiához képest nagyobb felbontás érhető el kisebb sugárdózis mellett. A járóbeteg ellátás mellett a Flór Ferenc Kórház által beküldött fekvőbetegek vizsgálata is ugyanezen CT berendezéssel zajlik. A 11 éves Siemens Mammomat 3000 Nova analóg technikával működő mammográf berendezését a HUNIKO Kft. a Siemens legmodernebb – Mammomat Inspiration típusú – direkt digitális mammográf készülékére cserélte. A direkt digitális technológia kiváltja a korábban analóg berendezés által készített felvételek külön eljárással történő digitalizálását, így a folyamat egyszerűsödik, a vizsgálati idő rövidül.  A precízebb, nagyobb felbontású készülék előnye, hogy akár a rutin szűrés, akár a klinikai mammográfia és a speciális vizsgálatok során készült felvételeket a leképzéssel egyidejűleg, magas minőségben jeleníti meg. A páciensek vizsgálata álló és ülő helyzetben is lehetséges, a korábbinál alacsonyabb sugárdózis mellett. A gép paraméter beállítása automatikus, kompressziós rendszere pácienskímélő. A berendezés biopsziás egysége a pontos, és más módon nem elvégezhető sztereotaxiás szövetminta vételt is lehetővé teszi. A HUNIKO Kft. ezen a készüléken végzi a 45-65 év közötti nők számára szervezett behívásos rendszerű emlőszűrési programot, valamint a szakorvosok által beküldött páciensek klinikai jellegű emlődiagnosztikai vizsgálatait is.

A modern diagnosztikai eszközpark megfelelő alapot nyújt a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház és a lakosság képalkotó diagnosztikai igényeinek minőségi kielégítésére, és alapot teremt a kórház és a HUNIKO Kft. között fennálló évtizedes kapcsolat sikeres folytatására.

(Forrás: orvosihirek.hu)  

Bejelentkezés

Comments for this post are closed.

A scleroterápia folyamata

A vénás betegségek érsebészeti kezelése számos módszert foglal magában, amelyek célja a vénás keringési problémák …

A cellulit masszázs négy előnye

A cellulit, közismert nevén narancsbőr, sokakat érintő esztétikai probléma, amely különösen a nőket érinti. A …

Globális alvásválság

A Magyar Alvás Szövetség elnökét, G. Németh Györgyöt arról kérdeztük, miért alszunk olyan rosszul mostanában, …

HyCoSy – petevezeték átjárhatósági vizsgálat

A HyCoSy (Hystero-Contrast-Sonographia) járóbeteg ellátás keretében, kizárólag magánellátásban elérhető...

Szükség van PSA tesztre?

A PSA szintjének emelkedése a vérben jelezheti a prosztata különböző állapotait, beleértve a prosztatagyulladást, …

A Magyar Alvás Szövetség éves jelentése

Korábban soha nem tapasztalt mértékben rosszabbodik az emberek alvásának a minősége – hangsúlyozta a Magyar Alvás …