Apró hormon – de annál nagyobb probléma lehet

Apró hormon – de annál nagyobb probléma lehet

Ön melyiket tapasztalja?

Állandó fáradtság – Száraz, érdes bőr – Száraz, durva haj, esetleg a szokásosnál nagyobb mértékű hajhullás – Rendkívüli érzékenység a hidegre – Erős és rendszertelen menstruáció – Gyakran felpuffad arc – Váratlan hízás – Gyakori lehangoltság vagy depresszió – Gyakori izomgörcsök, izomfájdalmak és nyomásérzékenység – Alacsonyabb pulzusszám – Székrekedés – Meddőség kialakulása – Szellemi lelassulás – Duzzanat a nyak alján, közvetlenül az ádámcsutka alatt – Csökkent nemi vágy.

A lista végigolvasásakor,ha Ön több tünetet is felismer, elképzelhető, hogy az Ön pajzsmirigye elégtelenül működik. A leggyakoribb pajzsmirigy-rendellenesség, a pajzsmirigy alulműködés (hypothyreosis).

A pontos diagnózis felállításában az endokrinológus szakorvosi vizsgálat mellett a pajzsmirigy ultrahang vizsgálat is elengedhetetlenül fontos. Ez a fájdalom- és kockázatmentes eljárás kitűnően alkalmas arra, hogy a pajzsmirigy esetleges göbös elváltozásait, cisztákat, gyulladásos folyamatokat feltérképezze a szakember.

Ha többször érzi magát fáradtnak, esetleg érzékelhetően hullik a haja, érzékeny a hidegre, vagy többször lehangolt, rosszkedvű, vegye igénybe MOST ajánlatunkat!


Miért érdemes a nyaki ereket is megvizsgáltatni?

A vizsgálat révén információt kaphat a nyaki ereinek átmérőjéről, esetleges szűkületekről, melyet okozhat az érfalban lévő lerakódás vagy adott esetben vérrög is. Áramlási rendellenességekről szintén adatot lehet szerezni. A vizsgálattal kimutatott nyaki verőér (carotis) elváltozások, érkeresztmetszet szűkületek, fali felrakódások utalhatnak majdani kialakuló STROKE-ra.

Amennyiben többször fáj a feje, magas a vérnyomása, esetleg néhány pillanatra egyensúly zavart észlelt, vagy fontos az Ön számára a megelőzés: trombózis, stroke, érelzáródás, akkor érdemes ezt a vizsgálatot is elvégeztetni.

Ne feledje: A stroke agyi érkatasztrófaként is nevezett betegség, ami az agyterület vérellátásának megromlása következtében alakul ki. Stroke esetén az agyi terület sejtpusztulása történik. A rák és a szívbetegségek után ez a harmadik legjellemzőbb halálok.


Comments for this post are closed.