Apró hormon – de annál nagyobb probléma lehet

Apró hormon – de annál nagyobb probléma lehet

Ön melyiket tapasztalja?

Állandó fáradtság – Száraz, érdes bőr – Száraz, durva haj, esetleg a szokásosnál nagyobb mértékű hajhullás – Rendkívüli érzékenység a hidegre – Erős és rendszertelen menstruáció – Gyakran felpuffad arc – Váratlan hízás – Gyakori lehangoltság vagy depresszió – Gyakori izomgörcsök, izomfájdalmak és nyomásérzékenység – Alacsonyabb pulzusszám – Székrekedés – Meddőség kialakulása – Szellemi lelassulás – Duzzanat a nyak alján, közvetlenül az ádámcsutka alatt – Csökkent nemi vágy.

A lista végigolvasásakor,ha Ön több tünetet is felismer, elképzelhető, hogy az Ön pajzsmirigye elégtelenül működik. A leggyakoribb pajzsmirigy-rendellenesség, a pajzsmirigy alulműködés (hypothyreosis).

A pontos diagnózis felállításában az endokrinológus szakorvosi vizsgálat mellett a pajzsmirigy ultrahang vizsgálat is elengedhetetlenül fontos. Ez a fájdalom- és kockázatmentes eljárás kitűnően alkalmas arra, hogy a pajzsmirigy esetleges göbös elváltozásait, cisztákat, gyulladásos folyamatokat feltérképezze a szakember.

Ha többször érzi magát fáradtnak, esetleg érzékelhetően hullik a haja, érzékeny a hidegre, vagy többször lehangolt, rosszkedvű, vegye igénybe MOST ajánlatunkat!


Miért érdemes a nyaki ereket is megvizsgáltatni?

A vizsgálat révén információt kaphat a nyaki ereinek átmérőjéről, esetleges szűkületekről, melyet okozhat az érfalban lévő lerakódás vagy adott esetben vérrög is. Áramlási rendellenességekről szintén adatot lehet szerezni. A vizsgálattal kimutatott nyaki verőér (carotis) elváltozások, érkeresztmetszet szűkületek, fali felrakódások utalhatnak majdani kialakuló STROKE-ra.

Amennyiben többször fáj a feje, magas a vérnyomása, esetleg néhány pillanatra egyensúly zavart észlelt, vagy fontos az Ön számára a megelőzés: trombózis, stroke, érelzáródás, akkor érdemes ezt a vizsgálatot is elvégeztetni.

Ne feledje: A stroke agyi érkatasztrófaként is nevezett betegség, ami az agyterület vérellátásának megromlása következtében alakul ki. Stroke esetén az agyi terület sejtpusztulása történik. A rák és a szívbetegségek után ez a harmadik legjellemzőbb halálok.

A két ultrahangvizsgálatnak köszönhetően teljes képet kaphat az érrendszeréről (érszűkület, érfali lerakódás, vérrög vagy más, véráramlást gátló, befolyásoló tényező.)

Szakorvosaink: Dr. Márton Erika

Ne várjon tovább, hiszen a vizsgálat fájdalommentes!

Bejelentkezés
Comments for this post are closed.

A herezacskó bőrének elváltozásai

A herezacskó bőrének elváltozásai jellemzően jóindulatúak, rosszindulatú elváltozás ritkának számít. Ezek az …

Tétlenül tűrik a magyarok, hogy rosszak az éjszakáik – 5 egyszerű módszer ami segít

Az alváshiány gyakori oka, hogy anyagi gondokon feszülünk. A szundi nem helyettesíti a alvást, de rövid távon segíthet …

Téli alvás – nehéz álom

A korai sötétedés, a borús napok és a hideg jelentős hatással vannak az alvásunkra is. A téli lehangoltság, esetenként …

A mobiltelefonozás káros következményei a gyerekeknél

Jelentősen megnőtt a gyermekek okostelefon használata. A nemzetközi tanulmányokat a hazai tapasztalatok is megerősítik: …

Tudta, hogy most van a látás hónapja?

Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látás korrekcióra, ezzel …

Óraátállítás 2022

Egy nemzetközi felmérés alapján, aki 40-45 éves koráig belenyugszik abba, hogy nem alszik jól vagy eleget, az élethossza …