Apró hormon – de annál nagyobb probléma lehet

Apró hormon – de annál nagyobb probléma lehet

Ön melyiket tapasztalja?

Állandó fáradtság – Száraz, érdes bőr – Száraz, durva haj, esetleg a szokásosnál nagyobb mértékű hajhullás – Rendkívüli érzékenység a hidegre – Erős és rendszertelen menstruáció – Gyakran felpuffad arc – Váratlan hízás – Gyakori lehangoltság vagy depresszió – Gyakori izomgörcsök, izomfájdalmak és nyomásérzékenység – Alacsonyabb pulzusszám – Székrekedés – Meddőség kialakulása – Szellemi lelassulás – Duzzanat a nyak alján, közvetlenül az ádámcsutka alatt – Csökkent nemi vágy.

A lista végigolvasásakor,ha Ön több tünetet is felismer, elképzelhető, hogy az Ön pajzsmirigye elégtelenül működik. A leggyakoribb pajzsmirigy-rendellenesség, a pajzsmirigy alulműködés (hypothyreosis).

A pontos diagnózis felállításában az endokrinológus szakorvosi vizsgálat mellett a pajzsmirigy ultrahang vizsgálat is elengedhetetlenül fontos. Ez a fájdalom- és kockázatmentes eljárás kitűnően alkalmas arra, hogy a pajzsmirigy esetleges göbös elváltozásait, cisztákat, gyulladásos folyamatokat feltérképezze a szakember.

Ha többször érzi magát fáradtnak, esetleg érzékelhetően hullik a haja, érzékeny a hidegre, vagy többször lehangolt, rosszkedvű, vegye igénybe MOST ajánlatunkat!


Miért érdemes a nyaki ereket is megvizsgáltatni?

A vizsgálat révén információt kaphat a nyaki ereinek átmérőjéről, esetleges szűkületekről, melyet okozhat az érfalban lévő lerakódás vagy adott esetben vérrög is. Áramlási rendellenességekről szintén adatot lehet szerezni. A vizsgálattal kimutatott nyaki verőér (carotis) elváltozások, érkeresztmetszet szűkületek, fali felrakódások utalhatnak majdani kialakuló STROKE-ra.

Amennyiben többször fáj a feje, magas a vérnyomása, esetleg néhány pillanatra egyensúly zavart észlelt, vagy fontos az Ön számára a megelőzés: trombózis, stroke, érelzáródás, akkor érdemes ezt a vizsgálatot is elvégeztetni.

Ne feledje: A stroke agyi érkatasztrófaként is nevezett betegség, ami az agyterület vérellátásának megromlása következtében alakul ki. Stroke esetén az agyi terület sejtpusztulása történik. A rák és a szívbetegségek után ez a harmadik legjellemzőbb halálok.

A két ultrahangvizsgálatnak köszönhetően teljes képet kaphat az érrendszeréről (érszűkület, érfali lerakódás, vérrög vagy más, véráramlást gátló, befolyásoló tényező.)

Szakorvosaink: Dr. Márton Erika

Ne várjon tovább, hiszen a vizsgálat fájdalommentes!

Bejelentkezés
Facebook Hozzászólás
Comments for this post are closed.

Október 27-én óraátállítás!

Vasárnap óraátállítás, hajnali háromkor kettőre kell visszaállítani a mutatókat. Ez azt jelenti, hogy ugyan egy …

Mi is az az aranyér?

Még mindig egy titkolt, félelemmel övezett betegség, holott gyógyítása,kezelése manapság már olyan módszereken …

Amikor számít a méret

A prosztata méretének megváltozásából eredő panaszokkal a kór előrehaladtával egyre több férfi küzd. Sajnos …

Legyen a szívügye

A szív alapesetben 65-85-öt ver percenként, 4500-at óránként, 108 ezret naponta – nem csoda, ha néha elfárad, pihenni …

Aranyér – Tabuk nélkül!

A modern kor kellemetlen vele járója a mozgásszegény életmód, az ülő munka, a gyorséttermi ételek rostszegény …

Álomszabályozás

Milyen jó lenne, ha csak kellemes, jóérzésű, édes álmaink lennének, és a lidérces nyomasztó álmok pedig elkerülnének. …