Új élet születik!

Új élet születik!

Az egyik legnagyobb élmény egy leendő édesanya életében amikor reggel végre megjelenik az a várva várt második vonal. Az esetek többségében ez azt jelenti, hogy a méhében egy új élet kezdi kezdetét.
A terhesgondozás célja, hogy minden olyan kóros állapotot időben felismerjen az orvos, amely az anya, illetve a baba egészségét veszélyeztetheti.

Terhesgondozás

Az első lépés, hogy a nőgyógyász szakorvos megállapítja a terhességet. Fontos tudni a menstruáció első napját mert ez sokszor fogják kérdezni a következő hónapokban, ugyanis ez alapján számolják ki a terhesség korát.
A rendelet szerint – az első vizsgálatokat nem számítva – trimeszterenként legalább egyszer meg kell vizsgálnia a nőgyógyásznak és a védőnőnek. Általában azonban még problémamentes terhesség esetén is sűrűbben, legalább havonta számíthat egy vizitre a nőgyógyásznál. Ha pedig valamilyen probléma adódik, még gyakrabban kell meglátogatni az orvost.
A szakorvos vezeti a kis könyvben a legfrissebb vizsgálatok eredményeit, emellett rendszeresen megméri a vérnyomást, a testsúlyt és a haskörfogatot, de végezhet tesztcsíkos vizelet- és vércukor vizsgálatot, továbbá a baba szívhangját is ellenőrizheti.
A terhesgondozás akkor hatékony igazán ha már a fogamzás előtt elkezdődik.
Fontosnak tarjuk még azt is hogy olyan orvost válasszon még a terhesség kezdetén aki végig ön mellett fog állni az egész várandósság alatt. Nincs attól rosszabb érzés ha egy olyan orvoshoz kerülünk akivel még egy pillanatra sem találkoztunk a várandósságunk időszakában.

                                                                                Ne feledd nálunk a család az első!


Hívás: +36-1-786-3045

Comments for this post are closed.