Gyakori kérdések

Alvásdiagnosztika
Évek óta nem tudok aludni, gyógyszerrel sem. A háziorvosom is tanácstalan. – Minden alvásbetegnek egyénre szabott terápiára van szüksége. Alvásszakértő neurológus tud tanácsot adni, hogy gyógyszerre, pszichológiai, pszichiátriai, kardiológiai vagy milyen egyéb segítségre lenne szüksége.

Régóta horkolok és a feleségem szerint néha levegő után kapkodok a horkantások között. Mi lehet az oka? – Aki horkol, az gyakorlatilag nagyon kis mértékben fuldoklik. Azonban az idő előrehaladtával a légszomj fokozatosan erősödik, és állandó munkára készteti a szervezetet, ami emiatt nem tud regenerálódni, ez pedig azért veszélyes, mert egy idő után akár infarktushoz vagy más betegségekhez vezet.

Teljes körű kezelést kapok a központban? – Igen, hiszen orvosaink (neurológus, kardiológus, akupunktőr, pszichológus) alvásspecialista is.

Elektrolipolízis
Hányszor kell jönni? – Változó, mert valaki többet, valaki kevesebbet szeretne fogyni, de általában egy-másfél ruhaméretnyi fogyáshoz 8-10 alkalmas kúrákat javasol a doktornő.

Meddig tart egy kezelés? – Az első megbeszélt időpontban az asszisztens méréseket végez (súly, zsírtömeg, cm), így ez az alkalom kicsit hosszabb, de a kezelés általában 1 órát vesz igénybe.

Milyen diétát kell mellette alkalmazni? – Természetesen fontos a zsírmentes táplálkozás az egészség szempontjából, de az elektrolipolízises fogyáshoz legfontosabb a bő folyadékfogyasztás, hogy a zsír távozhasson a szervezetből.

Marad-e nyoma? – Általában nem, ritkán tűszúrások láthatóak a kezelések után, melyek rövid időn belül természetesen láthatatlanná válnak.

Mennyire fájdalmas a kezelés, és a tűk behelyezése? – A kezelést vékony , finom tűkkel végezzük ,szerepük abban áll, hogy a zsírszövetbe vezessék a gyenge intenzitású áramot. Az orvosi gyakorlatban használt , leginkább vérvételre, injekció beadására szolgálat tűkkel történő szúrás ebböl adódóan sokkal fájdalmasabb. A tűszúrások nagy része szinte nem is érzékelhető. Maga a kezelés egy belső bizsergő, masszírozó érzéssel jár. Mivel a doktornő a zsírba szúrja a tűt, így se izmot se ideget nem érint, ezért gyakorlatilag fájdalommentes.

Van esetleg valami összefüggés az elektrolipolízis és a zsírleszivás között? – Az elektrolipolízis egy kiméletesebb , a műtétet kiváltó módszer. Előnye a zsírleszívással szemben, hogy a természetes fogyási folyamatot imtálja időben erősen felgyorsítva, ezért élettaninak tekinthető.


Júliusban alszunk a legjobban

Ma már objektív módszerekkel is megállapítható, hogy mennyire pihentető az alvásunk. Az alvás közbeni regenerációnk …

Vélemény az óraátállításról

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a nyári és a téli időszámításról, és az ezekkel kapcsolatos …

Polarisol fényterápia

Kevesen tudják, hogy a polarizált fénnyel a természetben is találkozhatunk égi, föld – és vízfelszíni fajtájában …

Végbéltáji panaszok

Az anális fájdalom nem minden esetben aranyér, okozhatja a végbél berepedése is. A végbélberepedés (fissura ani) …

Nem fáj, de öl – pajzsmirigydaganat

Egyre gyakoribb a pajzsmirigydaganat….. Másfél-kétszeresére nőtt az elmúlt évtizedben a pajzsmirigy rosszindulatú …

Tippek az eredményes fogyáshoz

Egyre többeket érint a túlsúly, és az ezzel együtt járó egészségügyi panaszok garmadája. Magyarország a világ …