Szemészeti kisműtétek – Jelenleg nem elérhető!

Szemészeti kisműtétek – Jelenleg nem elérhető!

A szemészeti kisműtét beavatkozások kb. 20-30 percet igényelnek egy szem esetében. Szemészeti beavatkozásaink között szerepel az árpa, az atheroma, a fibroma és minden jellegű elváltozások kimetszése.

Az alábbi szemészeti beavatkozásokat helyi érzéstelenítésben végezzük intézményünkben.

 

Árpa eltávolítás

Az árpa a szem környékén található gyulladásos tályog ami többnyire a szemhéj szélén jelentkezik. A Meibom-féle olajos váladékot termelő mirigyeinek bakteriális fertőződése kapcsán jön létre. A külső árpa általában piros, fájdalmas duzzanatként jelenik meg a szemhéj szélén. A belső árpa ezzel szemben nem feltétlenül okoz látható csomót. Az árpa kialakulásában jelentős szerepet játszhat a legyengült immunrendszer (érzékenység a fertőzésekre), a huzat, a poros levegő, vagy a szennyezett környezet, valamint az olyan rossz szokások, mint a szem rendszeres dörzsölése. Amennyiben gyógyszeres kezeléssel nem gyógyul, műtéti megnyitást végzünk.

Menete: az árpa eltávolítása olyan szemészeti kisműtét, amely a szemhéj belső oldalán, a kötőhártya felől történik. A kiürülni nem tudó gennyes faggyúváladékot eltávolítjuk, és az esetek többségében létrejött gyulladásos sarjszövetet is kimetsszük. Az árpa eltávolítás végén nincs szükség a seb bevarrására. A beavatkozás után nyomókötést helyezünk a szemre.

 

Fibróma eltávolítás

A fibróma kötőszöveti sejtekből álló szöveti burjánzás, mely jóindulatú. Többnyire a középkor után alakulhat ki, elsősorban nőknél. Túlsúlyos személyeknél gyakrabban fordul elő. Egészségügyi problémákat nem okoz, de előfordulhat hogy elhelyezkedéséből adódóan irritációnak van kitéve, vagy  esztétikailag zavaró. Eltávolítása sebészi kimetszéssel történik.

Otthon semmiféleképpen ne  próbálja kinyomni vagy megnyitni az árpát sem. Bízza szakemberre és steril környezetre!  

Amennyiben a fent emlitett problémával küzd jelentkezzen be egy műtét előtti szemészeti konzultációra amelynek alkalmával időpontot is lehet egyeztetni a beavatkozásra.


Online bejelentkezés


Comments for this post are closed.